Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior ...5 6 7 8 9 10 11 ... següent »

Bones Festes!

l'Oficina Jove de l'Alt Penedès us desitja un Bon Nadal i els millors desitjos pel 2017.

   
postal de nadal oj2017.jpg

l'Oficina Jove de l'Alt Penedès us desitja un Bon Nadal i els millors desitjos pel 2017.


HORARI INTENSIU PEL MATI, EL 22 DE DESEMBRE I EL 5 DE GENER PER L'ASSESSORIA DE MOBILITAT INTERNACIONAL

Horari de 10 a 13 hores

   

Estan a punt d'entrar a les festes nadalenques, l'assessoria de Mobilitat Internacional, els dies 22 de desembre del 2016 i 5 de gener del 2017 es faran en horari intensiu el matí de 10 a 13h

El dijous 29 de desembre de 2016 no hi haurà assessoria de mobilitat. Tot i així l'Oficina Jove estarà oberta de 9 a 15h.

Es pot demanar cita prèvia trucant al 93.890.00.00 ext 112 o també enviant un correu electrònic a [email protected] 


PARTICIPA! Dilluns 19 de desembre, el Banc de Sang i Teixits desplaçarà un equip a Cal Figarot

El dilluns 19 de desembre, el Banc de Sang i Teixits desplaçarà un equip a Cal Figarot, (c/ General Prim, 11) per portar a terme una campanya de donació de sang. Aquesta vegada, es podrà fer, a banda de la donació habitual de sang, donació de plasma. Podeu venir a donar sang o plasma de 17 a 21:30, si voleu donar plasma, cal que abans us poseu en contacte amb nosaltres per que us donem cita prèvia.

   
1481706198_image002.jpg

 Actualment Catalunyaés deficitària en aquest component sanguini, el plasma, tan necessari per la fabricació de medicaments així com per a la realització de transfusions als malalts, per això, aquest donació, que fins ara només es podia portar a terme als centres fixos de donació, ara tambéés pot realitzar en alguns municipis de l’Alt Penedès

 Com el procés de la donació de plasmaés una mica més llarg que el de la sang,és necessari que els donants demanin cita prèvia, per aquesta raó si esteu interessats en donar plasma us animem a que contacteu amb nosaltres per que us puguem assignar una hora durant la tarda del dilluns 19 de desembre.

Us recordem també queés molt important que  després de l’estiu us acosteu a donar sang, doncs les donacions han baixat un 30% durant aquests mesos, i  només amb la vostra col·laboració podem tenir sang suficient per tots els malalts de Catalunya

 Resto a la vostra disposició

Moltes gràcies per la vostra col·laboració

 

Marta Hernández

 

678646512


"Aixequem les mans per la #prevencióVIH"

Dia Mundial de la Sida

   
1480584664_baixa.jpg

Des de 1981, any en què es van diagnosticar els primers casos de sida, fins a l’actualitat més de 40 milions de persones han mort a causa de la infecció pel VIH. Gairebé 37 milions de persones viuen a tot el món amb el VIH i 2 milions de persones s’infecten cada any, la majoria de les quals resideixen en països de renda baixa, especialment a l’Àfrica subsahariana. El mecanisme principal de transmissió del virus han estat les relacions sexuals no protegides.

S’estima que actualment a Catalunya hi ha prop de 34.000 persones VIH positives i que durant l’any 2015 s’han produït 865 nous diagnòstics de VIH.

La via més probable de transmissió ha estat, en primer lloc, les relacions sexuals entre homes que tenen sexe amb altres homes (66% ), seguida dels homes heterosexuals (16%), de les dones heterosexuals (8%) i dels usuaris de drogues per via parenteral (2%).

Més info: http://canalsalut.gencat.cat/ca/detalls/article/01_Dia-01-Dia-Mundial-de-la-Sida


Xateja amb els i les euroconselleres del portal Eures i troba feina a l’estranger.

Convoca: Portal Eures, Comissió Europea

   
Noticia 4.png

Si estàs buscant feina a l’estranger i necessites consells i informació de la mà del personal especialitzat en ocupació dels diversos països de la Unió Europea, estàs de sort. El Portal Eures està provant una nova forma de contacte mitjançant un xat online.

 

Per ara, aquesta possibilitat només està disponible en alguns països com: Dinamarca, Estònia, el Regne Unit, Malta, Noruega, Itàlia, Espanya, Suècia, Polònia, Lituània, Portugal i Eslovènia. A més, també trobaràs xats especialitzats en temàtiques concretes segons els interessos i les demandes del moment.

 

Els horaris i la presència dels euroconsellers/es al xat varia segons el país.

 

 

Més informació i accés al xat a: https://goo.gl/Pd9RjY


ESTIMAR NO FA MAL!

Viu l'amor lliure de violència

   
640_1430900661Estimar_no_fa_mal.jpg

El #25Nés el dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Manifestem el rebuig vers les violències masclistes.


Estudia un any fora a través de les beques AFS

AFS (American Field Service) és una organització internacional de voluntariat nascuda al 1914 per un grup de joves que volien portar a terme tasques humanitàries durant la Primera i la Segona Guerra Mundial.

   
1479718472_Notícia 3.jpg

L’objectiu de l’organitzacióés proporcionar oportunitats d’aprenentatge intercultural per ajudar a les persones a desenvolupar els coneixements, competències i comprensió necessàries per crear un món més just i pacífic.

 

És per això que promouen unes beques que estan adreçades a  joves d’entre 15 a 19 anys que estiguin cursant en centres de secundària per a poder donar-los-hi l’oportunitat de fer un curs escolar a l’estranger. La beca general cobreix el 60% i 90% del preu total del programa i la borsa d’estudis cobreix fins a 2000€ del preu total. Els programes escolars són anuals (entre 8 i 11 mesos de durada) i començaran entre juliol i setembre del 2017 i acabaran entre els mesos de maig i juliol del 2018.

 

Data límit: 28 de novembre

 

Més informació a: https://goo.gl/2gRgw8  


Matriculació Cicles Formatius IOC

del 15 al 25/11 és el període de matriculació al IOC per als cicles.

   
eoi_ioc-color-08-m-gris_c.png

Trobaràs tota la informació a:

https://ioc.xtec.cat/educacio/fp-matriculacio#terminis

 

Quèés l'IOC?

La raó de ser de l'Institut Obert de Catalunya es troba plenament vinculada als objectius del Departament d'Ensenyament

En primer lloc, l'extensió de l'educació, facilitant que pugui arribar al màxim de persones superant les limitacions de l'espai i del temps.

En segon lloc, una educació que ha de posar els interessos, les necessitats i les possibilitats de progrés de les persones en el centre d'un model educatiu flexible i adaptable.

En tercer lloc, una proposta educativa que, en col·laboració amb les altres, impulsa la formació al llarg de la vida.

I, finalment, el treball compartit per presentar una oferta educativa de qualitat i amb voluntat de millora, que vagi incorporant les innovacions en les tecnologies de la informació i de la comunicació amb l'objectiu de donar un millor servei educatiu.

El poder de l’educació no formal” curs internacional als Països Baixos.

Entre el 23 i el 28 de gener del 2017 es portarà a terme un curs per a la promoció de l’impacte de l’educació no formal com a eina per a empoderar als i les joves, per que aquests/es esdevinguin actors de la societat (des del seu context més proper fins a Europa)

   
1479381851_Notícia 2.jpg

La intencióés compartir metodologies, pràctiques i reflexions sobre la temàtica, posant força en:

 

·         Experimentar diferents tipus de metodologies de l’educació no formal.

·         Analitzant els rols i les aplicacions de l’educació no formal al llarg d’Europa.

·         Descobrir i debatre l’estratègia europea al respecte.

·         Lluitar en contra els models consumistes que s’exposa al jovent.

·         Reconsiderar hàbits i pràctiques habituals en el treball amb joves.

·         Entendre els principis de l’educació no formal dins del marc del programa Youth in Action.

 

 

Aquest curs està destinat a persones que treballin en el camp de la joventut i especialment amb la pràctica de l’educació no formal.

 

Data límit: 25 de novembre del 2016

 

Més informació a: https://goo.gl/1yEHZ6  

 

 


“Dare to Care” fes el Servei de Voluntariat Europeu a Lituània.

L’SVE (Servei de Voluntariat Europeu) és un programa de voluntariat de llarga durada a l’estranger, principalment a països d’Europa, que consisteix a participar de forma activa en una organització d’acollida d’un altre país.

   
1479381787_Noticia 1.JPG

L’SVE (Servei de Voluntariat Europeu)és un programa de voluntariat de llarga durada a l’estranger, principalment a països d’Europa, que consisteix a participar de forma activa en una organització d’acollida d’un altre país. L’experiència facilita l’aprenentatge de la cultura i la llengua del país i de competències transversals a través de les tasques desenvolupades a l’entitat en què es realitza voluntariat i durant el dia a dia.

 

“Dare to Care”és un projecte que desenvolupa l’organització lituana Marijampole Children’s Family Home que acull a infants i adolescents sense llar. Les persones voluntàries faran de suport a les treballadores socials en les tasques diàries, organitzant esdeveniments, tallers i activitats, fent d’acompanyants en les excursions o sortides del centre.

 

El perfil de persona voluntària que es buscaés que tingui certa sensibilitat cap a temàtiques socials, que estigui disposada a treballar amb casos en situació de risc, que pugui generar vincle amb els i les participants, que pugui treballar en equip i que vulgui aprendre l’idioma i la cultura.

 

La durada del projecteés de 12 mesos començant el dia 3 de gener fins al 21 de desembre del 2017. La data límit d’inscripcióés el dia 13 de novembre del 2016.

 

 

Més informació a: https://goo.gl/Mnt5ti

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | dinamo@ccapenedes.cat
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos