Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior ...3 4 5 6 7 8 9 ... següent »

PROVES D'ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE Grau Mitjà i de Grau superior

Dates d'inscripció i realització

   

Per poder accedir a un CFGM o a un CFGS pots du a term les proves d'accés a aquests estudis:

- Inscripció de les proves per accedir als Cicles Formatius: del 20 de març (a partir de les 9h) fins al 29 de març de 2017.

-Realització de les proves:

Prova d'accés a CFGM: 10 de maig

Prova d'accés a CFGS:

                    - Part comuna: 17 de maig

                    - Part específica: 18 de maig

 

+info: http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-acces/


És temps de Carnestoltes!

Febrer és sinònim de Carnestoltes, temps de màscares, disfresses i festa. Posa-li màscara al fred, disfressa les teves preocupacions i surt al carrer omplint de calor, marxa i bon rotllo les cercaviles i les rues. Aquests dies tot és permès. Dins d’un ordre, és clar...

   
mascara_carnestoltes_300px.jpg_1596672084.jpg

Una mica d’història
Hauríem de remuntar-nos a les antigues festes paganes gregues o romanes per trobar els orígens del carnestoltes, encara que no hi ha una resposta antropològica clara. Malgrat tenir un tarannà clarament pagà, amb el pas del temps la festa va assimilar connotacions de la religió cristiana. Aquest període hivernal del calendari va esdevenir uns dies de total permissivitat just abans de l’austeritat i la rigurositat que imposava la Quaresma.

Donat el seu caràcter transgressor i provocador, el carnestoltes ha estat prohibit en diversesèpoques a causa de guerres o motius polítics i religiosos. Actualment, malgrat que encara conserva aquesta simbologia religiosa en alguns sectors, ha esdevingut una festa lúdica i popular.

La festa del Carnestoltes, que a la resta del món es coneix com a Carnaval, pren el nom del personatge que va néixer a Catalunya al segle XVII. El Carnestoltes era un ninot de palla al qual disfressaven i convertien en el rei de la festa, fins al dimecres de cendra que el cremaven. Posteriorment, en algunes localitats, el ninot ha estat substituït per persones disfressades. Però no us preocupeu, a aquestes persones no les cremen.

El Carnaval a Catalunya
Al nostre país, el plat fort de la festa de Carnaval s'inicia amb l'arribada del Dijous Gras i del rei Carnestoltes, i finalitza el Dimecres de Cendra, dia de l'enterrament de la sardina, just abans que comenci el període de la Quaresma, que tradicionalment arribava acompanyat de dejuni i penitència.
La majoria de municipis de Catalunya organitzen el seu Carnestoltes. Tots presenten una sèrie d'elements comuns i, alhora, alguns elements diferencials que els donen una identitat pròpia.

A molts municipis de Catalunya, els grups i les associacions juvenils organitzen carnavals joves. Te'n deixem alguns exemples. Tens festa per triar i remenar!

- Amposta: Carnestoltes 2017. Nit jove al Castell. 17 de febrer
- Balaguer: Nit jove de Carnestoltes. 25 de febrer
- Banyoles: Rua de versots, Gimcana de Carnaval i fes-te cutre, Rua de nit, Baixada de disfresses. 17, 18 i 19 de febrer
- Barberà del Vallès: Nit jove de Carnestoltes. 25 de febrer
- Barcelona (Casa Sagnier de Sarrià-Sant Gervasi): Carnaval Jove. 24 de febrer
- Barcelona (Espai Jove La Fontana de Gràcia): Una festa de Carnestoltes de cinema! 24 de febrer
- Barcelona (Parc de la Creueta del Coll de Gràcia): CarnaBall Jove 2017. 25 de febrer
- Barcelona (Sant Martí): Carnestoltes Jove de Sant Martí. 24 de febrer
- Cabrera de Mar: Rua de Carnestoltes. 25 de febrer
- Caldes d'Estrac: Carnestoltes a l'Espai Jove (Taller de construcció del rei Carnestoltes i carrossa jove, taller i concurs de truites. Del 21 al 25 de febrer
- Cassà de la Selva: Festa popular de Carnestoltes. 24 de febrer
- Celrà: VII Carnaval. 11-12 de març
- Castellbisbal: Ball de Carnestoltes. 24 de febrer
- El Masnou: Carnaval 2017. Del 22 de febrer a l'1 de març
- El Prat de Llobregat: Nit de Carnaval amb Raggatunning + Billy DJ. 25 de febrer
- El Vendrell: Festa de Carnaval. 24 de febrer
- Guissona: Per Carnaval fes l'animal (Premis especials a les comparses joves i festa nocturna organitzada per la COLLA DELS KUARTOS'92). 25 de febrer
- La Bisbal d'Empordà: Rua de Carnestoltes. 4 de març
- La Llagosta: Taller de maquillatge de Carnaval per a joves. 22 de febrer
- Mollet del Vallès: Festa Jove de Carnaval. 25 de febrer
- Montblanc: XMUTA'T (Mercat d'intercanvi de disfresses i Taller de maquillatge terrorífic). 17 de febrer
- Puigcerdà: Divendres joves. Carnestoltes: concurs de disfresses. 24 de febrer
- Rubí: Festa de Carnaval Noies i nois a la inversa. 24 de febrer i Ball de nit de Carnaval. 25 de febrer
- Sant Feliu de Guíxols: Carnaval 2017. Del 18 de febrer a l'1 de març
- Sant Fost de Campsentelles: Festa Jove de Carnestoltes. 25 de febrer
- Sant Joan de les Abadesses. Rua i festa de Carnestoltes. 25 de febrer
- Sant Quirze del Vallès: Taller Canya Jove a Les Fonts "Prepara’t pel carnestoltes". 24 de febrer
- Santa Coloma de Queralt: Nit Jove al Casal. 25 de febrer
- Sentmenat: Carnestoltes Jove. 24 de febrer
- Tàrrega: Carnaval 2017, la Tàrrega que ens espera. Del 23 al 26 de febrer
- Vandellòs: Carnaval Jove. 24 i 26 de febrer
- Vidreres: Festa del Ranxo i Carnaval. Del 24 al 28 de febrer
- Vilanova del Camí: El Carnaval més salvatge (Premis a la comparsa jove i a la disfressa individual jove). 4 de març

Torelló presumeix de tenir el millor Carnestoltes de Catalunya amb permís,és clar, de Sitges i Vilanova i la Geltrú, els més famosos. Roses converteix el Carnestoltes en la seva festa major d’hivern, i Solsona treu pit per ser un dels pocs Carnestoltes que es van enfrontar a les prohibicions de la dictadura.

… i arreu del món
La festa de Carnaval, però, se celebra arreu del món. La festa més concorreguda del món esclata a Rio de Janeiro (Brasil), que s'inicia quan el batlle lliura les claus de la ciutat al personatge que simbolitza l'alegria de la festa, el Rei Momo. Mentre dura el Carnaval, la ciutat brasilera es converteix en l'epicentre mundial de la festa i l'excés, seguida de prop per altres ciutats brasileres com Sâo Paulo, Recife o Salvador de Bahia. A Amèrica del Nordés destacable el Carnaval de Nova Orleans, i a Europa, el de Venècia, famós per les espectaculars desfilades de màscares; el de Colònia, que data del segle XIX; el de Cadis, caracteritzat per la ironia i la mordacitat de les'chirigotas' gaditanes, i el de Santa Cruz de Tenerife, marcat pel clima tropical de les Illes Canàries.

Et proposem visitar entre el 23 de febrer i l'1 de març els Carnestoltes de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Roses, Solsona, Tarragona o Torelló. Tria el que més t’interessi o el que et caigui més a prop de casa.

 

Preinscripció del curs 2017-2018

Consulta les dates previstes i els critèris per presentar les sol·licituds

   
1487239240_baixa.jpg

Aquestes son les primeres informacions sobre la Preinscripció del curs 2017-2018: Dates previstes per presentar la sol·licitud als diversos ensenyaments i Criteris de prioritat per a l'ordenació de les sol·licituds (en tràmit de publicació al DOGC)

 

Més informació a:  

 

http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/info-general/

 

http://ensenyament.gencat.cat/ca/inici/

 


A totes les entitats que organitzen casals d'estiu

S'ha actualitzat la pàgina web jove.cat/notificacions, simplificant-la i incorporant un nou apartat que es diu “Notificar activitats”

   

S'ha actualitzat la pàgina web jove.cat/notificacions, simplificant-la i incorporant un nou apartat que es diu“Notificar activitats”, on es recull tot el relacionat amb la notificació. S’ha fet més fàcil l’accés al formulari electrònic i al cercador de notificacions (perquè les entitats pugueu consultar i modificar les notificacions), als quals es pot arribar tant des del text de la pàgina com, directament, des d’uns bàners laterals.

 

L’enllaçés el següent:

 

http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/vacances_i_estades/organitzacio_i_notificacio_d_activitats/organitzar_i_notificar/

 


(Re)Pensem-ho tot, construïm col·lectivament!

trobada/taller que farem al Consell Comarcal de l'Alt Penedès el dilluns 27 de febrer a les 18.30h

   
Cartell territorial Carta Catalana Vilafranca.jpg

Un taller participatiu que han realitzat des del Consell Nacional de la Joventut. Està titulat com a: (Re)Pensem-ho tot, construïm col·lectivament!

Aquesta trobadaés una oportunitat per pensar una nova manera de fer política oberta i participativa i per reivindicar les persones joves com un actor clau. Les propostes que surtin dels tallers serviran per redactar la 4a Carta Catalana de la Joventut.

 

DIA: 27 de febrer de 2017
LLOC: Biblioteca del Consell Comarcal de l' Alt Penedès. C/Hermenegild Clascar, 1-3 Vilafranca del Penedès
HORARI: 18.30h- 20.30h

 

Formulari d'inscripció: https://docs.google.com/forms/d/13YKhssQEycOJ5yd68QIVjjCP3cup8Cu8t2kkw6j 27y0 /viewform?edit_requested=true


20 de febrer, dia mundial de la justícia social

Volen guanyar-se el futur que qualsevol persona es mereix.

   
2002_justiciasocial_cistock.com_mattz90-211x220.jpg

casa vostra es casa nostra


Oferta de feina de cuiner/a a Alemanya

Convoca: El departament d’ocupació alemany i EURES

   
1485769846_Notícia 4.jpg

Requisits:És busca una persona interessada a treballar com a cuinera a la ciutat de Baden-Württemberg, Alemanya. Ha de tenir titulació o experiència en l’àmbit professional, nivell bàsic d’alemany i ser una persona flexible, motivada, amb dedicació i que pugui treballar de manera independent.

 

Condicions: S’ofereix un contracte a mitja jornada o jornada completa segons les pròpies preferències, suport en la recerca d’allotjament i transport i un salari brut d’entre 1653€ i 2922€ segons la qualificació de l’empleat/da i les hores de treball.

 

Presentació de la candidatura: S’ha de fer arribar el currículum i la carta de presentació en anglès o alemany, incloent el número de referència de l’oferta per correu electrònic.

 

 

 

Més informació a: https://goo.gl/R7z0um


LA SITUACIÓ LABORAL DE LES PERSONES JOVES

Respecte fa un any hi ha 16.100 llocs de treball més ocupats per joves de 16 a 29 anys.

   
1485767948_image001.jpg

Ja es pot consultar l’informe sobre la Situació laboral de les persones joves a Catalunya referent al 4t trimestre de 2016. Les dades de l’EPA mostren una consolidació de la creació d’ocupació. En concret, respecte fa un any hi ha 16.100 llocs de treball més ocupats per joves de 16 a 29 anys. Això, juntament amb la baixada de la taxa d’activitat, consolida també la disminució interanual de la taxa d’atur que se situa en el 24%, cada cop més lluny del 39% al que es va arribar en el puntàlgid de la crisi.

Aquestes bones notícies van acompanyades d’altres dades que assenyalen de quina manera el mercat laboral juvenil s’està refent de la fase més dura de la crisi i quin pot ser el model de mercat laboral que deixa la crisi. En concret, la taxa d’activitat del 58,3% representa una caiguda de 14 punts respecte el 2008 i indica que l’estratègia de retard en l’entrada al mercat laboral s’ha accentuat. Aquesta tendència, juntament amb la disminució de la taxa d’emancipació, mostra l’allargament de l’etapa de la joventut. Un altre element destacatés l’augment de la temporalitat, que ha augmentat aquest trimestre fins al 52,5%, un increment de gairebé 20 punts des del 2009. Aquesta dada il·lustra la importància de la contractació temporal en la recuperació de l’ocupació.

La Situació laboral de les persones joves a Catalunya és un informe trimestral de l’Observatori Català de la Joventut elaborat a partir de l’Enquesta de població activa. L’informe fa referència a la població jove de 16 a 29 anys i es basa en dades generades per l’Idescat a petició de l’OCJ. La informació disponible en aquest documentés, doncs, inèdita i ofereix una visió sobre la situació laboral del conjunt de la població jove. La resta d’informes trimestrals es poden consultar aquí.


“Vacances en família” 2017

fins al 6 de febrer!

   
vacances familia.jpg

 Ja està obert el període de preinscripcions per participar en la primera convocatòria del programa“Vacances en família” 2017 (fins al 6 de febrer!)

 

 

Més informació:

 

-          Temporada 2017 "Vacances en família" - XANASCAT

 

-          Llibret "Vacances en família 2017" (PDF)   

 

-          Notícia JOVE.CAT


EVS amb infants i joves a la República Txeca.

Convoca: Associació Mundus

   
1484822632_Notícia 3.png

Akropolisés una entitat sense afany de lucre que busca una persona jove voluntaria d’entre 18 i 30 anys amb nacionalitat espanyola per a un projecte SVE de 12 mesos (de l’1 de febrer del 2017 al 31 de gener del 2018) a Uherské Hradiste, República Txeca.

 

Al costat d'altres voluntaris d'Alemanya, França i Rússia ajudaràs al seu centre per a infants i joves organitzant activitats lúdiques  i preparant un campaments d'estiu i esdeveniments per a les famílies.

 

Com a voluntari/a podràs treballar en:

 - En Una ludoteca infantil per a nens d'un a 3 anys. Dues vegades per setmana, ajudaràs a tenir cura dels nens durant les passejades i els tallers creatius.

- A La promoció de l'associació. Un cop a la setmana faràs materials de difusió (pamflets, fotos, vídeos).

- En Intercanvi d'idiomes. Dues vegades a la setmana.

- En Campaments d'estiu. Ajudant amb el programa d'activitats.

- Ajudant En la preparació d'esdeveniments per a nens i pares (5 caps de setmana a l'any).

 

Aquest projecte està pensat perquè com a voluntari / a, millors teus coneixements, habilitats i aptituds en l'àmbit social, el que inclou un progrés personal que t'ajudi a trobar una feina a Europa. Així mateix, Akropolis et planteja aquest projecte com una oportunitat per aprendre idiomes i conèixer la cultura txeca.

 

Condicions: Aquest projecte està finançat pel programa“Erasmus +” i queden inclosos el viatge, l’allotjament (fins a 275€) i la manutenció i els diners de butxaca (300€ al mes). No queda inclosa la quota de participació, que varia segons el país d’origen.

 

Presentació de la candidatura: Envia el CV i la carta de motivació en anglès a [email protected] amb el concepte:“EVS -AKROPOLIS- República Checa”

 

 

+info: https://goo.gl/li0jUI

 

 

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | dinamo@ccapenedes.cat
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos