Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior ...30 31 32 33 34 35 36 ... següent »

El sector de l’educació en el lleure disposa d’un nou sistema que facilita l’accés als recursos en línia per a la prevenció i l’autoprotecció en les activitats que organitza

La Direcció General de Joventut ha distribuït 18.500 targetes amb la impressió d’un codi QR, mitjançant el qual s’accedeix a informació preventiva per a les activitats d’educació en el lleure

   

La Direcció General de Joventut ha distribuït 18.500 targetes amb la impressió d’un codi QR que dóna accés a un conjunt de recursos en línia per a la prevenció i l’autoprotecció de les activitats d’educació en el lleure. Utilitzant un smartphone, i mitjançant qualsevol aplicació mòbil que llegeixi el codi QR, les persones que disposen de la targeta poden visualitzar la pàgina web següent:www.jove.cat/prevenciolleure. Aquest nou format de targeta amb el codi QR imprès permet que monitors/es i directors/es d’educació en el lleure la portin sempre al damunt quan estan desenvolupant una activitat i així puguin accedir més fàcilment al web amb els recursos de prevenció i autoprotecció.


En aquesta URL s’hi pot trobar l’‘Anem preparats’, que ofereix informacions i consells per organitzar activitats d’educació en el lleure amb menors de 18 anys: mesures de prevenció, salut i seguretat, consells de protecció del medi ambient i telèfons i adreces d’interès. A banda d’aquesta publicació, que s’actualitza cada any, el web de Prevenció suma recursos en línia que poden resultar d’utilitat abans i durant el desenvolupament d’una activitat: predicció meteorològica des del servei de Meteocat, mapa de predicció del perill d’incendi forestal i consulta de les notícies d’emergències. Des d’aquest recull també es pot accedir a l’aplicació gencat per a mòbils (que ja inclou informació sobre emergències i consells de Protecció Civil; les incidències viàries del trànsit; la predicció meteorològica; els horaris, itineraris i incidències en transports públics, i una relació d’equipaments d’interès: museus, hospitals, biblioteques, etc.). Així mateix, s’incorpora la normativa vinculada al desenvolupament de l’educació en el lleure: el Decret 137/2003, que regula les activitats d'educació en el lleure i les normes municipals d’acampades. 

Més informació:
Prevenció en les activitats d'educació en el lleure
Guia Anem preparats 2014


EL PROJECTE DINAMO, DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS, DESPERTA INTERÈS A FLANDES

El divendres 13 de juny, una delegació de polítics i tècnics de la regió belga de Flandes va visitar la comarca de l’Alt Penedès per conèixer les polítiques de Joventut que es treballen a nivell comarcal.

   
Delegació Flandes.jpg

La delegació estava formada per Els Cuisinier, assessora política del ministre de Joventut, Cultura, Esports i Mitjans de Comunicació; Sofie Gyles, coordinadora local de Joventut del districte de Edurne; Kaat Somers, membre del Consell Local de Joventut de Zoersel, i Wouter Vandemaele, coordinador local de Joventut de Izegem.  Els acompanyaven Sara Molins, tècnica de Relacions Internacionals de la Direcció General de Joventut, i Anna Gómez, referent tècnica del territori.

 

El principal motiu de la visita era conèixer el treball de col·laboració que desenvolupen els municipis de l’Alt Penedès per tal de millorar les polítiques locals de Joventut en el marc del projecte“Dinamo” (que el Servei Comarcal de Joventut va posar en marxa fa 13 anys); i, en especial, el projecte de tècnics municipals compartits.

 

Per poder il·lustrar millor el funcionament del projecte, la trobada es va fer a Torrelavit, un dels municipis que fa més anys que està adherit al projecte“Dinamo” i que té una llarga tradició de treball amb polítiques de Joventut. Allà van ser rebuts per l’alcalde, Ramon Riera; el conseller de Joventut del Consell Comarcal, Sergi Vallès, la responsable tècnica del Servei Comarcal de Joventut, Roser Nin, i la tècnica municipal de Joventut, Núria Pérez.

 

La delegació flamenca va visitar el municipi, l’equipament juvenil i els equipaments culturals i esportius. A la piscina municipal van interessar-se per una pintura mural de grans dimensions que decora la façana i que ha estat realitzada per un grup de joves artistes del municipi. La visita servir per explicar i exemplificar els serveis per a joves que s’estan desenvolupant tant a nivell municipal com comarcal.

 

Vilafranca del Penedès, 11 de juny de 2014

 

EL PROJECTE DINAMO, DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS, DESPERTA INTERÈS A FLANDES


DISPENSACIÓ RESPONSABLE D’ALCOHOL A LES BARRES DE LES FESTES MAJORS

El dijous 12 de juny, es va fer a la Casa de Cultura Mas Catarro, de Santa Margarida i els Monjos, una formació organitzada pels serveis de Joventut i Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Penedès sobre la dispensació responsable d’alcohol i la reducció de riscos derivats de la beguda.

   
Formació dispensació responsable alcohol.jpg

La formació estava adreçada a tècnics, regidors de Joventut i Cultura, a integrants de les comissions de festes i a membres d’entitats de l’Alt Penedès, perquè puguin fer una dispensació responsable d’alcohol a les barres que s’organitzen majoritàriament amb motiu de les activitats d’estiu i les festes majors.

 

A les barres hi haurà cartells que facilitaran la feina de les persones que atenguin els clients i que informaran els usuaris sobre el funcionament del servei:“No es permet la venda ni el subministrament de begudes alcohòliques a menors de 18 anys”,“No es permet la venda ni el subministrament de begudes alcohòliques a persones amb signes clars d’embriaguesa”,“Si tens menys de 25 anys et demanarem el DNI”, etc.

 

El formador, Anton Uró, de l’empresa Spora, va explicar alguns dels indicadors que permeten avaluar l’efecte de l’alcohol, amb l’objectiu d’evitar vendre alcohol a persones amb risc de borratxera o coma etílic. També es van donar nocions de primers auxilis en cas de lipotímia, cop de calor o coma etílic.

 

Una forma d’evitar el consum excessiu d’alcoholés pactar amb els components de les barres algunes condicions prèvies: quantitat d’alcohol que es pot vendre, prohibició de fer ofertes amb les begudes alcohòliques, prohibició de convidar ningú quan es tracta d’aquestes begudes, no servir aperitius salats que puguin produir set (es poden servir pinxos de fruita, crispetes dolces, gominoles, etc.), regalar ampolles d’aigua, ampliar l’oferta de begudes sense alcohol (a més dels refrescos tradicionals, es poden oferir llaunes de te, llaunes de refrescos amb sals minerals, còctels sense alcohol, etc.)

 

Totes les recomanacions per fer una dispensació responsable d’alcohol es poden consultar a l’enllaç:http://energycontrol.org/files/pdfs/Guia+Dispensacion+Responsable+de+Alcohol.pdf. Al web del Servei Comarcal de Joventut (www.dinamo.cat) també pot trobar més informació sobre consum responsable d’alcohol i altres temes de salut d’interès per als joves.

 

Vilafranca del Penedès, 13 de juny de 2014

 

DISPENSACIÓ RESPONSABLE D’ALCOHOL A LES BARRES DE LES FESTES MAJORS


FORMACIÓ SOBRE ORGANITZACIÓ D’ESDEVENIMENTS A L’ALT PENEDÈS

Els costos econòmics, els drets d’autor i la responsabilitat civil en l‘organització d’activitats culturals i de lleure van ser els 3 grans temes sobre els quals es va centrar la sessió de formació que va tenir lloc el dijous 5 de juny, a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

   
Formació organització esdeveniments.JPG

La sessió estava organitzada pels Serveis Comarcals de Cultura i Joventut i anava adreçada a regidors i regidores, personal tècnic dels ajuntaments, membres de les comissions de festes i socis d’entitats culturals i de caire social de l’Alt Penedès.

 

Raimon Gusi, vicepresident i conseller de Cultura del Consell Comarcal, va explicar que l’objectiu de la sessió era“orientar sobre la contractació de proveïdors i serveis que compleixin amb la normativa vigent, presentar experiències de les quals tots puguem aprendre i oferir informació pràctica per fer una gestió més eficient i  econòmicament sostenible als nostre respectius municipis”.

 

El ponent, Albert Ferré, advocat, músic, productor i responsable de l’empresa Conceptes Reactius, SL, va explicar 3 casos reals d’esdeveniments organitzats per ajuntaments de Catalunya que van acabar amb uns costos molt més elevats dels previstos inicialment, com a conseqüència de l’incompliment de la legislació laboral, la reclamació de drets d’autor per part de la SGAE o la descoordinació entre regidories.

 

A partir d’aquí, es va obrir una ronda de preguntes en què el públic plantejava casos concrets i el ponent exposava el marc legal a tenir en compte i proposava la millor manera d’abordar cada cas. També es va facilitar documentació als assistents per facilitar-los la posada en pràctica dels continguts de la formació.

 

Vilafranca del Penedès, 11 de juny de 2014

 

FORMACIÓ SOBRE ORGANITZACIÓ D’ESDEVENIMENTS A L’ALT PENEDÈS


Ja està disponible el formulari electrònic per sol·licitar el Carnet d'alberguista

A partir d’ara, les persones interessades en aquest carnet ja el poden sol·licitar també per Internet.

   

Podeu trobar tota la informació sobre la tramitació electrònica del carnet d'alberguista a l' Oficina Virtual de Tràmits (OVT)


BECA PER AL CAMPUS JOAN AMADES

L’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès convoquen una beca per assistir al Campus Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional del Penedès, que es farà a Sant Quintí els dies 11, 12 i 13 de juliol de 2014. La beca està adreçada a estudiants de Batxillerat i estudiants universitaris que no tinguin més de 25 anys.

   

Les persones que hi vulguin optar hauran d’escriure un treball de 2 a 5 pàgines sobre un element de la cultura popular del Penedès. Els treballs es poden enviar en paper a l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona o, per correu electrònic, a l’adreçast.quinti@diba.cat. El termini per a la presentació dels treballsés el dillunys 23 de juny.

 

La beca consisteix en el pagamentíntegre de la inscripció al Campus. En el cas que la persona guanyadora ja estigui inscrita, se li retornarà el preu de la inscripció.

 

Les bases de la convocatòria es poden consultar al web del Consell Comarcal (www.ccapenedes.cat).

 

Vilafranca del Penedès, 2 de juny de 2014

 

BECA PER AL CAMPUS JOAN AMADES


SORTIDES DEL PUNT MÒBIL DE SALUT A LES FESTES NOCTURNES D'AQUEST ESTIU 2014

Aquest estiu a les Festes Majors, Concerts, Nits Joves, Correbars... trobaràs el Punt Mòbil de Salut, un estant d’informació juvenil, per tal de facilitar-te informació i assessorament, fonamentalment dirigida a la prevenció i la reducció de riscos, sobretot centrat en temes d’ús i abús de drogues i de sexualitat. Passa't i informa't!

   

 ENS TROBAREU A:

1.      Santa Margarida i els Monjos la nit de dimecres 2 de juliol de les 22 a les 00 hores a la piscina municipal – Acte: Piscina Nocturna

 2.      Sant Sadurní d’Anoia la nit de dijous 17 de juliol de les 22 a les 00 hores al pati de l’Índex (c/ Pompeu Fabra, 34)– Acte: Concert

 3.      La Granada la nit de dissabte 12 de juliol de les 01 a les 03 hores a la carretra de Sta Fe– Acte: Empalmada

 4.      Santa Margarida i els Monjos la nit de divendres 18 de juliol de les 01 a les 02 hores a la Plaça Pau Casals– Acte: Concert

 5.      Olesa de Bonesvalls la nit de dissabte 19 de juliol de les 01 a les 02:30 hores a la Plaça de l’ajuntament, a la part posterior del Centre Cívic – Acte: Nit jove

 6.      Sant Cugat Sesgarrigues la nit de divendres 25 de juliol de les 01 a les 03 hores a la  Pista Poliesportiva – Acte: Empalmada

 7.      El Pla del Penedès la nit de dissabte 26 de juliol de les 01 a les 02:30 hores a la plaça de l’ajuntament (Plaça de Pau Fontanals)– Acte: Empalmada

 8.      Les Cabanyes la nit de divendres 1 d’agost de les 01 a les 03 hores a la pista del Centre Cultural i Lúdic (c/ Trenta-qutre, 6) – Acte: Nit Jove

 9.      Ordal (Subirats) la nit de divendres 2 d’agost de les 01 a les 03 hores a l’exterior de la pista poliesportiva  – Acte: Correbars

 10.   Pacs del Penedès la nit de dissabte 2 d’agost de les 01 a les 02 hores al pàrquing de l’ajuntament– Acte: Nit Jove

 11.   Les Gunyoles (Avinyonet del Penedès) la nit de dissabte 9 d’agost de les 02 a les 03 hores al camp de futbol– Acte: Festa electro-jove

 12.   Torrelavit la nit de dijous 14 d’agost de les 01 a les 03 hores al pavelló municipal (c/de les Escoles)– Acte: Empalmada

 13.   Torrelles de Foix la nit de divendres 23 d’agost de les 01 a les 02 hores a la plaça Nova– Acte: Festa X-Flash Macro Disco

 14.   Avinyó Nou (Avinyonet del Penedès) la nit de divendres 23 d’agost de les 01 a les 02 hores a la Plaça de la Vila – Acte: Festa Jove

 15.   Sant Sadurní d’Anoia la nit de dissabte 7 de setembre de les 0:30 a les 02:30 hores, al Parc de la Rambla - Acte: Concert + DJ

 16.   Sant Sadurní d’Anoia la nit de dimarts 9 de setembre de les 0:30 a les 02:30 hores, lloc al Parc Lluís Companys - Acte: Fires i festes– Loft Party

 

CARTELL PUBLICITARI PUNT MÒBIL DE SALUT 2014


Punt Mòbil de Salut 2014

Ja estem a punt per a la campanya del Punt Mòbil de Salut d'aquest estiu! En breu us informarem en quins municipis ens trobarem.

   


Gestió de les notificacions

Com notificar les activitats on-line en què participen menors de 18 anys?

   

Gestió de notificacions


Anem preparats 2014

La Direcció General de Joventut edita aquesta publicació per oferir les informacions i les recomanacions necessàries per garantir un bon nivell qualitatiu en totes les activitats d’educació en el lleure i per vetllar tant per la seguretat i la integritat física dels participants com pel respecte al medi natural que les acull. No obstant això, el seu contingut no pot substituir, en cap moment, les orientacions en qüestions de salut i de seguretat que facin directament les persones degudament acreditades ni es pot considerar, en cap cas, un text normatiu.

   

Recomanem que la persona responsable del Casal es llegeixi el manual online que hi ha a la banda de la dreta  de l'enllaç que es diu Anem preparats i que ho llegeixi tot detingudament. Val la pena fer-ho.
D'altra banda recordar que la notificació cal fer-la 20 dies abans de l'inici de l'activitat i que en tot cas no patiu que es pot anar modificant online (nombre de monitors, participants, etc.), en qualsevol moment des del mateix enllaç.

Anem preparats 2014

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | dinamo@ccapenedes.cat
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos