Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior ...27 28 29 30 31 32 33 ... següent »

Premi Europeu Carlomagno de la Joventut 2015

Convoca: Parlament Europeu i Fundación Premio Internacional Carlomagno de Aquisgrán

   
Noticia1_Carlomagno.png

El Parlament Europeu i la Fundación Premio Internacional Carlomagno de Aquisgrán obren un concurs sobre el desenvolupament de la Unió Europea, la integració i les qüestions relacionades amb la identitat europea.

 

El "Premi Europeu Carlemany de la Joventut" s'atorga a projectes de joves que:

- Promoguin l’enteniment a escala europea i internacional.

- Estimulin el desenvolupament d'una identitat europea compartida i de la integració europea.

 

- Serveixin de model per als joves que viuen a Europa i ofereixin exemples pràctics d'europeus que viuen en el si d'una mateixa comunitat.

Els projectes poden centrar-se en l'organització d’actes per joves, intercanvis de joves o altres. Els participants podran presentar sol·licituds individuals o en grup.

 

Data límit: 2/2/2015


+INFO: http://bit.ly/16NG9Md


Un any a Austràlia: Work and holiday

El nou visat Work and Holiday permetrà a joves treballar i viatjar legalment per Austràlia durant un any. Hi haurà 500 permisos anuals que permetran treballar 6 mesos per una empresa, després dels quals hauran de buscar una nova feina o podran viatjar. El visat es pot obtenir un sol cop.

   
Notícia4_Austràlia.jpg

Els requisits per poder optar al visat són els següents:

-      2 anys d'universitat cursats.

-      18-30 anys.

-      Poder-se mantenir econòmicament durant l'estada a Austràlia: extracte bancari de 5.000 dòlars australians estalviats (uns 3.475€) i fons suficients pel viatge.

-      Mínim 4,5 en totes les parts del IELTS o mínim un 32 en el TOEFL. Ambdós títols amb antiguitat màxima de 2 anys. No s'accepten certificats de Cambridge.

-      No tenir fills a càrrec durant l'estada a Austràlia.

 

Un cop comprovat que es compleixen els requisits, cal omplir la sol·licitud (Form 1208) a la web d'immigració, pagar el cost del visat: 420 dòlars australians (uns 239€) i enviar la sol·licitud on-line a l'embaixada d'Austràlia a Berlin.

 

 

+ info: http://bit.ly/1BJLFgA 
+ info i sol·licituds: 
http://www.immi.gov.au/Visas/Pages/462.aspx


Beques de Facebook per investigadors/es

Facebook convoca beques per a dos cursos acadèmics (2015-2016 i 2016-2017) per a estudiants que estiguin cursant un doctorat a temps complet.

   
Notícia3_Facebook.jpg

Facebook convoca beques per a dos cursos acadèmics (2015-2016 i 2016-2017) per a estudiants que estiguin cursant un doctorat a temps complet que tingui relació ambàrees rellevants per a aquesta xarxa social, com poden ser: arquitectura, visió computeritzada, mineria de dades, bases de dades, sistemes distribuïts, economia i informàtica, interacció home-ordinador, aprenentatge de màquines, procés del llenguatge, sistemes operatius, llenguatges de programació i compiladors, seguretat i privacitat o enginyeria de programari.

 

Requisits: Estar cursant un doctorat a temps complet.

 

Condicions: Les beques cobreixen els costos de l'ensenyament i suposen una aportació de 37.000 dòlars per any. A més, el/la becari/a tindrà dret a una visita pagada a la seu de Facebook per presentar la investigació, i l'oportunitat d'optar a pràctiques a l'empresa.

 

Sol·licitud: Envia un resum en una o dues pàgines de la teva investigació, identificant l'àrea d'enfocament i l'aplicabilitat de la recerca prevista a Facebook, el teu Currículum vitae i dues cartes de recomanació (del/de la tutor/a i de referència professional). Contacte:facebookfellowship@fb.com.

 

Data límit: 5/1/2015

 

+info: http://www.injuve.es/convocatorias/becas/becas-facebook-para-investigadores


Curs de formació “Face the conflict”

El curs Face the Conflict té per objectiu compartir coneixements i recursos per treballar els conflictes.

   
Notícia2_Face the conflict.png

Dates: 28/2– 7/3/2015. 
Lloc: 
Sofia, Bulgaria.

 

El curs Face the Conflict té per objectiu compartir coneixements i recursos per treballar els conflictes.

 

Els participants connectaran amb situacions de conflicte i reflexionaran sobre possibles solucions, destacant la mediació com a mètode de resolució.

Els participants experimentaran l'Educació No Formal, les seves experiències seran punt de partida del programa. Se’ls farà reflexionar sobre el seu aprenentatge i se'ls motivarà a ser creatius i a tenir iniciativa.

 

L'organització promotoraés“Suport for self-help”. La formació està coberta per Erasmus+. Així, els participants tindran allotjament i manutenció coberts durant l'estada. Es reemborsarà part del cost del transport internacional: en el cas de les persones que viatgin des d'Espanya, fins a 275€.

 

Data límit: 19/12/2014

+info i sol·licitud: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/face-the-conflict.4600/


Programa Erasmus+

Convocatòria per a projectes de cooperació europea

   
image001.jpg

http://www.diba.cat/documents/228621/32736266/Erasmus2.jpg/41c43c64-ba8f-45dd-a7ba-a8021f15dfe7?t=1417537748116

La Comissió Europea ha publicat una convocatòria de propostes en el marc del programa Erasmus+ per a projectes de cooperació europea en elsàmbits de l'educació, la formació i la joventut. Poden participar-hi les autoritats públiques. 

L es prioritats per a les propostes en l'àmbit de l'educació i la formació són: 

- Reduir les disparitats en l'aprenentatge que afecten als alumnes amb desavantatges 

- Augmentar la qualitat de l'educació a través de l'ús d'anàlisis de l'aprenentatge 

- Promoure aprenentatge i ensenyament innovador 

- Crear infraestructures d'institucions educatives i de formació per a adults 

- Millorar la qualitat i l'excel·lència de l'educació i la formació professional 

- Reformar l'educació superior perquè sigui més diversa i competitiva 

En l'àmbit de la joventut la prioritatés l'ús de la e-participació com a instrument per promoure l'empoderament dels joves i la participació activa en la vida democràtica. 

Les activitats finançables són, entre d'altres: anàlisis de necessitats, estudis, activitats de recerca, tallers, conferències i seminaris, intercanvis, avaluacions i activitats de sensibilització. La dotació pressupostària de la convocatòriaés de 17M€ amb un percentatge màxim de cofinançament comunitari del 75%. La data límit per a la presentació de candidaturesés el 24 de febrer de 2015. 


Voluntariat per la Llengua (VxL)

Informació del programa de la Direcció General de Política Lingüística i gestionat pel Consorci per a la Normalització Ligüística (CPNL)

   
image004.jpg

JOVE.CAT: http://jovecat.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/I_tu_ja_fas_VxL


Places d’auxiliars de conversa espanyols

Convoca: Secretaria d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport

   
Notícia1_Auxiliar conversación.jpg

Es convoquen places d'auxiliars de conversa de llengua espanyola per al curs escolar 2015-2016 en centres docents d'Alemanya, Austràlia,Àustria, Bèlgica, Canadà, Estats Units, França, Irlanda, Itàlia, Malta, Noruega, Nova Zelanda i el Regne Unit.

 

Requisits: Nacionalitat espanyola. Situació acadèmica que s'indica en la convocatòria. No haver ocupat plaça d'auxiliar de conversa amb anterioritat. Més informació a la convocatòria.

 

 Sol·licitud: Escollir un màxim de dos països de preferència, es tindran en compte els requisits acadèmics i específics de cada país. En cas d'escollir dos països, tots dos han de pertànyer al mateix grup d'idioma; si no, es considerarà només la primera opció. En cas d'optar per Alemanya,Àustria, França, Estats Units, Itàlia o el Regne Unit, els candidats podran expressar la seva preferència per les zones del país, pel tipus de població de destinació i entre centres d'educació secundària o primària.

 

 Data límit: 11/12/2014

 

 +info: http://www.injuve.es/convocatorias/ensenanza/plazas-de-auxiliares-de-conversacion-espanoles


1 de desembre, dia Mundial de la Sida 2014.

"Seguim fent camí en la lluita contra la sida"

   
dms_14_pantalla-001.jpg

Des de fa vint-i-set anys, cada 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida. Persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional. Aquest esdeveniment brinda a tots els coparticipants, tant públics com privats, una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció, en els països amb més prevalença i també a la resta del món.

Cada any, l'Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut, elabora un comunicat amb un lema que es renova cada any i s’adapta a les directrius internacionals d’entitats com l‘Organització Mundial de la Salud, ONUSIDA o World AIDS, entre d’altres.
En l’elaboració del Comunicat del Dia Mundial de la Sida hi col·laboren tant entitats publiques com privades, les quals volen expressar la solidaritat mitjançant la seva adhesió.

Aquest any, sota el lema“Seguim fent camí en la lluita contra la sida”, es vol fer unèmfasi especial en la importància de continuar impulsant el treball conjunt en l’abordatge d’aquesta infecció, remarcant la importància de continuar treballant de forma activa, conjunta, solidària i dinàmica per assolir l’objectiu fixat a nivell mundial.


De BCN al món!

T’interessa saber quin sistema de beques tenen o com s’homologuen els estudis a països com els Estats Units, França o el Regne Unit? Necessites informació de les borses laborals, professions amb més ocupació o sectors emergents a Alemanya, Mèxic o el Brasil? Et cal informació pràctica sobre els visats necessaris, les condicions de vida, l’allotjament o els cursos d’idiomes per instal·lar-te a diferents països del món? Les respostes les trobaràs a ‘De BCN al món!’

   
De_BCN_al_mon.jpg_1713035730.jpg

Avui 5 de novembre, i fins el 3 de desembre, s’inaugura la segona edició de la campanya‘De BCN al món! Un món d’oportunitats’, una sèrie de 14 xerrades monogràfiques en què t’informaran sobre com estudiar, treballar, fer pràctiques o voluntariat a diferents països oàrees del món. La sessió inaugural, a les 18 h alCentre d'Informació i Assessorament per a Joves, abordarà qüestions i recursos per a fer estades als Estats Units.

La resta de tallers de mobilitat internacional per a joves s’organitzen als diferents Punts d’Informació Juvenil de la ciutat i a equipaments del Barcelonès. Són totes gratuïtes, però les places estan limitades a l’aforament dels espais on se celebren les xerrades. En el marc d’aquesta campanya, l’Oficina Jove de Calàbria també acollirà una xerrada: la de les estades al Quebec, el 24 de novembre. Una jornada amb informació sobre elvoluntariat al món, a l’Espai Jove La Fontana el 3 de desembre, clourà‘De BCN al món! Un món d’oportunitats’.

Informa’t al web sobre les sessions programades i com t’hi pots inscriure. I si no pots assistir-hi presencialment, també les podràs veure en directe via streaming des del mateix web de la campanya.

Aquesta iniciativa està impulsada per la Regidoria d’Adolescència i Joventut, de l’Ajuntament de Barcelona, i compta amb la col·laboració d'ambaixades, consolats, delegacions i entitats representatives dels Estats Units, Alemanya, Noruega, Finlàndia, Suècia, França, Regne Unit, Japó, Austràlia, Brasil, Quebec, Argentina i Canadà, i incorporarà ponents de quatre països més: Països Baixos, Mèxic, Equador i Perú. També es convida joves que ja viuen en aquests països perquè expliquin quina ha estat la seva experiència.

Més informació: #DeBCNalmón

 

Les guies Use-It, ara de BCN

Bright, Arts, Rumba, Correfoc, Eclectic, Language, O, Neighbourhoods, Amazing: paraules que formen l’acrònim BARCELONA i que defineixen alguns trets característics d’aquesta ciutat. És també la presentació del projecte ‘Use-It’ de la capital catalana, una guia per fomentar el turisme juvenil responsable i respectuós amb els costums locals, ideada per quatre noies catalanes i dirigida a joves. Per a viatjar sense fer el guiri.

   
Les_guies_Use-It_ara_de_BCN.jpg_2011979863.jpg

El projecte Use-it vol fomentar el turisme juvenil arreu d’Europa, amb una sèrie de guies per a viatgers, no per a turistes. L’expressió‘travel like a local’ defineix l’essència d’aquestes guies, adreçades a persones que volen conèixer el lloc on viatgen tal i com el viuen els autòctons: on i què mengen, on van de festa, quins racons no s’han de perdre i no surten a les guies clàssiques, on es poden fer compres que no siguin els habituals souvenirs, etc. El projecte Use-it suposa una forma de viatjar no només propera a la realitat que es visita sinó també especialment respectuosa amb la ciutat, amb els costums de la ciutadania i amb la cultura. 

Ja la tenim aquí. Dilluns es va presentar la nova guia que ha impulsat l’Associació Barcelona: Travel like a local, formada per quatre noies catalanes. De fet, va ser una de les impulsores que va conèixer aquestes guies en un viatge a Praga i gràcies a la seva profitosa experiència va plantejar-se elaborar-ne una. El mapa Use-It de Barcelona destaca per un disseny acolorit i fresc i un contingut redactat en anglès en un to irònic i divertit. Qui el consulti pot conèixer la plaça més tranquil·la al centre, on prendre xocolata amb xurros o les millors braves de la ciutat, quins festivals de música no es pot perdre, què vol dir ravalejar, quinés l’origen de l’expressió‘s'ha liat la de Cal Déu!’ i moltes d’altres curiositats. 

Es tracta de 80 indrets localitzats sobre el mapa de la ciutat, que s’han destacat tenint en compte les recomanacions de més de 300 enquestes a joves barcelonins/nines realitzades als Punts d’informació Juvenil de la ciutat i a les associacions juvenils de tots els districtes. D’aquesta manera, els suggeriments que inclou la guia van més enllà del centre històric de la ciutat i recullen els llocs‘imperdibles’ de tots els barris.

Alhora s’inclouen consells i explicacions sobre el tarannà dels barcelonins: sobre el caràcter mediterrani, els horaris delsàpats, sobre queés més comú menjar pa amb tomàquet, beure una cervesa i veure castellers que la triada paella-sangria-sevillanes de les guies típiques, sobre els‘déu’,‘merci’ i‘què macu’ que segur escoltaran, etc. Una altra de les característiques d’aquesta guia, que comparteix amb la resta del projecte Use-It,és que es pot consultar en línia i imprimir gratuïtament des del web.

La guia Use-Itde Barcelona, com la de les altres ciutats, no conté publicitat, cosa que permet que les recomanacions tinguin en compte criteris no comercials que per al viatger resulten més profitosos: bona qualitat, bon preu, dins l’essència de la ciutat, típicament locals i amb un esperit jove. El finançament provéíntegrament de les administracions públiques, tant dela Direcció General de Joventut com de l’Ajuntament de Barcelona.

Que sempre has viscut a Barcelona i penses que aquesta guia no va amb tu? Dóna-li un cop d’ull i veuràs que pots descobrir racons de la ciutat, comentaris o curiositats que desconeixies. I sabies que amb la de Barcelona a hi ha 44 ciutats que compten amb una guia Use-It? Si estàs pensant en visitar alguna ciutat europea, consulta si té la seva guia Use-It. I no facis més el guiri!

 

 

Més informació


Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | dinamo@ccapenedes.cat
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos