Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior ...29 30 31 32 33 34 35 ... següent »

ASSESSORIA ACADÈMICA I PROFESSIONAL PER A JOVES

A l'assessoria acadèmica i professional et volem ajudar en el procés d'escollir els teus estudis. És un servei adreçat a totes les persones joves de la comarca de l'Alt Penedès.

   
ASSESSORIA.jpg

ASSESSORIA ACADÈMICA I PROFESSIONAL PER A JOVES

És un servei d’informació, orientació, assessorament i acompanyament  acadèmic i professional amb el qual volem donar una resposta individualitzada a les necessitats de cada jove.

Mitjançant un itinerari personal, resolem els dubtes i les inquietuds de les persones joves, i/o de les seves famílies, relacionats amb el seu futur acadèmic i professional. 

A qui va adreçada?

Els destinataris són les persones joves residents a la comarca de l’Alt Penedès que tinguin entre 16 i 30 anys, preferentment. 

Com s’hi pot accedir?

El servei d’assessoria acadèmica i professional està ubicat al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Atendrem de forma personalitzada els dijous, de 17 a 19h, amb cita prèvia, i disposem d’un espai d’autoconsulta.

Per rebre assessorament cal omplir el formulari del web www.dinamo.cat (clicant el bànner de l’Assessoria Acadèmica i Professional es pot accedir al formulari). Al formulari es podrà escollir com es vol rebre resposta escollint una de les següents opcions:

·         Per correu electrònic

·         Et truquem nosaltres

·         Presencial. Et donarem cita prèvia

També es pot reservar dia i hora per l’Assessoria Acadèmica i Professional  des del Servei Jove o Punt d’Informació Juvenil més proper:

http://www.dinamo.cat/recursos.php#sthash.rGqhZ5UA.dpbs

El serveiés totalment gratuït.

 Quina informació es pot demanar?

-          Prova per la’obtenció del títol de graduat en educació secundària obligatòria (GESO)

-          Programes de formació i inserció (antics PQPI, PTT, etc.)

-          Preparació per a la prova d’accés a cicles fromatius de grau mitjà i superior

-          Cicles formatius de grau mitjà i superior

-          Accés a la universitat

-          Estudis universitaris

-          Convalidacions als nous graus universitaris

-          Màsters i postgraus

-          Doctorats

-          Cursos i seminaris

-          Formació ocupacional

-          Cursos d’idiomes

-          Formació en les TIC (Certificat ACTIC)

-          Formació en el lleure

-          Habilitació i acreditació de competències professionals

-          Informació sobre beques i ajuts per a estudiants

-          Estudiar a l’estranger

 

Enllaç per a demanar cita prèvia:

Les persones joves i els tècnics i tècniques que treballen amb joves podran demanar cita prèvia per a les assessories presencials a través del web www.dinamo.cat (clicant el bànner de l’Assessoria Acadèmica i Professional es pot accedir al formulari).

Els tècnics i tècniques de joventut dels ajuntaments en conveni amb el Consell Comarcal en matèria de joventut podran donar cita prèvia des dels Serveis Joves municipals mitjançant un calendari de cites compartit.


15 JOVES EN SITUACIÓ D’ATUR PARTICIPEN EN EL PROJECTE “FORMA’T” DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

El Servei Comarcal de Joventut ha seleccionat 15 joves, d’entre més de 45 inscrits, per participar en un projecte de formació professionalitzadora que els permetrà obtenir 6 titulacions oficials que facilitaran la seva inserció laboral

   

Els joves que finalitzin ambèxit les 95 hores de formació obtindran el certificat de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC), el certificat de manipulador d’aliments i els carnets de carretoner frontal i retràctil, d’apilador i de transpaleta.

 

Les formacions professionalitzadores es complementaran amb un mòdul sobre“Coneixement de l’entorn i inserció laboral” en el qual els joves rebran orientació sobre el mercat de treball i la recerca de feina, l’autoempresa, l’accés a habitatge i la formació acadèmica. Aquesta formació complementària serà impartida per personal tècnic de diferents serveis del Consell Comarcal. A més, tots els participants tindran un acompanyament individualitzat i grupal per part de la tutora responsable del projecte.

 

Els joves seleccionats tenen entre 18 i 24 anys i estan en situació d’atur. Tots ells resideixen en municipis de la comarca que tenen conveni amb el Servei Comarcal de Joventut i han estat derivats a través dels serveis municipals i comarcals de Joventut, Serveis Socials i Ocupació.

 

El projecte“Forma’t” dóna continuïtat a les dues edicions del projecte“Fórmula jove” dutes a terme pel Consell Comarcal durant els anys 2012 i 2013, que van obtenir molt bons resultats i en les quals van participar 15 i 30 joves respectivament.

 

El Servei Comarcal de Joventut duu a terme aquest projecte amb el suport de la Gerència de Serveis d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona i la Direcció General de Joventut de la Generalitat, i en col·laboració amb els serveis municipals de Joventut dels ajuntaments d’Avinyonet del Penedès, les Cabanyes, la Granada, Olesa de Bonesvalls, Pacs del Penedès, el Pla, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Martí Sarroca, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelavit i Torrelles de Foix.

 

Vilafranca del Penedès, 14 d’octubre de 2014


Activitats de tardor a l'Índex de Sant Sadurní

L'Índex de Sant Sadurní organitza una sèrie d'activitats per aquesta tardor. Les inscripcions es podran fer del 20 al 29 d'octubre.

   

- Treballar a l'hivern

- Scrapbooking

- Cupcakes

I no us perdeu l'Index Terrorífic, la tarda del dijous 30 d'octubre:

- Taller de maquillatge de terror

- Espectacle de suspens : L'Entrada ( a càrrec de Jordina Biosca )

 

Inscripcions del 20 al 29 d'octubre, a l'Índex 

 

Més informació:

Punt d’Informació Jove Index

C/ Pompeu Fabra, 34

08770 Sant Sadurní d’Anoia

Tel. 93 891 33 20

index@santsadurni.cat

Messenger: indexjove@hotmail.com

SMS: 93 107 10 51 (cost 0,15 + iva)


JORNADA “To Vi or Not To Vi: Reptes de l'enoturisme”

L'Escola d'Enoturisme de Catalunya presenta la primera edició del Seminari Internacional d'enoturisme, que es durà a terme el dilluns 3 de novembre de 2014, de 16 a 20h, a l'Edifici l'Escavi de Vilafranca del Penedès.

   
edec_capcalera.jpg

Amb la Jornada "To vi or not to vi: reptes de l'enoturisme" l'Escola d'Enoturisme de Catalunya es presenta en societat, oferint un seminari amb ponents que provocaran la reflexió i aportaran noves perspectives i reptes pel futur de l'enoturisme a Catalunya. 

SEMINARI INTERNACIONAL D'ENOTURISME
JORNADA "To vi or not to vi: reptes de l'enoturisme"
Dia: Dilluns 3 de novembre de 2014, de 16 a 20 hores
Lloc: Escola d'Enoturisme de Catalunya· Edifici l'Escavi, Amàlia Soler, 27-29, Vilafranca del Penedès

Inscripcions aquí
Veure programa complet aquí

 


Més
 informació: 
Victòria Claver Tel: 938 171 995
web: http://escolaenoturisme.vilafranca.cat · e-mail: escolaenoturisme@vilafranca.org 


CURS DE GUIA TURÍSTIC I ENOTURISME

19 persones s’han inscrit en aquest curs que va començar el divendres 3 d’octubre i que té com a objectiu assolir una formació bàsica sobre la realització de visites en espais d’interès cultural o natural en l’àmbit del turisme cultural i l’enoturisme al Penedès.

   
Curs guia turístic.jpg

El curs d’introducció al món del“Guia turístic i l’Enoturisme” està organitzat pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en col·laboració amb l’Institut Municipal de Formació– Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya (EFPEC) i el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès– Enoturisme Penedès.

 

El Servei Comarcal de Joventut ha decidit organitzar aquesta formació perquè moltes persones joves amb formacions de grau mitjà o superior s’adrecen al Servei per informar-se sobre les possibilitats de seguir formant-se de cara a augmentar les seves possibilitats d’inserció laboral.

 

La crisi econòmica ha estimulat el retorn o l’allargament dels estudis i la realització d’activitats de formació complementària. Segons l’informe sobre la“Situació laboral de les persones joves a Catalunya” elaborat per l’Observatori Català de la Joventut, durant el primer trimestre de 2014 el 49,3% dels joves d’entre 16 i 29 anys estaven estudiant.

 

Tenint en compte que el sector turístic presenta possibilitats reals d’inserció a la comarca, el Servei de Joventut del Consell Comarcal ha organitzat aquesta primera formació en col·laboració amb la resta d’organismes implicats.

 

El curs té una durada de 28 hores lectives, la formació anirà a càrrec de l’empresa vilafranquina Tríade de Serveis Culturals i s’impartirà durant el mes d’octubre a l’aula de formació del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès. Els alumnes que superin la formació rebran un diploma expedit per l’Institut Municipal de Formació– Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya.

 

Durant l’acte de presentació, la regidora d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca, M. Josep Tuyà, va dir als alumnes“sou la primera fornada, la primera promoció del futur mòdul d’Enoturisme de l’Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya. També va parlar de la vocació de l’Escola d’integrar tots els sectors en el projecte i d’oferir formació tant per als futurs treballadors com per a les empreses del sector.

 

Santi Soler, president del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès i conseller de Promoció del Territori del Consell Comarcal, va afirmar que“Abans no teníem la tècnica (per fer vins de qualitat); ara no tenim els guies. (...) En el passat mai no ens havíem plantejar ser una destinació turística; ara ens plantegem la formació per poder comercialitzar l’oferta turística”. Soler va encoratjar els alumnes a ser“uns bons ambaixadors, la cara amable del Penedès al món”.

 

Vilafranca del Penedès, 6 d’octubre de 2014

 

http://www.ccapenedes.cat/comunicacio/noticies/curs-de-guia-turistic-i-enoturisme


CURS D'HISTÒRIA DEL PENEDÈS A SANT SADURNÍ D'ANOIA I SUBIRATS

Es reprèn el Curs d'Història del Penedès a Sant Sadurní d'Anoia i Subirats que va començar el mes de maig i que ara continuarà durant els mesos d'octubre i novembre en diverses localitats dels dos municipis.

   

El CURS D'HISTÒRIA DEL PENEDÈS A SANT SADURNÍ D'ANOIA I SUBIRATS, està organitzat per l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès i l'Institut d'Estudis Penedesencs i rep la col·laboració del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, el Centre d'Estudis Sadurninencs i el Centre d'Estudis de Subirats. L'activitat s'emmarca dins la celebració del 250è aniversari de la independència de Sant Sadurní d'Anoia respecte el municipi de Subirats. 


Podeu trobar més informació a:

Web de l'Arxiu Comarcal http://cultura.gencat.cat/arxius/acap

Facebook Arxiu Comarcal:https://www.facebook.com/acaltpenedes

Twitter Arxiu Comarcal: https://twitter.com/acaltpenedes


BEQUES ESTUDIS UNIVERSITARIS

Convocatòria per a BEQUES GENERALS per fer estudis universitaris i màsters.

   

Acaba de sortit la convocatòria per a BEQUES GENERALS per fer estudis universitaris i màsters. 
Primer caldrà registrar-se i un cop s‘ha emplenat la sol•licitud, l‘aplicació genera un document que cal imprimir.
Termini: fins al 15 d’octubre.
Més informació.

BEQUES EQUITAT de la Generalitat, es pot obtenir una bonificació en el preus dels crèdits matriculats (entre el 50% i el 10%).
Termini: fins al 15 d’octubre.
Més informació.

AJUTS FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA, ajuts de 1.000€ a les millors notes d’accés a la Universitat.
Termini: fins al 31 d’octubre
Més informació.


BEQUES ESTUDIS POSTOBLIGATORIS

Convocatòria de beques per a estudiants dels ensenyaments postobligatoris i superiors no universitaris: batxillerat, FP de grau mitjà i de grau superior, ensenyaments artístics professionals, ensenyaments esportius, ensenyaments artístics superiors, EOI, cursos d’accés i cursos de preparació a les proves d’accés...

   

Acaba de sortir la convocatòria de beques per a estudiants dels ensenyaments postobligatoris i superiors no universitaris: batxillerat, FP de grau mitjà i de grau superior, ensenyaments artístics professionals, ensenyaments esportius, ensenyaments artístics superiors, EOI, cursos d’accés i cursos de preparació a les proves d’accés.....
Primer caldrà registrar-se i un cop s‘ha emplenat la sol•licitud, l‘aplicació genera un document que cal imprimir.
Termini: fins al 30 de setembre.

Més informació.


NOU EQUIP DE JOVENTUT DEL CONSELL COMARCAL DE L'ALT PENEDÈS

Ens podeu trobar de dilluns a divendres de 9 a 14h i dijous de 17 a l19h. També ens podeu trucar al 93.890.00.00, enviar-nos un correu electrònic a dinamo@ccapenedes.cat i us convidem a visitar la nostra web: www.dinamo.cat

   
IMG-20140918-WA0009.jpg

Servei Comarcal de Joventut

Horaris: de dilluns a divendres de 9 a les 14h i dijous de 17 a 19h

Adreça: c/ d'Hermenegild Clascar, 1-3 de Vilafranca del Penedès (08720)

Telèfon: 93.890.00.00 

Correu electrònic: dinamo@ccapenedes.cat

Web: www.dinamo.cat

Facebook: https://www.facebook.com/dinamopenedes

Twitter: https://twitter.com/dinamopenedes


Les noves mesures contra l’atur juvenil, a la Guia de contractació laboral

Consulta la Guia de contractació laboral

   

La Diputació de Barcelona ofereix la Guia de contractació laboral actualitzada arran de l’entrada en vigor del Reial Decret llei 8/2014, de 4 de juliol, d’aprovació de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l’eficiència.

En aquest Reial decret llei es regula el Sistema Nacional de Garantia Juvenil amb el que es pretén incentivar la contractació indefinida per a menors de 25 anys desocupats i es preveuen bonificacions que s’aplicaran a les contractacions concertades entre el 5 de juliol de 2014 i el 30 de juny de 2016.

La Guia de contractació laboralés un recull orientador que engloba tots els tipus de contractes laborals que actualment es troben al marc legislatiu vigent i, en conseqüència, s'actualitza en funció de cada canvi normatiu.

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | dinamo@ccapenedes.cat
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos