Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior ...3 4 5 6 7 8 9 ... següent »

Consultori en línia

Professionals de la psicologia, la sexualitat i l'alimentació resoldran els teus dubtes. Cerca o envia la teva consulta.

   

http://jovecat.gencat.cat/ca/orfes/consultori_en_linia/


Joves i Mobilitat

El concurs convida els joves a dir la seva sobre la seguretat vial i la conducció, alhora que vol fomentar una conducció responsable i el civisme sobre rodes.

   
joves_mobilitat.jpg_1810791531.jpg

Si t’agrada escriure, gravar vídeos o fer fotos estàs d’enhorabona, perquè precisament aquests són els formats en què pots presentar els teus treballs a la 10a. edició del concurs "Joves i Mobilitat". Pots elaborar els treballs de forma individual o en grups de fins a 3 components. Els temes a treballar enguany són la mobilitat i medi ambient. Al web del concurs trobaràs eines i recursos per a desenvolupar aquests temes. El termini per presentar treballs finalitza el 28 d’abril de 2017.

El concurs s’adreça a joves de 13 a 17 anys alumnes de secundària, batxillerat, cicles formatius de centres escolars o membres de casals de joves o centres de lleure de Catalunya. Per participar cal registrar-se i omplir el formulari d’inscripció que trobareu al web del concurs.
El professorat també hi està convocat i se l’anima a treballar amb l’alumnat aspectes relacionats amb la temàtica del concurs, utilizant els recursos didàctics del portal“Joves&Mobilitat”.


GoPros, iPods o una estada de dos dies a Portaventura són els premis que ja esperen als guanyadors/es. A més a més, també hi ha premis per al professorat. El professor/a o tutor/a més motivador també tindrà un premi, consistent en un pack“escapada relax” per a dues persones.

El concurs està organitzat pel Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) i  el Servei Català del Trànsit.

 

Noves tarifes dels carnets juvenils internacionals

Actualització del preu del carnet d’alberguista, d’estudiant (ISIC), de professor (ITIC ) i del carnet jove (IYTC), que enguany són més barats.

   
juvenil.jpg_889254998.jpg

Els nous preus de venda al públic de carnets juvenils internacionals han entrat en vigor l’1 de març d’enguany. El període de validesa dels carnetsés d'un any des de la data d'expedició.

Carnets d’alberguista
Les tarifes del carnet d’alberguista  han estat aprovades en la darrera assemblea general de la Xarxa Espanyola d’Albergs Juvenils (REAJ), i com veureu han sofert una rebaixa important en algunes de les modalitats de carnets.

Juvenil                   5,00€

Adult                    10,00€

Familiar                18,00€

Grup                     16,00€

Altres carnets internacionals 
Aprofitant aquest canvi, la direcció de l’Agència Catalana de la Joventut l (ACJ) ha decidit revisar els preus dels carnets internacionals, que tenien un preu superior arran del canvi  d’IVA que hi va haver fa uns anys.

Per tant, els preus de venda al públic dels carnets d’estudiant, de professor i jove internacional  a partir de l’1 de març de 2017 són el següents:

ISIC                        9,00€

ITIC                        9,00€

IYTC                       9,00€

 

Camps de treball 2017

adreçat a joves de 14 a 29 anys

   
foto_camp2_jovecat.jpg_1091229426.jpg

Un any més, la Direcció General de Joventut continua organitzant camps de treball com a activitat idònia per als i les joves -atenent al component social, a l’intercanvi cultural que es propicia i a la relació amb l’entorn local-, i aposta per la millora qualitativa dels projectes.

El programa de camps de treball, adreçat a joves de 14 a 29 anys, inclou els camps de treball a Catalunya, els camps de treball a la resta de l’Estat i els camps de treball internacionals.

Trobaràs tota la info a: http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/vacances_i_estades/camps_de_treball/informacio_camps_treball/


Beques Carnet Jove - Il·lusiona't

Pots consultar les 11 modalitats de beques que el Carnet Jove t'ofereix

   
58da578896896.jpg

Vols tenir l'oportunitat d'inserir-te professionalment i treballar a TV3, La Vanguardia, El Jueves, El Punt Avui, Ràdio Flaixbac, la Fundació Bancària "La Caixa" o Carnet Jove? Ja pots consultar les 11 modalitats de beques que el Carnet Jove t'ofereix per fer-ho. Ben aviat t'informarem de les dates de la convocatòria per optar-hi.

 

http://www.carnetjove.cat/connectat/


T’agraden les parelles ben avingudes?

Tens ganes de parlar en català amb gent que l'està aprenent? Necessites practicar el català? Inscriu-te al Voluntariat per la llengua. Ara també virtual. VxL.cat

   
pa_tomaquet.jpg

Si et cal practicar el català, o tens ganes de parlar amb gent que l'està aprenent, el programa Voluntariat per la llengua t'ho posa fàcil. La Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), responsables d’aquest programa, ens recorden la seva nova modalitat virtual, pensada per a persones que per la distància geogràfica no poden coincidir presencialment.

Voluntariat per la llengua (VxL)és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

El compromís de les parelles lingüístiquesés trobar-se una hora la setmana, durant almenys 10 setmanes, per parlar en català d’allò que vulguin, en un context distès. El dia i l'hora que els vagi bé. Amb la modalitat virtual, es pot fer des d'un ordinador o dispositiu mòbil amb el programa de videoconferència que més convingui.

Per participar al programa cal ser major d'edat i inscriure's a http://vxl.cat/participa-hi

Cal indicar l’opció escollida entre la modalitat virtual, la presencial o ambdues.

 

(XANASCAT) organitza unes estades per a les vacances de primavera

del 9 al 13 d'abril

   
portada web(30).jpg

La Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) organitza, un any més, unes estades per a les vacances de primavera. Les colònies tindran lloc a l'alberg Pere Figuera de Planoles (Ripollès) i a l'alberg Santa Maria del Mar de Coma-ruga (Baix Penedès), del 9 al 13 d'abril. Per a informació i reserves, fes clic aquí.


"Platges i Rutes 365 dies"

Oportunitat projecte emprenedors subvencioant

   
TRIPTIC-PLATGES-I-RUTES-PORTADA-1080x675.jpg

Des de l'Ajuntament del Vendrell a partir del proper 19 d'abril, s'iniciarà un projecte d'emprenedoria territorial especialitzada anomenat "Platges i Rutes 365 dies".
En línies generals, es busquen emprenedors de qualsevol perfil i lloc, amb o sense idea de negoci, que vulguin participar en aquest programa, que té per objectiu des-estacionalitzar l'aprofitament de les platges i les rutes mitjançant la creació de nous models de negocis basats en les noves tecnologies.
 
El programaés 100% subvencionat i ofereixen formació específica i tutories individualitzades. També ofereixen ajudes a l'allotjament per aquells que ho necessitin.
 
Per a més informació: platgesirutes365@leina.org / 900 33 88 33

S’obren les inscripcions al Pràcticum Odisseu

La Direcció General de Joventut i la Secretaria d’Universitats i Recerca han obert avui la convocatòria d’Ajuts al Pràcticum Odisseu, que en aquesta segona edició oferirà fins a 42 ofertes de pràctiques universitàries remunerades en empreses radicades en municipis del món rural.

   
odisseu.png

Aquest programa representa pels joves la seva primera experiència laboral, que complementa la seva formació i els prepara per al mercat laboral. A més a més, els ofereix l’oportunitat de contactar amb el teixit empresarial del territori rural.

 

Els estudiants universitaris podran inscriure la seva candidatura des d’avui i fins el proper 1 de juny al web www.odisseujove.cat. La durada de les pràctiques serà d’un mínim de 300 hores, que es realitzaran en el transcurs del curs acadèmic.

 

Per la seva banda, les empreses radicades al món rural, podran inscriure des d’avui les seves ofertes de pràctiques al programa per tenir  accés a candidats amb formació superior, un perfil que escasseja a les zones rurals per la pròpia situació geogràfica lluny dels centres universitaris.

 

El programa d’ajuts al Pràcticumés una iniciativa més del programa marc Odisseu, el qual té per objectiu incentivar i facilitar el retorn i la inserció laboral de les persones joves a les zones rurals. Aquest programa està impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural i la Direcció General de Joventut, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de joventut. Des del 2011, més de 8.000 joves han participat en accions del programa en algun del territoris rurals.

 

Per a més informació i inscripcions: www.odisseujove.cat.

Adjunt trobareu la convocatòria dels Ajuts al Pràcticum Odisseu.

 

Aprofitem aquest correu per informar-vos que dins d’aquest mateix marc, aquest dijous 30 de març hi ha una jornada de treball entre els agents implicats en el programa Odisseu, a la qual estan convocats els tècnics i tècniques comarcals de joventut de les comarques participants al programa Odisseu. Més informació


Servei de Voluntariat europeu amb la Creu Roja a Turquia.

“Turquish Red Crescent” és una branca de la Federació Internacional de la Creu Roja i de IFRC

   
4.gif

 

 “Turquish Red Crescent”és una branca de la Federació Internacional de la Creu Roja i de IFRC, que són grans xarxes de treball humanitari arreu del món. Aquesta secció de Turquia, va ser creada al 1911 amb l’objectiu d’ajudar a aquelles persones que més ho necessitessin. Les principals activitats que realitzen consisteixen en organitzar seminaris i formacions sobre primers auxilis, sensibilització sobre el treball humanitari, activitats i camps per a joves i projectes juvenils.

 

Actualment estan buscant a dues persones voluntàries per a fer el seu EVS  de 6 o 8 mesos i d’aquesta manera donar una dimensió internacional dins de la organització aportant i compartint diferents punts de vista i cultures. Es vol una persona activa, creativa, responsable i amb la ment oberta, que tingui interès en el treball amb joves i amb persones amb diversitat funcional, amb capacitat per treballar en equip i amb un nivell d’anglès intermig.

 

Les persones voluntaries hauran de realitzar tasques relacionades amb l’activitat social (camps de joves, viatges interculturals, tallers d’artesania... amb activitats voluntàries (grups de conversa, stands informatius, etc) i en el treball d’oficina (redactar un blog, crear un butlletí, xarxes socials…)

 

Més informació a: https://goo.gl/16wpYm

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | dinamo@ccapenedes.cat
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos