Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior ...29 30 31 32 33 34 35 ... següent »

GARANTIA JUVENIL. ARA I AQUÍ

Es tracta d'una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil. Per accedir-hi t'hi has d'inscriure i, si compleixes els requisits, en un termini de quatre mesos, la Generalitat t'oferirà una oferta de treball, pràctiques o formació. T'acompanyem i t'ajudem, no esperis més a apuntar-t'hi!

   
garantiajuvenilP.jpg

Què és?

Apunta-t'hi

 

Què t'oferim?

+ Informació a: 

Pots adreçar-te al Servei Comarcal de Joventut i t'exlpicarem i assesorarem. El nostre horari d'atenció al públicés de dilluns a divendres de les 9 a les 14h i dijous per la tarda de les 17 a les 19h. També pots trucar al 93.890.00.00 ext.9112 i enviar un correu electrònic a dinamo@ccapenedes.cat

I trobaràs tota la informació necessària a: 

http://garantiajuvenil.gencat.cat

Informació Garantia Juvenil


Curs d'introducció al món del guía turístic i d'enoturisme

Aquest més d'octubre a Vilafranca del Penedès es farà un Curs d'introducció al món del guía turístic i d'enoturisme organitzat pel Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Penedès i amb col.laboració amb l'Escola Professional d'Enoturisme de Catalunya (EFPEC) i el Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès.

   

El curs va adreçat a persones que vulguin tenir una formació bàsica en la realització de visites en espais d'interès cultural o natural en l'àmbit del turisme cultural i de l'enoturisme, adquirint coneixements relacionats amb la professió de guia i amb la cultura del vi i el Patrimoni Cultural i Natural del Penedès. Es prioritzaran les persones de 18 a 30 anys amb una formació mínima CFGM o altres formacions relacionades amb el turisme.

Aquest curs es presenta en 4 mòduls. La inscripció pot ser conjunta o per mòduls. Les inscripcions estaran obertes a www.dinamo.cat fins al 25 de setembre.

Fes la inscripció tot clicant a: INSCRIU-TE


22 JOVES EN SITUACIÓ D’ATUR HAN SUPERAT LA FORMACIÓ COM A AUXILIARS VITÍCOLES

Avui dijous, dia 31 de juliol, han rebut els diplomes acreditatius de mans del coordinador territorial de la Secretaria General de Joventut de la Generalitat, Oriol Martín, i del conseller comarcal de Joventut, Sergi Vallès, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

   
P1030335.JPG

El projecte“Fórmula Jove” està organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Secretaria General de Joventut, i hi ha col•laborat l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rosell i Domènech i l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona. Està adreçat a joves d’entre 18 i 24 anys, en situació d’atur, que en alguns casos no han finalitzat l’ESO.

L’objectiu del projecteés incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de les persones joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, algunes de les quals han patit fracàs escolar i, d’altres, són a l’atur des de fa temps.

Al llarg de 6 mesos, els 22 joves han cursat un total de 200 hores, entre teoria i pràctiques, a càrrec de professors de l’Escola de Viticultura i Enologia d’Espiells i de tècnics del Consell Comarcal. La formació teòrica s’ha centrat en la introducció a la vinya, la poda de producció, la plantació i la conducció del cep, la maquinària vitícola i la poda en verd . A més a més, han fet pràctiques de conducció de tractors, han rebut la formació per a l’obtenció de la llicència de vehicles agrícoles, del carnet de carretoner i per a l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (certificat ACTIC) i s’han fet tutories individuals i grupals.

La part final del projecte ha inclòs pràctiques amb viticultors i a empreses de l’Alt Penedès (Albet i Noya, Agro-Esteve, Agrícola Casa Sala, Rosés Alsina i La Solana del Cava).

D’aquesta manera,“Fórmula Jove” facilita a aquests joves la transició escola-treball. Tal com ha explicat el coordinador territorial de la Secretaria General de Joventut, Oriol Martín, durant l’entrega de diplomes,“el projecte vol incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que la preparació i l’experiència són claus a l’hora d’aconseguir un lloc de treball”.

El conseller comarcal de Joventut, Sergi Vallès, ha explicat als joves que“des del Consell Comarcal demanarem a les empreses que us tinguin en compte de manera preferent quan contractin personal per a la propera campanya de la verema”.

Vilafranca del Penedès, 31 de juliol de 2014


ACTIVA'T

Nova - Innovació Social i la xarxa d’organitzacions d'Activa’t us informem de les noves dates d'inscripció per a participar en el procés d'activació social i la modificació d'algun dels requisits.

   

Les noves dates d'inscripció s'estableixen en funció de les dates d'inici dels diferents grups programats:

- Grup A: fins a el 5 de setembre de 2014 (inici: 15 de setembre)
- Grup B: fins al 22 de setembre de 2014 (inici: 6 d'octubre)
- Grup C: fins al 13 d'octubre de 2014 (inici: 27 d'octubre)

Per altra banda, per donar la oportunitat de participar en el procés a un major nombre de gent jove, ampliem el territori fins a l'Àmbit Metropolità de Barcelona, incloent noves comarques i ciutats, així com també ampliem les edats, ara compreses entre els 20 i 30 anys (ambdues incloses). 

Per a més informació: www.activat.org / comunicacio@nova.cat 
Per a inscripcions: http://activat.org/participants/#inscriu

Aquestés un procés d’activació personal i grupal adreçat a joves que vulguin transformar les condicions de desigualtat en les quals vivim.
 
El procés d’activació es divideix en dues fases:
1. Sessions intensives durant 12-15 dies entre setembre i octubre
2. Sessions extensives d’acompanyament i seguiment durant 7 mesos (2 matins cada 15 dies, de desembre’14 a juliol’15)

 

Tota la informació la podreu trobar a: ACTIVA'T


SUBVENCIONS PER ASSOCIACIONS, ORGANITZACIONS I ENTITATS JUVENILS

Termini fins al 23 de juliol de 2014

   

ATENCIÓ!!!!!!! L’INJUVE convoca la concessió de subvencions pel manteniment, funcionament i equipament d’associacions juvenils, organitzacions juvenils i entitats que presten serveis a la joventut en l’àmbit estatal, per l’any 2014. Termini obert fins al 23 de juliol de 2014.

 TOTA LA INFORMACIÓ A: http://www.injuve.es/asociaciones/noticia/subvenciones-injuve-2014

#infodinamo #subvencions #entitatsjuvenils #joventut #cultura #associacionisme


Es presenten els resultats de l'Enquesta de participació i política a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament

Un dels principals resultats és que les persones joves participen en afers col·lectius tant o més que les adultes

   

El director general de Joventut, Toni Reig, i el director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Miquel Puig, van comparèixer ahir a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament per presentar els resultats de l’Enquesta de participació i política (EPP).

L’EPP compara els posicionaments polítics, l’associacionisme i la participació de la gent jove amb la resta de la població. L’objectiués entendre la relació dels joves amb la democràcia tenint en compte els processos socials que afecten el conjunt de la societat i, d’aquesta manera, contribuir a fomentar les polítiques de foment de la participació i a l’empoderament dels joves en relació als afers col·lectius.

Entre els principals resultats de l’EPP que ahir es van exposar a la Comissió, hi ha el fet que la gent jove participa tant o més que la població adulta. Així, fins el 73% dels nois i noies de 15 a 29 anys són participatius, i segons el seu grau d’implicació es distingeixen en: actes institucionals (24%), extrainstitucionals (39%), multiactivistes (11%) i passius (26%).

D’altra banda, l’estudi indica que la col·laboració dels joves amb les entitatsés més intensa que la registrada en la resta de franges d’edat (el 24% dels joves associats són membres organitzadors o responsables), o que hi ha diferents factors que poden contribuir a la desigualtat a l’hora de participar (com ara l’origen familiar, el lloc de naixement o el nivell educatiu).

Toni Reig va exposar l’acció que el Govern du a terme per tal de fomentar la participació entre els joves, que està en la línia del que preveu el Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2020. L’estratègia, segons va indicar el director general, incideix sobretot en projectes als municipis i als centres educatius, ja que permet una acció de proximitat amb la gent jove.

Des de l’any 2011, entre aquestes accions hi destaquen els programes de foment de la participació als instituts (Delegats/des en 3D, amb 8.150 participants entre joves i professors), als municipis (33 Dinamitzacions juvenils), iniciatives per facilitar els canals de participació a través de les TIC (com ara l’actuacióKnkta’t, amb 99 assessoraments i dinamitzacions), les formacions i seminaris sobre participació (amb uns 1.000 participants experts), o els suports i assessoraments als ens locals per endegar processos de participació juvenil al municipi (163 projectes).

L’EPPés un projecte conjunt de les direccions generals de Joventut i de Relacions Institucionals i amb el Parlament, i va comptar amb enquestes telefòniques a un total de 2.100 persones catalanes majors de 15 anys, i ha estat supervisat pel Centre d’Estudis d’Opinió.


Més informació:

Anàlisi de l’Enquesta de participació i política (Observatori Català de la Joventut)
Programes de foment de la participació juvenil (Direcció General de Joventut)
Nota de premsa de la presentació de l’EPP
Expedient de la compareixença al Parlament
Vídeo de la compareixença de responsables de la publicació "Democràcia, participació i joventut"


El sector de l’educació en el lleure disposa d’un nou sistema que facilita l’accés als recursos en línia per a la prevenció i l’autoprotecció en les activitats que organitza

La Direcció General de Joventut ha distribuït 18.500 targetes amb la impressió d’un codi QR, mitjançant el qual s’accedeix a informació preventiva per a les activitats d’educació en el lleure

   

La Direcció General de Joventut ha distribuït 18.500 targetes amb la impressió d’un codi QR que dóna accés a un conjunt de recursos en línia per a la prevenció i l’autoprotecció de les activitats d’educació en el lleure. Utilitzant un smartphone, i mitjançant qualsevol aplicació mòbil que llegeixi el codi QR, les persones que disposen de la targeta poden visualitzar la pàgina web següent:www.jove.cat/prevenciolleure. Aquest nou format de targeta amb el codi QR imprès permet que monitors/es i directors/es d’educació en el lleure la portin sempre al damunt quan estan desenvolupant una activitat i així puguin accedir més fàcilment al web amb els recursos de prevenció i autoprotecció.


En aquesta URL s’hi pot trobar l’‘Anem preparats’, que ofereix informacions i consells per organitzar activitats d’educació en el lleure amb menors de 18 anys: mesures de prevenció, salut i seguretat, consells de protecció del medi ambient i telèfons i adreces d’interès. A banda d’aquesta publicació, que s’actualitza cada any, el web de Prevenció suma recursos en línia que poden resultar d’utilitat abans i durant el desenvolupament d’una activitat: predicció meteorològica des del servei de Meteocat, mapa de predicció del perill d’incendi forestal i consulta de les notícies d’emergències. Des d’aquest recull també es pot accedir a l’aplicació gencat per a mòbils (que ja inclou informació sobre emergències i consells de Protecció Civil; les incidències viàries del trànsit; la predicció meteorològica; els horaris, itineraris i incidències en transports públics, i una relació d’equipaments d’interès: museus, hospitals, biblioteques, etc.). Així mateix, s’incorpora la normativa vinculada al desenvolupament de l’educació en el lleure: el Decret 137/2003, que regula les activitats d'educació en el lleure i les normes municipals d’acampades. 

Més informació:
Prevenció en les activitats d'educació en el lleure
Guia Anem preparats 2014


EL PROJECTE DINAMO, DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS, DESPERTA INTERÈS A FLANDES

El divendres 13 de juny, una delegació de polítics i tècnics de la regió belga de Flandes va visitar la comarca de l’Alt Penedès per conèixer les polítiques de Joventut que es treballen a nivell comarcal.

   
Delegació Flandes.jpg

La delegació estava formada per Els Cuisinier, assessora política del ministre de Joventut, Cultura, Esports i Mitjans de Comunicació; Sofie Gyles, coordinadora local de Joventut del districte de Edurne; Kaat Somers, membre del Consell Local de Joventut de Zoersel, i Wouter Vandemaele, coordinador local de Joventut de Izegem.  Els acompanyaven Sara Molins, tècnica de Relacions Internacionals de la Direcció General de Joventut, i Anna Gómez, referent tècnica del territori.

 

El principal motiu de la visita era conèixer el treball de col·laboració que desenvolupen els municipis de l’Alt Penedès per tal de millorar les polítiques locals de Joventut en el marc del projecte“Dinamo” (que el Servei Comarcal de Joventut va posar en marxa fa 13 anys); i, en especial, el projecte de tècnics municipals compartits.

 

Per poder il·lustrar millor el funcionament del projecte, la trobada es va fer a Torrelavit, un dels municipis que fa més anys que està adherit al projecte“Dinamo” i que té una llarga tradició de treball amb polítiques de Joventut. Allà van ser rebuts per l’alcalde, Ramon Riera; el conseller de Joventut del Consell Comarcal, Sergi Vallès, la responsable tècnica del Servei Comarcal de Joventut, Roser Nin, i la tècnica municipal de Joventut, Núria Pérez.

 

La delegació flamenca va visitar el municipi, l’equipament juvenil i els equipaments culturals i esportius. A la piscina municipal van interessar-se per una pintura mural de grans dimensions que decora la façana i que ha estat realitzada per un grup de joves artistes del municipi. La visita servir per explicar i exemplificar els serveis per a joves que s’estan desenvolupant tant a nivell municipal com comarcal.

 

Vilafranca del Penedès, 11 de juny de 2014

 

EL PROJECTE DINAMO, DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS, DESPERTA INTERÈS A FLANDES


DISPENSACIÓ RESPONSABLE D’ALCOHOL A LES BARRES DE LES FESTES MAJORS

El dijous 12 de juny, es va fer a la Casa de Cultura Mas Catarro, de Santa Margarida i els Monjos, una formació organitzada pels serveis de Joventut i Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Penedès sobre la dispensació responsable d’alcohol i la reducció de riscos derivats de la beguda.

   
Formació dispensació responsable alcohol.jpg

La formació estava adreçada a tècnics, regidors de Joventut i Cultura, a integrants de les comissions de festes i a membres d’entitats de l’Alt Penedès, perquè puguin fer una dispensació responsable d’alcohol a les barres que s’organitzen majoritàriament amb motiu de les activitats d’estiu i les festes majors.

 

A les barres hi haurà cartells que facilitaran la feina de les persones que atenguin els clients i que informaran els usuaris sobre el funcionament del servei:“No es permet la venda ni el subministrament de begudes alcohòliques a menors de 18 anys”,“No es permet la venda ni el subministrament de begudes alcohòliques a persones amb signes clars d’embriaguesa”,“Si tens menys de 25 anys et demanarem el DNI”, etc.

 

El formador, Anton Uró, de l’empresa Spora, va explicar alguns dels indicadors que permeten avaluar l’efecte de l’alcohol, amb l’objectiu d’evitar vendre alcohol a persones amb risc de borratxera o coma etílic. També es van donar nocions de primers auxilis en cas de lipotímia, cop de calor o coma etílic.

 

Una forma d’evitar el consum excessiu d’alcoholés pactar amb els components de les barres algunes condicions prèvies: quantitat d’alcohol que es pot vendre, prohibició de fer ofertes amb les begudes alcohòliques, prohibició de convidar ningú quan es tracta d’aquestes begudes, no servir aperitius salats que puguin produir set (es poden servir pinxos de fruita, crispetes dolces, gominoles, etc.), regalar ampolles d’aigua, ampliar l’oferta de begudes sense alcohol (a més dels refrescos tradicionals, es poden oferir llaunes de te, llaunes de refrescos amb sals minerals, còctels sense alcohol, etc.)

 

Totes les recomanacions per fer una dispensació responsable d’alcohol es poden consultar a l’enllaç:http://energycontrol.org/files/pdfs/Guia+Dispensacion+Responsable+de+Alcohol.pdf. Al web del Servei Comarcal de Joventut (www.dinamo.cat) també pot trobar més informació sobre consum responsable d’alcohol i altres temes de salut d’interès per als joves.

 

Vilafranca del Penedès, 13 de juny de 2014

 

DISPENSACIÓ RESPONSABLE D’ALCOHOL A LES BARRES DE LES FESTES MAJORS


FORMACIÓ SOBRE ORGANITZACIÓ D’ESDEVENIMENTS A L’ALT PENEDÈS

Els costos econòmics, els drets d’autor i la responsabilitat civil en l‘organització d’activitats culturals i de lleure van ser els 3 grans temes sobre els quals es va centrar la sessió de formació que va tenir lloc el dijous 5 de juny, a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

   
Formació organització esdeveniments.JPG

La sessió estava organitzada pels Serveis Comarcals de Cultura i Joventut i anava adreçada a regidors i regidores, personal tècnic dels ajuntaments, membres de les comissions de festes i socis d’entitats culturals i de caire social de l’Alt Penedès.

 

Raimon Gusi, vicepresident i conseller de Cultura del Consell Comarcal, va explicar que l’objectiu de la sessió era“orientar sobre la contractació de proveïdors i serveis que compleixin amb la normativa vigent, presentar experiències de les quals tots puguem aprendre i oferir informació pràctica per fer una gestió més eficient i  econòmicament sostenible als nostre respectius municipis”.

 

El ponent, Albert Ferré, advocat, músic, productor i responsable de l’empresa Conceptes Reactius, SL, va explicar 3 casos reals d’esdeveniments organitzats per ajuntaments de Catalunya que van acabar amb uns costos molt més elevats dels previstos inicialment, com a conseqüència de l’incompliment de la legislació laboral, la reclamació de drets d’autor per part de la SGAE o la descoordinació entre regidories.

 

A partir d’aquí, es va obrir una ronda de preguntes en què el públic plantejava casos concrets i el ponent exposava el marc legal a tenir en compte i proposava la millor manera d’abordar cada cas. També es va facilitar documentació als assistents per facilitar-los la posada en pràctica dels continguts de la formació.

 

Vilafranca del Penedès, 11 de juny de 2014

 

FORMACIÓ SOBRE ORGANITZACIÓ D’ESDEVENIMENTS A L’ALT PENEDÈS

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | dinamo@ccapenedes.cat
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos