Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior ...27 28 29 30 31 32 33 ... següent »

QUÈ PUC ESTUDIAR O FER?

Hi ha molts moments a la vida que et toca prendre decisions importants i no sempre tens clar com enfocar-ho i resoldre-ho. Amb aquesta finalitat, des de l’Assessoria Acadèmica et podem donar un cop de mà, contacta amb nosaltres i t’ajudarem en tot el que necessitis per saber cap a on has de d’encaminar el teu projecte acadèmic i formatiu. Només has de demanar hora clicant al banner de l'Assessoria Acadèmica que trobaràs a la web del dinamo.

   
1416227355_ASSESSORIA.jpg

Hi ha molts moments a la vida que et toca prendre decisions importants i no sempre tens clar com enfocar-ho i resoldre-ho.

Per Internet, trobaràs moltes eines que t’ajudaran a conèixe’t i a reflexionar sobre les teves potencialitats,  aptituds, preferències, característiques personals, motivacions,... Aquestes eines et poden serútils tinguis l’edat que tinguis.

Un exemple d’un qüestionari d’autoconeixement que et pot ajudarés: http://www20.gencat.cat/portal/site/queestudiar/menuitem.3e179a2cdc20a269e85c7273b0c0e1a0/?vgnextoid=08acc2a92a8f3310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD &vgnextchannel=08acc2a92a8f3310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD &vgnextfmt=default

Per ajudar-te a aclarir les idees, pots navegar per aquest recurs de la xarxa, on hi trobaràs les feines agrupades en entorns professionals. Pots triar-ne un per iniciar el camí cap a la teva professió, i si no en tens cap preferència, fer prèviament el qüestionari d'autoconeixement. http://www20.gencat.cat/portal/site/queestudiar/menuitem.ef1906fb69d36fe8e85c7273b0c0e1a0/?vgnextoid=33e8e982ca8f3310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD &vgnextchannel=33e8e982ca8f3310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD &vgnextfmt=default

Un altre exemple seria explorar pel teu Gran Recorregut pel món dels estudis i professions. Aquesta eina t’ajudarà a descobrir què busques, què t’agrada, com ets, què valores i què saps fer. Tu ets l’única persona que has de decidir i escollir. http://www.educaweb.cat/orientacio/interessos-professionals/

I si després d'haver agafat un camí concret arribes a la conclusió que t'has equivocat, no t'amoïnis. Tens molt de temps per a reorientar-te i tornar a començar.

 

En definitiva, per saber quin ventall d'opcions tens a l'abast, et toca d'investigar, contrastar opinions, informacions... T'hi pot ajudar la gent del teu entorn, família, Serveis d’Informació Juvenil, IES, recursos a la xarxa, etc.

I amb aquesta finalitat també et podem donar un cop de mà des de l’Assessoria Acadèmica a la teva comarca, contacta amb nosaltres i t’ajudarem en tot el que necessitis per saber cap a on has de d’encaminar el teu projecte acadèmic i formatiu. Només has de demanar hora a: https://docs.google.com/forms/d/14HAH81LMBBBnbGVWY2_6_P3SnVw7gCXTPWbpM-SgldY/viewform?c=0&w=1


Poves per l'obtenció de títols de tècnic/a de cicles formatius de grau mig i superior

Assessoria acadèmica i professional

   
assessoria acadèmica.JPG

El Departament d'Ensenyament convoca les proves per a l'obtenció de títols de tècnic/a mig i tècnic/a superior de determinats cicles formatius de formació professional inicial perquè les persones que s'han format al llarg de la vida, dins i fora del sistema educatiu, tinguin l'oportunitat d'obtenir directament el títol de formació professional corresponent.

EL PERÍODE D’INSCRIPCIÓ FINALITZA L'11 DE NOVEMBRE DE 2014,ÉS A DIR, DEMÀ! 

Si estàs interessat en que t’informem i acompanyem en aquest o altres temes relacionats amb el teu futur acadèmic, demana hora mitjançant el següent link:

https://docs.google.com/forms/d/14HAH81LMBBBnbGVWY2_6_P3SnVw7gCXTPWbpM-SgldY/viewform?c=0&w=1

 


LA GARANTIA JUVENIL

És una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil. Si vols inscriure-t’hi, a Catalunya s'estableix una xarxa presencial d'informació i suport a la inscripció amb professionals que poden ajudar-te en el procés i informar-te dels aspectes importants de la Garantia Juvenil a Catalunya. Si compleixes els requisits, en un termini de quatre mesos la Generalitat t'oferirà una oferta de treball, pràctiques o formació.

   
baner_garantia_juvenil.jpg

CLICA PER SABER QUÈ ÉS LA GARANTIA JUVENIL: http://youtu.be/q02jkloEh_4

REQUISITS:

1.      Tenir la nacionalitat espanyola, ser ciutadà/ana de la Unió Europea o tenir una autorització per residir en territori espanyol que habiliti per treballar

2. Estar empadronat/ada a qualsevol municipi de Catalunya

3. Tenir més de 16 anys i menys de 25 (o menys de 30 anys en el cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent)

4. No estar treballant actualment

5. No participar en cap acció formativa/educativa actualmente (30 dies anteriors a la inscripció en el sistema)

6. Estar interessat/ada a participar activament en les propostes que es plantegin des de la Garantia

Juvenil (Informació ampliada)

 

APUNTA-T'HI, tens dues opcions:

1- Inscripció amb DNI o certificat electrònic

La forma més senzilla i ràpida d’inscriure’s al fitxerés amb el DNI o el certificat electrònics reconeguts . Si els tens, pots fer la teva inscripció directament (clica aquí)

Si vols obtenir el certificat electrònic, (clica aquí)

2- Inscripció amb usuari i contrasenya

Si estàs interessat/ada a inscriure’t i no disposes de DNI o certificat

electrònics, pots fer la inscripció mitjançant un usuari i una contrasenya.

1. Descarrega i omple el següent formulari (clica aquí)

2. Porta aquest formulari a l’oficina de registre següent:

Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC)

Consell Comarcal de l’Alt Penedès

c/ d’Hermenegild Clascar, 1-3 (planta baixa– al mostrador de l’entrada)

de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, i els dijous de 17 a 19 hores.

Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Penedès

Consell Comarcal de l’Alt Penedès

c/ d’Hermenegild Clascar, 1-3 (planta baixa– taula núm. 1)

de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, i els dijous de 17 a 19 hores.

Punt d'Informació JoveÍndex

Edifici de l'Índex

c/ Pompeu Fabra 34, 1r pis

de dilluns a divendres, de 16 a 20 hores.

 

Si compleixes els requisits, t'hauràs d’inscriure al fitxer del Sistema, el teu Servei d’Informació Juvenil més pròxim et pot ajudar ( clica aquí):

 

1. Amb DNI electrònic o certificat
La forma més senzilla i ràpida. Si disposes de DNI electrònic o certificat electrònic reconegut pots inscriure't directament.

2. Amb usuari i contrasenya
També pots fer la inscripció mitjançant un usuari i contrasenya. Passos a seguir:

1. Descarrega i omple el formulari.
2. Porta'l a qualsevol oficina de registre (Localització d'oficines de registre).
3. A continuació, rebràs al correu electrònic un codi d’activació, que hauràs d’introduir en aquest lloc web. I ja podràs començar a omplir la teva inscripció.

Un cop inscrit i en un termini màxim de 30 dies contactaran amb tu per tenir una primera entrevista i definir el teu itinerari de Garantia Juvenil.

CLICA PER SABER QUÈ HAS DE FER PER APUNTAR-TE A LA GARANTIA JUVENIL:

http://youtu.be/CC5dRBdu3PA

 

JOVE! T'OFERIM...

1. Informació i assessorament a través d'una extensa xarxa de professionals:

·                         Oficines Joves i Punts d’Informació Juvenil

c/ d’Hermenegild Clascar, 1-3 (planta baixa– taula núm. 1)

·                           Oficines de Treball

·                             Universitats

2. Entrevista inicial i acompanyament. En un termini màxim de 30 dies, et citaran des del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per fer una primera entrevista. A continuació, t'oferirem 3 possibles itineraris per tal d'assolir els objectius que et proposis.

3. Itineraris

·                                 Orientació laboral i suport a la cerca de feina

·                                 Reforç de la formació i experiència 

·                                 Posada en marxa d’una idea de negoci

EMPRESA T'OFERIM... 

S'han creat un conjunt d'actuacions i mesures per incentivar la inserció laboral de joves en situació de vulnerabilitat educativa, formativa o laboral, adreçades a les empreses amb centre de treball a Catalunya. Aquestes mesures poden reduir les cotitzacions socials de l'empresa fins al 100 % i fomenten els contractes formatius.

1. Pràctiques no laborals
Compensació de les despeses de tutorització i seguiment

2. Contractació
Subvenció de fins al 100 % del salari mínim interprofessional

·                                 Fem ocupació per a joves

·                                 Joves per l'ocupació

3. Formació
Subvenció de fins al 100 % de la formació capacitadora

·                                 Forma i insereix

·                                 Aprenent i treballant

 

 

 


Videoconferència sobre “Educació emocional a les xarxes socials”

Programada pel dia 6 de novembre, a les 18 hores, al Centre d’Atenció i Informació a la Dona, de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

   

Saber com funciona la privacitat tècnica no ens ensenya la privacitat més important: l'emocional. Què comparteixo, què vull dir al meu perfil, a qui vull de veritat deixar entrar a la meva xarxa són coses que a primera vista semblen fàcils, però necessiten una mica de reflexió.

De totes aquestes qüestions i alguna més parlarem amb Ianire Estébanez , llicenciada en Psicologia i especialista en violència de gènere i xarxes socials (http://minoviomecontrola.blogspot.com.es/
).

Si hi voleu assistir, confirmeu la vostra presència trucant al 93.298.18.70 o envieu un correu electrònic a caid@l-h.cat

No hi falteu!


ASSESSORIA ACADÈMICA I PROFESSIONAL PER A JOVES

A l'assessoria acadèmica i professional et volem ajudar en el procés d'escollir els teus estudis. És un servei adreçat a totes les persones joves de la comarca de l'Alt Penedès.

   
ASSESSORIA.jpg

ASSESSORIA ACADÈMICA I PROFESSIONAL PER A JOVES

És un servei d’informació, orientació, assessorament i acompanyament  acadèmic i professional amb el qual volem donar una resposta individualitzada a les necessitats de cada jove.

Mitjançant un itinerari personal, resolem els dubtes i les inquietuds de les persones joves, i/o de les seves famílies, relacionats amb el seu futur acadèmic i professional. 

A qui va adreçada?

Els destinataris són les persones joves residents a la comarca de l’Alt Penedès que tinguin entre 16 i 30 anys, preferentment. 

Com s’hi pot accedir?

El servei d’assessoria acadèmica i professional està ubicat al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Atendrem de forma personalitzada els dijous, de 17 a 19h, amb cita prèvia, i disposem d’un espai d’autoconsulta.

Per rebre assessorament cal omplir el formulari del web www.dinamo.cat (clicant el bànner de l’Assessoria Acadèmica i Professional es pot accedir al formulari). Al formulari es podrà escollir com es vol rebre resposta escollint una de les següents opcions:

·         Per correu electrònic

·         Et truquem nosaltres

·         Presencial. Et donarem cita prèvia

També es pot reservar dia i hora per l’Assessoria Acadèmica i Professional  des del Servei Jove o Punt d’Informació Juvenil més proper:

http://www.dinamo.cat/recursos.php#sthash.rGqhZ5UA.dpbs

El serveiés totalment gratuït.

 Quina informació es pot demanar?

-          Prova per la’obtenció del títol de graduat en educació secundària obligatòria (GESO)

-          Programes de formació i inserció (antics PQPI, PTT, etc.)

-          Preparació per a la prova d’accés a cicles fromatius de grau mitjà i superior

-          Cicles formatius de grau mitjà i superior

-          Accés a la universitat

-          Estudis universitaris

-          Convalidacions als nous graus universitaris

-          Màsters i postgraus

-          Doctorats

-          Cursos i seminaris

-          Formació ocupacional

-          Cursos d’idiomes

-          Formació en les TIC (Certificat ACTIC)

-          Formació en el lleure

-          Habilitació i acreditació de competències professionals

-          Informació sobre beques i ajuts per a estudiants

-          Estudiar a l’estranger

 

Enllaç per a demanar cita prèvia:

Les persones joves i els tècnics i tècniques que treballen amb joves podran demanar cita prèvia per a les assessories presencials a través del web www.dinamo.cat (clicant el bànner de l’Assessoria Acadèmica i Professional es pot accedir al formulari).

Els tècnics i tècniques de joventut dels ajuntaments en conveni amb el Consell Comarcal en matèria de joventut podran donar cita prèvia des dels Serveis Joves municipals mitjançant un calendari de cites compartit.


15 JOVES EN SITUACIÓ D’ATUR PARTICIPEN EN EL PROJECTE “FORMA’T” DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

El Servei Comarcal de Joventut ha seleccionat 15 joves, d’entre més de 45 inscrits, per participar en un projecte de formació professionalitzadora que els permetrà obtenir 6 titulacions oficials que facilitaran la seva inserció laboral

   

Els joves que finalitzin ambèxit les 95 hores de formació obtindran el certificat de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC), el certificat de manipulador d’aliments i els carnets de carretoner frontal i retràctil, d’apilador i de transpaleta.

 

Les formacions professionalitzadores es complementaran amb un mòdul sobre“Coneixement de l’entorn i inserció laboral” en el qual els joves rebran orientació sobre el mercat de treball i la recerca de feina, l’autoempresa, l’accés a habitatge i la formació acadèmica. Aquesta formació complementària serà impartida per personal tècnic de diferents serveis del Consell Comarcal. A més, tots els participants tindran un acompanyament individualitzat i grupal per part de la tutora responsable del projecte.

 

Els joves seleccionats tenen entre 18 i 24 anys i estan en situació d’atur. Tots ells resideixen en municipis de la comarca que tenen conveni amb el Servei Comarcal de Joventut i han estat derivats a través dels serveis municipals i comarcals de Joventut, Serveis Socials i Ocupació.

 

El projecte“Forma’t” dóna continuïtat a les dues edicions del projecte“Fórmula jove” dutes a terme pel Consell Comarcal durant els anys 2012 i 2013, que van obtenir molt bons resultats i en les quals van participar 15 i 30 joves respectivament.

 

El Servei Comarcal de Joventut duu a terme aquest projecte amb el suport de la Gerència de Serveis d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona i la Direcció General de Joventut de la Generalitat, i en col·laboració amb els serveis municipals de Joventut dels ajuntaments d’Avinyonet del Penedès, les Cabanyes, la Granada, Olesa de Bonesvalls, Pacs del Penedès, el Pla, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Martí Sarroca, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelavit i Torrelles de Foix.

 

Vilafranca del Penedès, 14 d’octubre de 2014


Activitats de tardor a l'Índex de Sant Sadurní

L'Índex de Sant Sadurní organitza una sèrie d'activitats per aquesta tardor. Les inscripcions es podran fer del 20 al 29 d'octubre.

   

- Treballar a l'hivern

- Scrapbooking

- Cupcakes

I no us perdeu l'Index Terrorífic, la tarda del dijous 30 d'octubre:

- Taller de maquillatge de terror

- Espectacle de suspens : L'Entrada ( a càrrec de Jordina Biosca )

 

Inscripcions del 20 al 29 d'octubre, a l'Índex 

 

Més informació:

Punt d’Informació Jove Index

C/ Pompeu Fabra, 34

08770 Sant Sadurní d’Anoia

Tel. 93 891 33 20

index@santsadurni.cat

Messenger: indexjove@hotmail.com

SMS: 93 107 10 51 (cost 0,15 + iva)


JORNADA “To Vi or Not To Vi: Reptes de l'enoturisme”

L'Escola d'Enoturisme de Catalunya presenta la primera edició del Seminari Internacional d'enoturisme, que es durà a terme el dilluns 3 de novembre de 2014, de 16 a 20h, a l'Edifici l'Escavi de Vilafranca del Penedès.

   
edec_capcalera.jpg

Amb la Jornada "To vi or not to vi: reptes de l'enoturisme" l'Escola d'Enoturisme de Catalunya es presenta en societat, oferint un seminari amb ponents que provocaran la reflexió i aportaran noves perspectives i reptes pel futur de l'enoturisme a Catalunya. 

SEMINARI INTERNACIONAL D'ENOTURISME
JORNADA "To vi or not to vi: reptes de l'enoturisme"
Dia: Dilluns 3 de novembre de 2014, de 16 a 20 hores
Lloc: Escola d'Enoturisme de Catalunya· Edifici l'Escavi, Amàlia Soler, 27-29, Vilafranca del Penedès

Inscripcions aquí
Veure programa complet aquí

 


Més
 informació: 
Victòria Claver Tel: 938 171 995
web: http://escolaenoturisme.vilafranca.cat · e-mail: escolaenoturisme@vilafranca.org 


CURS DE GUIA TURÍSTIC I ENOTURISME

19 persones s’han inscrit en aquest curs que va començar el divendres 3 d’octubre i que té com a objectiu assolir una formació bàsica sobre la realització de visites en espais d’interès cultural o natural en l’àmbit del turisme cultural i l’enoturisme al Penedès.

   
Curs guia turístic.jpg

El curs d’introducció al món del“Guia turístic i l’Enoturisme” està organitzat pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en col·laboració amb l’Institut Municipal de Formació– Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya (EFPEC) i el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès– Enoturisme Penedès.

 

El Servei Comarcal de Joventut ha decidit organitzar aquesta formació perquè moltes persones joves amb formacions de grau mitjà o superior s’adrecen al Servei per informar-se sobre les possibilitats de seguir formant-se de cara a augmentar les seves possibilitats d’inserció laboral.

 

La crisi econòmica ha estimulat el retorn o l’allargament dels estudis i la realització d’activitats de formació complementària. Segons l’informe sobre la“Situació laboral de les persones joves a Catalunya” elaborat per l’Observatori Català de la Joventut, durant el primer trimestre de 2014 el 49,3% dels joves d’entre 16 i 29 anys estaven estudiant.

 

Tenint en compte que el sector turístic presenta possibilitats reals d’inserció a la comarca, el Servei de Joventut del Consell Comarcal ha organitzat aquesta primera formació en col·laboració amb la resta d’organismes implicats.

 

El curs té una durada de 28 hores lectives, la formació anirà a càrrec de l’empresa vilafranquina Tríade de Serveis Culturals i s’impartirà durant el mes d’octubre a l’aula de formació del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès. Els alumnes que superin la formació rebran un diploma expedit per l’Institut Municipal de Formació– Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya.

 

Durant l’acte de presentació, la regidora d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca, M. Josep Tuyà, va dir als alumnes“sou la primera fornada, la primera promoció del futur mòdul d’Enoturisme de l’Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya. També va parlar de la vocació de l’Escola d’integrar tots els sectors en el projecte i d’oferir formació tant per als futurs treballadors com per a les empreses del sector.

 

Santi Soler, president del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès i conseller de Promoció del Territori del Consell Comarcal, va afirmar que“Abans no teníem la tècnica (per fer vins de qualitat); ara no tenim els guies. (...) En el passat mai no ens havíem plantejar ser una destinació turística; ara ens plantegem la formació per poder comercialitzar l’oferta turística”. Soler va encoratjar els alumnes a ser“uns bons ambaixadors, la cara amable del Penedès al món”.

 

Vilafranca del Penedès, 6 d’octubre de 2014

 

http://www.ccapenedes.cat/comunicacio/noticies/curs-de-guia-turistic-i-enoturisme


CURS D'HISTÒRIA DEL PENEDÈS A SANT SADURNÍ D'ANOIA I SUBIRATS

Es reprèn el Curs d'Història del Penedès a Sant Sadurní d'Anoia i Subirats que va començar el mes de maig i que ara continuarà durant els mesos d'octubre i novembre en diverses localitats dels dos municipis.

   

El CURS D'HISTÒRIA DEL PENEDÈS A SANT SADURNÍ D'ANOIA I SUBIRATS, està organitzat per l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès i l'Institut d'Estudis Penedesencs i rep la col·laboració del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, el Centre d'Estudis Sadurninencs i el Centre d'Estudis de Subirats. L'activitat s'emmarca dins la celebració del 250è aniversari de la independència de Sant Sadurní d'Anoia respecte el municipi de Subirats. 


Podeu trobar més informació a:

Web de l'Arxiu Comarcal http://cultura.gencat.cat/arxius/acap

Facebook Arxiu Comarcal:https://www.facebook.com/acaltpenedes

Twitter Arxiu Comarcal: https://twitter.com/acaltpenedes

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | dinamo@ccapenedes.cat
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos