Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior ...28 29 30 31 32 33 34 ... següent »

BEQUES ESTUDIS UNIVERSITARIS

Convocatòria per a BEQUES GENERALS per fer estudis universitaris i màsters.

   

Acaba de sortit la convocatòria per a BEQUES GENERALS per fer estudis universitaris i màsters. 
Primer caldrà registrar-se i un cop s‘ha emplenat la sol•licitud, l‘aplicació genera un document que cal imprimir.
Termini: fins al 15 d’octubre.
Més informació.

BEQUES EQUITAT de la Generalitat, es pot obtenir una bonificació en el preus dels crèdits matriculats (entre el 50% i el 10%).
Termini: fins al 15 d’octubre.
Més informació.

AJUTS FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA, ajuts de 1.000€ a les millors notes d’accés a la Universitat.
Termini: fins al 31 d’octubre
Més informació.


BEQUES ESTUDIS POSTOBLIGATORIS

Convocatòria de beques per a estudiants dels ensenyaments postobligatoris i superiors no universitaris: batxillerat, FP de grau mitjà i de grau superior, ensenyaments artístics professionals, ensenyaments esportius, ensenyaments artístics superiors, EOI, cursos d’accés i cursos de preparació a les proves d’accés...

   

Acaba de sortir la convocatòria de beques per a estudiants dels ensenyaments postobligatoris i superiors no universitaris: batxillerat, FP de grau mitjà i de grau superior, ensenyaments artístics professionals, ensenyaments esportius, ensenyaments artístics superiors, EOI, cursos d’accés i cursos de preparació a les proves d’accés.....
Primer caldrà registrar-se i un cop s‘ha emplenat la sol•licitud, l‘aplicació genera un document que cal imprimir.
Termini: fins al 30 de setembre.

Més informació.


NOU EQUIP DE JOVENTUT DEL CONSELL COMARCAL DE L'ALT PENEDÈS

Ens podeu trobar de dilluns a divendres de 9 a 14h i dijous de 17 a l19h. També ens podeu trucar al 93.890.00.00, enviar-nos un correu electrònic a dinamo@ccapenedes.cat i us convidem a visitar la nostra web: www.dinamo.cat

   
IMG-20140918-WA0009.jpg

Servei Comarcal de Joventut

Horaris: de dilluns a divendres de 9 a les 14h i dijous de 17 a 19h

Adreça: c/ d'Hermenegild Clascar, 1-3 de Vilafranca del Penedès (08720)

Telèfon: 93.890.00.00 

Correu electrònic: dinamo@ccapenedes.cat

Web: www.dinamo.cat

Facebook: https://www.facebook.com/dinamopenedes

Twitter: https://twitter.com/dinamopenedes


Les noves mesures contra l’atur juvenil, a la Guia de contractació laboral

Consulta la Guia de contractació laboral

   

La Diputació de Barcelona ofereix la Guia de contractació laboral actualitzada arran de l’entrada en vigor del Reial Decret llei 8/2014, de 4 de juliol, d’aprovació de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l’eficiència.

En aquest Reial decret llei es regula el Sistema Nacional de Garantia Juvenil amb el que es pretén incentivar la contractació indefinida per a menors de 25 anys desocupats i es preveuen bonificacions que s’aplicaran a les contractacions concertades entre el 5 de juliol de 2014 i el 30 de juny de 2016.

La Guia de contractació laboralés un recull orientador que engloba tots els tipus de contractes laborals que actualment es troben al marc legislatiu vigent i, en conseqüència, s'actualitza en funció de cada canvi normatiu.


GARANTIA JUVENIL. ARA I AQUÍ

Es tracta d'una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil. Per accedir-hi t'hi has d'inscriure i, si compleixes els requisits, en un termini de quatre mesos, la Generalitat t'oferirà una oferta de treball, pràctiques o formació. T'acompanyem i t'ajudem, no esperis més a apuntar-t'hi!

   
garantiajuvenilP.jpg

Què és?

Apunta-t'hi

 

Què t'oferim?

+ Informació a: 

Pots adreçar-te al Servei Comarcal de Joventut i t'exlpicarem i assesorarem. El nostre horari d'atenció al públicés de dilluns a divendres de les 9 a les 14h i dijous per la tarda de les 17 a les 19h. També pots trucar al 93.890.00.00 ext.9112 i enviar un correu electrònic a dinamo@ccapenedes.cat

I trobaràs tota la informació necessària a: 

http://garantiajuvenil.gencat.cat

Informació Garantia Juvenil


Curs d'introducció al món del guía turístic i d'enoturisme

Aquest més d'octubre a Vilafranca del Penedès es farà un Curs d'introducció al món del guía turístic i d'enoturisme organitzat pel Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Penedès i amb col.laboració amb l'Escola Professional d'Enoturisme de Catalunya (EFPEC) i el Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès.

   

El curs va adreçat a persones que vulguin tenir una formació bàsica en la realització de visites en espais d'interès cultural o natural en l'àmbit del turisme cultural i de l'enoturisme, adquirint coneixements relacionats amb la professió de guia i amb la cultura del vi i el Patrimoni Cultural i Natural del Penedès. Es prioritzaran les persones de 18 a 30 anys amb una formació mínima CFGM o altres formacions relacionades amb el turisme.

Aquest curs es presenta en 4 mòduls. La inscripció pot ser conjunta o per mòduls. Les inscripcions estaran obertes a www.dinamo.cat fins al 25 de setembre.

Fes la inscripció tot clicant a: INSCRIU-TE


22 JOVES EN SITUACIÓ D’ATUR HAN SUPERAT LA FORMACIÓ COM A AUXILIARS VITÍCOLES

Avui dijous, dia 31 de juliol, han rebut els diplomes acreditatius de mans del coordinador territorial de la Secretaria General de Joventut de la Generalitat, Oriol Martín, i del conseller comarcal de Joventut, Sergi Vallès, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

   
P1030335.JPG

El projecte“Fórmula Jove” està organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Secretaria General de Joventut, i hi ha col•laborat l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rosell i Domènech i l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona. Està adreçat a joves d’entre 18 i 24 anys, en situació d’atur, que en alguns casos no han finalitzat l’ESO.

L’objectiu del projecteés incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de les persones joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, algunes de les quals han patit fracàs escolar i, d’altres, són a l’atur des de fa temps.

Al llarg de 6 mesos, els 22 joves han cursat un total de 200 hores, entre teoria i pràctiques, a càrrec de professors de l’Escola de Viticultura i Enologia d’Espiells i de tècnics del Consell Comarcal. La formació teòrica s’ha centrat en la introducció a la vinya, la poda de producció, la plantació i la conducció del cep, la maquinària vitícola i la poda en verd . A més a més, han fet pràctiques de conducció de tractors, han rebut la formació per a l’obtenció de la llicència de vehicles agrícoles, del carnet de carretoner i per a l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (certificat ACTIC) i s’han fet tutories individuals i grupals.

La part final del projecte ha inclòs pràctiques amb viticultors i a empreses de l’Alt Penedès (Albet i Noya, Agro-Esteve, Agrícola Casa Sala, Rosés Alsina i La Solana del Cava).

D’aquesta manera,“Fórmula Jove” facilita a aquests joves la transició escola-treball. Tal com ha explicat el coordinador territorial de la Secretaria General de Joventut, Oriol Martín, durant l’entrega de diplomes,“el projecte vol incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que la preparació i l’experiència són claus a l’hora d’aconseguir un lloc de treball”.

El conseller comarcal de Joventut, Sergi Vallès, ha explicat als joves que“des del Consell Comarcal demanarem a les empreses que us tinguin en compte de manera preferent quan contractin personal per a la propera campanya de la verema”.

Vilafranca del Penedès, 31 de juliol de 2014


ACTIVA'T

Nova - Innovació Social i la xarxa d’organitzacions d'Activa’t us informem de les noves dates d'inscripció per a participar en el procés d'activació social i la modificació d'algun dels requisits.

   

Les noves dates d'inscripció s'estableixen en funció de les dates d'inici dels diferents grups programats:

- Grup A: fins a el 5 de setembre de 2014 (inici: 15 de setembre)
- Grup B: fins al 22 de setembre de 2014 (inici: 6 d'octubre)
- Grup C: fins al 13 d'octubre de 2014 (inici: 27 d'octubre)

Per altra banda, per donar la oportunitat de participar en el procés a un major nombre de gent jove, ampliem el territori fins a l'Àmbit Metropolità de Barcelona, incloent noves comarques i ciutats, així com també ampliem les edats, ara compreses entre els 20 i 30 anys (ambdues incloses). 

Per a més informació: www.activat.org / comunicacio@nova.cat 
Per a inscripcions: http://activat.org/participants/#inscriu

Aquestés un procés d’activació personal i grupal adreçat a joves que vulguin transformar les condicions de desigualtat en les quals vivim.
 
El procés d’activació es divideix en dues fases:
1. Sessions intensives durant 12-15 dies entre setembre i octubre
2. Sessions extensives d’acompanyament i seguiment durant 7 mesos (2 matins cada 15 dies, de desembre’14 a juliol’15)

 

Tota la informació la podreu trobar a: ACTIVA'T


SUBVENCIONS PER ASSOCIACIONS, ORGANITZACIONS I ENTITATS JUVENILS

Termini fins al 23 de juliol de 2014

   

ATENCIÓ!!!!!!! L’INJUVE convoca la concessió de subvencions pel manteniment, funcionament i equipament d’associacions juvenils, organitzacions juvenils i entitats que presten serveis a la joventut en l’àmbit estatal, per l’any 2014. Termini obert fins al 23 de juliol de 2014.

 TOTA LA INFORMACIÓ A: http://www.injuve.es/asociaciones/noticia/subvenciones-injuve-2014

#infodinamo #subvencions #entitatsjuvenils #joventut #cultura #associacionisme


Es presenten els resultats de l'Enquesta de participació i política a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament

Un dels principals resultats és que les persones joves participen en afers col·lectius tant o més que les adultes

   

El director general de Joventut, Toni Reig, i el director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Miquel Puig, van comparèixer ahir a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament per presentar els resultats de l’Enquesta de participació i política (EPP).

L’EPP compara els posicionaments polítics, l’associacionisme i la participació de la gent jove amb la resta de la població. L’objectiués entendre la relació dels joves amb la democràcia tenint en compte els processos socials que afecten el conjunt de la societat i, d’aquesta manera, contribuir a fomentar les polítiques de foment de la participació i a l’empoderament dels joves en relació als afers col·lectius.

Entre els principals resultats de l’EPP que ahir es van exposar a la Comissió, hi ha el fet que la gent jove participa tant o més que la població adulta. Així, fins el 73% dels nois i noies de 15 a 29 anys són participatius, i segons el seu grau d’implicació es distingeixen en: actes institucionals (24%), extrainstitucionals (39%), multiactivistes (11%) i passius (26%).

D’altra banda, l’estudi indica que la col·laboració dels joves amb les entitatsés més intensa que la registrada en la resta de franges d’edat (el 24% dels joves associats són membres organitzadors o responsables), o que hi ha diferents factors que poden contribuir a la desigualtat a l’hora de participar (com ara l’origen familiar, el lloc de naixement o el nivell educatiu).

Toni Reig va exposar l’acció que el Govern du a terme per tal de fomentar la participació entre els joves, que està en la línia del que preveu el Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2020. L’estratègia, segons va indicar el director general, incideix sobretot en projectes als municipis i als centres educatius, ja que permet una acció de proximitat amb la gent jove.

Des de l’any 2011, entre aquestes accions hi destaquen els programes de foment de la participació als instituts (Delegats/des en 3D, amb 8.150 participants entre joves i professors), als municipis (33 Dinamitzacions juvenils), iniciatives per facilitar els canals de participació a través de les TIC (com ara l’actuacióKnkta’t, amb 99 assessoraments i dinamitzacions), les formacions i seminaris sobre participació (amb uns 1.000 participants experts), o els suports i assessoraments als ens locals per endegar processos de participació juvenil al municipi (163 projectes).

L’EPPés un projecte conjunt de les direccions generals de Joventut i de Relacions Institucionals i amb el Parlament, i va comptar amb enquestes telefòniques a un total de 2.100 persones catalanes majors de 15 anys, i ha estat supervisat pel Centre d’Estudis d’Opinió.


Més informació:

Anàlisi de l’Enquesta de participació i política (Observatori Català de la Joventut)
Programes de foment de la participació juvenil (Direcció General de Joventut)
Nota de premsa de la presentació de l’EPP
Expedient de la compareixença al Parlament
Vídeo de la compareixença de responsables de la publicació "Democràcia, participació i joventut"

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | dinamo@ccapenedes.cat
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos