Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior ...30 31 32 33 34 35 36 ... següent »

JORNADA “To Vi or Not To Vi: Reptes de l'enoturisme”

L'Escola d'Enoturisme de Catalunya presenta la primera edició del Seminari Internacional d'enoturisme, que es durà a terme el dilluns 3 de novembre de 2014, de 16 a 20h, a l'Edifici l'Escavi de Vilafranca del Penedès.

   
edec_capcalera.jpg

Amb la Jornada "To vi or not to vi: reptes de l'enoturisme" l'Escola d'Enoturisme de Catalunya es presenta en societat, oferint un seminari amb ponents que provocaran la reflexió i aportaran noves perspectives i reptes pel futur de l'enoturisme a Catalunya. 

SEMINARI INTERNACIONAL D'ENOTURISME
JORNADA "To vi or not to vi: reptes de l'enoturisme"
Dia: Dilluns 3 de novembre de 2014, de 16 a 20 hores
Lloc: Escola d'Enoturisme de Catalunya· Edifici l'Escavi, Amàlia Soler, 27-29, Vilafranca del Penedès

Inscripcions aquí
Veure programa complet aquí

 


Més
 informació: 
Victòria Claver Tel: 938 171 995
web: http://escolaenoturisme.vilafranca.cat · e-mail: escolaenoturisme@vilafranca.org 


CURS DE GUIA TURÍSTIC I ENOTURISME

19 persones s’han inscrit en aquest curs que va començar el divendres 3 d’octubre i que té com a objectiu assolir una formació bàsica sobre la realització de visites en espais d’interès cultural o natural en l’àmbit del turisme cultural i l’enoturisme al Penedès.

   
Curs guia turístic.jpg

El curs d’introducció al món del“Guia turístic i l’Enoturisme” està organitzat pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en col·laboració amb l’Institut Municipal de Formació– Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya (EFPEC) i el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès– Enoturisme Penedès.

 

El Servei Comarcal de Joventut ha decidit organitzar aquesta formació perquè moltes persones joves amb formacions de grau mitjà o superior s’adrecen al Servei per informar-se sobre les possibilitats de seguir formant-se de cara a augmentar les seves possibilitats d’inserció laboral.

 

La crisi econòmica ha estimulat el retorn o l’allargament dels estudis i la realització d’activitats de formació complementària. Segons l’informe sobre la“Situació laboral de les persones joves a Catalunya” elaborat per l’Observatori Català de la Joventut, durant el primer trimestre de 2014 el 49,3% dels joves d’entre 16 i 29 anys estaven estudiant.

 

Tenint en compte que el sector turístic presenta possibilitats reals d’inserció a la comarca, el Servei de Joventut del Consell Comarcal ha organitzat aquesta primera formació en col·laboració amb la resta d’organismes implicats.

 

El curs té una durada de 28 hores lectives, la formació anirà a càrrec de l’empresa vilafranquina Tríade de Serveis Culturals i s’impartirà durant el mes d’octubre a l’aula de formació del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès. Els alumnes que superin la formació rebran un diploma expedit per l’Institut Municipal de Formació– Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya.

 

Durant l’acte de presentació, la regidora d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca, M. Josep Tuyà, va dir als alumnes“sou la primera fornada, la primera promoció del futur mòdul d’Enoturisme de l’Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya. També va parlar de la vocació de l’Escola d’integrar tots els sectors en el projecte i d’oferir formació tant per als futurs treballadors com per a les empreses del sector.

 

Santi Soler, president del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès i conseller de Promoció del Territori del Consell Comarcal, va afirmar que“Abans no teníem la tècnica (per fer vins de qualitat); ara no tenim els guies. (...) En el passat mai no ens havíem plantejar ser una destinació turística; ara ens plantegem la formació per poder comercialitzar l’oferta turística”. Soler va encoratjar els alumnes a ser“uns bons ambaixadors, la cara amable del Penedès al món”.

 

Vilafranca del Penedès, 6 d’octubre de 2014

 

http://www.ccapenedes.cat/comunicacio/noticies/curs-de-guia-turistic-i-enoturisme


CURS D'HISTÒRIA DEL PENEDÈS A SANT SADURNÍ D'ANOIA I SUBIRATS

Es reprèn el Curs d'Història del Penedès a Sant Sadurní d'Anoia i Subirats que va començar el mes de maig i que ara continuarà durant els mesos d'octubre i novembre en diverses localitats dels dos municipis.

   

El CURS D'HISTÒRIA DEL PENEDÈS A SANT SADURNÍ D'ANOIA I SUBIRATS, està organitzat per l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès i l'Institut d'Estudis Penedesencs i rep la col·laboració del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, el Centre d'Estudis Sadurninencs i el Centre d'Estudis de Subirats. L'activitat s'emmarca dins la celebració del 250è aniversari de la independència de Sant Sadurní d'Anoia respecte el municipi de Subirats. 


Podeu trobar més informació a:

Web de l'Arxiu Comarcal http://cultura.gencat.cat/arxius/acap

Facebook Arxiu Comarcal:https://www.facebook.com/acaltpenedes

Twitter Arxiu Comarcal: https://twitter.com/acaltpenedes


BEQUES ESTUDIS UNIVERSITARIS

Convocatòria per a BEQUES GENERALS per fer estudis universitaris i màsters.

   

Acaba de sortit la convocatòria per a BEQUES GENERALS per fer estudis universitaris i màsters. 
Primer caldrà registrar-se i un cop s‘ha emplenat la sol•licitud, l‘aplicació genera un document que cal imprimir.
Termini: fins al 15 d’octubre.
Més informació.

BEQUES EQUITAT de la Generalitat, es pot obtenir una bonificació en el preus dels crèdits matriculats (entre el 50% i el 10%).
Termini: fins al 15 d’octubre.
Més informació.

AJUTS FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA, ajuts de 1.000€ a les millors notes d’accés a la Universitat.
Termini: fins al 31 d’octubre
Més informació.


BEQUES ESTUDIS POSTOBLIGATORIS

Convocatòria de beques per a estudiants dels ensenyaments postobligatoris i superiors no universitaris: batxillerat, FP de grau mitjà i de grau superior, ensenyaments artístics professionals, ensenyaments esportius, ensenyaments artístics superiors, EOI, cursos d’accés i cursos de preparació a les proves d’accés...

   

Acaba de sortir la convocatòria de beques per a estudiants dels ensenyaments postobligatoris i superiors no universitaris: batxillerat, FP de grau mitjà i de grau superior, ensenyaments artístics professionals, ensenyaments esportius, ensenyaments artístics superiors, EOI, cursos d’accés i cursos de preparació a les proves d’accés.....
Primer caldrà registrar-se i un cop s‘ha emplenat la sol•licitud, l‘aplicació genera un document que cal imprimir.
Termini: fins al 30 de setembre.

Més informació.


NOU EQUIP DE JOVENTUT DEL CONSELL COMARCAL DE L'ALT PENEDÈS

Ens podeu trobar de dilluns a divendres de 9 a 14h i dijous de 17 a l19h. També ens podeu trucar al 93.890.00.00, enviar-nos un correu electrònic a dinamo@ccapenedes.cat i us convidem a visitar la nostra web: www.dinamo.cat

   
IMG-20140918-WA0009.jpg

Servei Comarcal de Joventut

Horaris: de dilluns a divendres de 9 a les 14h i dijous de 17 a 19h

Adreça: c/ d'Hermenegild Clascar, 1-3 de Vilafranca del Penedès (08720)

Telèfon: 93.890.00.00 

Correu electrònic: dinamo@ccapenedes.cat

Web: www.dinamo.cat

Facebook: https://www.facebook.com/dinamopenedes

Twitter: https://twitter.com/dinamopenedes


Les noves mesures contra l’atur juvenil, a la Guia de contractació laboral

Consulta la Guia de contractació laboral

   

La Diputació de Barcelona ofereix la Guia de contractació laboral actualitzada arran de l’entrada en vigor del Reial Decret llei 8/2014, de 4 de juliol, d’aprovació de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l’eficiència.

En aquest Reial decret llei es regula el Sistema Nacional de Garantia Juvenil amb el que es pretén incentivar la contractació indefinida per a menors de 25 anys desocupats i es preveuen bonificacions que s’aplicaran a les contractacions concertades entre el 5 de juliol de 2014 i el 30 de juny de 2016.

La Guia de contractació laboralés un recull orientador que engloba tots els tipus de contractes laborals que actualment es troben al marc legislatiu vigent i, en conseqüència, s'actualitza en funció de cada canvi normatiu.


GARANTIA JUVENIL. ARA I AQUÍ

Es tracta d'una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil. Per accedir-hi t'hi has d'inscriure i, si compleixes els requisits, en un termini de quatre mesos, la Generalitat t'oferirà una oferta de treball, pràctiques o formació. T'acompanyem i t'ajudem, no esperis més a apuntar-t'hi!

   
garantiajuvenilP.jpg

Què és?

Apunta-t'hi

 

Què t'oferim?

+ Informació a: 

Pots adreçar-te al Servei Comarcal de Joventut i t'exlpicarem i assesorarem. El nostre horari d'atenció al públicés de dilluns a divendres de les 9 a les 14h i dijous per la tarda de les 17 a les 19h. També pots trucar al 93.890.00.00 ext.9112 i enviar un correu electrònic a dinamo@ccapenedes.cat

I trobaràs tota la informació necessària a: 

http://garantiajuvenil.gencat.cat

Informació Garantia Juvenil


Curs d'introducció al món del guía turístic i d'enoturisme

Aquest més d'octubre a Vilafranca del Penedès es farà un Curs d'introducció al món del guía turístic i d'enoturisme organitzat pel Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Penedès i amb col.laboració amb l'Escola Professional d'Enoturisme de Catalunya (EFPEC) i el Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès.

   

El curs va adreçat a persones que vulguin tenir una formació bàsica en la realització de visites en espais d'interès cultural o natural en l'àmbit del turisme cultural i de l'enoturisme, adquirint coneixements relacionats amb la professió de guia i amb la cultura del vi i el Patrimoni Cultural i Natural del Penedès. Es prioritzaran les persones de 18 a 30 anys amb una formació mínima CFGM o altres formacions relacionades amb el turisme.

Aquest curs es presenta en 4 mòduls. La inscripció pot ser conjunta o per mòduls. Les inscripcions estaran obertes a www.dinamo.cat fins al 25 de setembre.

Fes la inscripció tot clicant a: INSCRIU-TE


22 JOVES EN SITUACIÓ D’ATUR HAN SUPERAT LA FORMACIÓ COM A AUXILIARS VITÍCOLES

Avui dijous, dia 31 de juliol, han rebut els diplomes acreditatius de mans del coordinador territorial de la Secretaria General de Joventut de la Generalitat, Oriol Martín, i del conseller comarcal de Joventut, Sergi Vallès, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

   
P1030335.JPG

El projecte“Fórmula Jove” està organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Secretaria General de Joventut, i hi ha col•laborat l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rosell i Domènech i l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona. Està adreçat a joves d’entre 18 i 24 anys, en situació d’atur, que en alguns casos no han finalitzat l’ESO.

L’objectiu del projecteés incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de les persones joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, algunes de les quals han patit fracàs escolar i, d’altres, són a l’atur des de fa temps.

Al llarg de 6 mesos, els 22 joves han cursat un total de 200 hores, entre teoria i pràctiques, a càrrec de professors de l’Escola de Viticultura i Enologia d’Espiells i de tècnics del Consell Comarcal. La formació teòrica s’ha centrat en la introducció a la vinya, la poda de producció, la plantació i la conducció del cep, la maquinària vitícola i la poda en verd . A més a més, han fet pràctiques de conducció de tractors, han rebut la formació per a l’obtenció de la llicència de vehicles agrícoles, del carnet de carretoner i per a l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (certificat ACTIC) i s’han fet tutories individuals i grupals.

La part final del projecte ha inclòs pràctiques amb viticultors i a empreses de l’Alt Penedès (Albet i Noya, Agro-Esteve, Agrícola Casa Sala, Rosés Alsina i La Solana del Cava).

D’aquesta manera,“Fórmula Jove” facilita a aquests joves la transició escola-treball. Tal com ha explicat el coordinador territorial de la Secretaria General de Joventut, Oriol Martín, durant l’entrega de diplomes,“el projecte vol incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que la preparació i l’experiència són claus a l’hora d’aconseguir un lloc de treball”.

El conseller comarcal de Joventut, Sergi Vallès, ha explicat als joves que“des del Consell Comarcal demanarem a les empreses que us tinguin en compte de manera preferent quan contractin personal per a la propera campanya de la verema”.

Vilafranca del Penedès, 31 de juliol de 2014

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | dinamo@ccapenedes.cat
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos