Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior 1 2 3 4 5 6 ... següent »

UNA SETMANA PER RECORDAR”

UN CONTE PER ALS ALUMNES DE 6È DE PRIMÀRIA

   
conte.jpg

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Mancomunitat Penedès Garraf, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de l’editorial El Cep i la Nansa, han reeditat aquest conte per fer-lo arribar als alumnes de 6è de Primària dels centres educatius dels 23 municipis que participen en el Pla Comarcal de Drogues de l’Alt Penedès“Efecte D”.

“Una setmana per recordar” està escrit pel professor de primària Xavier Raventós i pel tècnic de prevenció de drogues del Garraf Lluís Cucurull. Explica la vida d’un noi de dotze anys durant una setmana i està escrit per ajudar a resoldre alguns dubtes sobre temes propis d’aquesta edat.

Els 12 anys són un moment de canvi a nivell educatiu i maduratiu. El pas de l’educació primària a la secundària sol ser un moment complicat i especial: s’ajunten els canvis físics, emocionals, d’entorn, de companys... tot això fa que el procés estigui ple de preguntes, dubtes, pors i incerteses. Els pares i les mares sovint no saben com parlar amb els seus fills i filles sobre“temes incòmodes” com: el tabac, l’alcohol, la marihuana, el cànnabis, la sexualitat, els models de família, els hàbits saludables, els límits, les responsabilitats, la presa de decisions, la pressió de grup o la comunicació al si de la família.

El conte vol facilitar la comunicació entre generacions per tal que els pares i les mares puguin oferir un acompanyament als seus fills i filles adolescents; ja sigui a partir de la lectura conjunta del conte, com fent-lo servir com a recurs per introduir els temes.

Al final del text, hi ha les adreces de contacte del Servei d’Assessorament Familiar d’Alcohol i altres Drogues i de l’Oficina Jove de l’Alt Penedès, per a les persones que vulguin aprofundir qualsevol dels temes tractats al conte.
S’ha fet una edició de 600 exemplars d’aquest conte i s’ha enviat a tots els centres educatius públics amb línies de 6è de primària, dels 23 municipis de l’Alt Penedès inclosos dins el Pla Comarcal de Drogues de l’Alt Penedès“Efecte D”, per tal que els deixin als pares i les mares dels alumnes matriculats.

A més del conte“Una setmana per recordar”, els autors han elaborat una guia didàctica per a mares i pares amb preguntes sobre les quals pensar i sobre les quals parlar amb els fills i filles i un full d’avaluació a retornar a l’Oficina Jove de l’Alt Penedès per part dels centres educatius per recollir les opinions i poder valorar aquesta iniciativa a la comarca.


Es busquen cambrers/es per a creuers per l’estiu.

www.internationalservices.fr/en

   
4.jpeg

International Serviceés una empresa de recursos humans que recluten de personal per a diferents serveis que ofereixen. Aquestaés la seva pàgina web: http://www.internationalservices.fr/en/ En aquest cas, estan buscant a persones per a treballar de cambrers/es en una línia de creuers temàtics, aquest concretamentés sobre el món Disney.

 

Els requisits per poder sol•licitar el lloc de treballés ser una persona major de 21 anys, amb bon nivell d’anglès i amb experiència en el camp (mínim dos anys). S’haurà d’enviar el currículum en anglès a:

[email protected] 

 

Per a fer el teu currículum et recomanem el model Europass: https://europass.cedefop.europa.eu/es que té un format estàndard i adaptat a tots els idiomes, també podràs trobar un document de suport que et donarà consells per tenir un bon currículum.

 

Data límit: 15 de maig del 2017

 

Més informació a: https://goo.gl/Iii5zx   


Joves voluntaris d’Interreg

Objectiu d'oferir als joves europeus d’entre 18 i 30 anys la possibilitat d’implicar-se com a voluntaris

   
interreg_voluntaris-250x309.jpg

Els programes transfronterers, transnacionals i interregionals, promovent la participació dels i les joves per donar suport, promoure i informar sobre els resultats concrets dels programes i projectes Interreg, així com en general promoure la cooperació a través de les fronteres europees.

Podeu consultar més informació a www.interregyouth.com


Sant Jordi 2017

Si penses que Sant Jordi és sinònim exclusiu de compra i venda de roses i llibres t'equivoques. Els pobles i les ciutats de Catalunya ja fa anys que se surten del guió i organitzen tot tipus d’activitats al voltant d’aquesta celebració. Te’n proposem unes quantes.

   
sant_jordi_300px.jpg_1687963238.jpg

Arreu de Catalunya
IV Revetlla de Sant Jordi a les biblioteques públiques de Catalunya. Si Sant Jordi celebra el llibre, la seva revetllaés la festa de la lectura, els lectors i les biblioteques. La Revetlla de Sant Jordi esdevé una convocatòria excepcional, festiva, participativa, amb actitivtats culturals per a tothom a l'entorn de la lectura i les biblioteques. Una de les activitats destacades serà la campanya "Balla'm un llibre", on la dansa i la literatura s'uniran a les biblioteques de Blanes, Martorell, Reus, Tortosa i Tremp. Tot plegat serà el 21 d'abril a les biblioteques públiques d'arreu de Catalunya.

En un món imperfecte, el portal xarxanet.org et proposa un munt de propostes per viure el Sant Jordi més solidari, amb recomanacions per regalar solidaritat, propostes per un Sant Jordi tecnològic, recull d'editorials que publiquen per la transformació social, selecció de propostes amb sentit crític i solidari, entre d'altres temes.

Sant Jordi 2017, vides entre línies, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s'ompliran de literatura amb diferents actes per celebrar amb els usuaris aquesta festivitat. Es regalaran llibres als usuaris, es faran lectures de contes i relats, "s'alliberaran" llibres als trens i a les estacions i es batejaran trens amb noms d'escriptors o escriptores. Pots consultar les bases dels concursos al web de FGC.

A Barcelona
Sant Jordiés amor, la campanya de l'Ajuntament de Barcelona per gaudir de la diada a tots els barris de la ciutat, inclou portes obertes a l'ajuntament, diàlegs literaris, campanya de donació de sang a les biblioteques, la nit del Drac, entre moltes d'altres activitats.

El I Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, del 21 al 28 d'abril, neix amb un caràcter popular i obert a tots els públics i a tot tipus de gèneres.

#SantJordiMusicalLIVE! el Sant Jordi més musical a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm amb un concert gratuït on actuaran entre d'altres: Blaumut, Ramon Mirabet, Itaca Band, Joan Miquel Oliver, Marcos Franz, Miqui Puig, Doctor Prats o Joan Colomo.

La Casa Batlló de Barcelona celebra la diada Dracs&Roses, una capa de roses cobrirà la façana i una pluja de pètals inundarà el seu pati interior fent referència a la sang del drac que sorgeix després de ser travessat per la llança de Sant Jordi. L'acte es fa en col·laboració amb el Banc de Sant i Teixits que tindrà una unitat mòbil allà mateix per a qui vulgui donar sang.

Els jardins del Palau Robert de Barcelona es convertiran en un passeig de la fama, on alguns dels escriptors que triomfaran durant aquest Sant Jordi deixaran literalment la seva empremta al terra de Barcelona, tal com fan els protagonistes de les pel·lícules a Los Angeles. Així mateix, Amazon reptarà els lectors a demostrar el seu amor per la literatura tatuant-se al braç les frases que subratllen als llibres en un espai habilitat al jardí amb un equip de tatuadors.

L'Hospitalet de Llobregat cada any per Sant Jordi celebra les Festes de Primavera, amb tota mena d'activitats per a totes les edats.

A Tarragona
Montblanc, capital de la Conca de Barberà, allarga la celebració des del 21 d'abril a l'1 de maig perquè tothom tingui l’oportunitat de visitar el gran mercat medieval que commemora la festa.

A la ciutat de Tarragona hi ha una pila d'activitats amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi per a tots els públics, del 20 al 23 d'abril.

A Valls se celebra el 21 d'abril, la 3a Trobada Sant Jordi de lectura en veu alta amb la lectura de poemes o textos breus durant el matí de la diada de Sant Jordi, adreçat a les escoles i instituts i obert al públic. Hi ha també una cinquantena d'activitats.

A Terres de l’Ebre
Diverses són les viles ebrenques que organitzen activitats en aquestes dates d’abril. Destaquem les XXVI Jornades Culturals de Santa Bàrbara de l'10 d'abril al 21 de maig.

A Deltebre, s’han programat un seguit d’activitats culturals de tot tipus i varietat fins al 28 d'abril amb motiu de Sant Jordi.

A Ponent
La vila lleidatana de Puigverd de Lleida ens convida a participar en l’espai interactiu per conèixer les activitats relacionades amb la festa medieval que se celebra durant aquest mes al poble.

A Cervera celebren la setmana cultural en el marc de la diada de Sant Jordi, amb activitats de tota mena, fins al 6 de maig.

A Balaguer també celebren la setmana cultural Sant Jordi Enamora!, amb activitats per a tots els públics.

A Girona
El 23 d'abril, després de les roses i els llibres pot ser el moment de la música amb el cicle de música folk Primavera Folk a Palamós.

Aquests dies també són una bona ocasió per visitar Girona amb motiu de les seves Festes de Primavera.

 

Sant Jordi Jove
Arreu de Catalunya també hi ha moltes activitats adreçades específicament a la joventut o organitzades per joves, punts d'informació juvenil, entitats, etc. Te'n deixem un recull, però consulta al teu municipi, segur que en trobaràs més:

- Abrera: Festa de Sant Jordi a l'Espai Polivalent, tallers i activitats per a nens i joves
- Balenyà: Tarda d'activitats i berenar per a tothom, jornada solidàrià Engresca't per Sant Jordi i Festa de Sant Jordi a l'Escola Joan XXIII
- Barcelona (Oficina Jove de Calàbria): Llibre x Llibre, punt d'intercanvi de llibres
- Cabrils: Taller de punts de llibre organitzat per l'Espai Jove l'Altell, i més activitats per a totes les edats
- Castellbisbal: Concert Jove amb el grup Roba Estesa
- Castellví de Rosanes: Diada de Sant Jordi 2017
- Cubelles: Setmana cultural, concert i sopar El Cubell
- Granollers: Per Sant Jordi Bookcrossing! Busca llibres!
- Llinars del Vallès: Paradeta amb roses i llibres, gimcana fotogràfica, concert/recital del Duo Trinitolueno i photocall al mural pintat pels joves de la Masoveria amb Paola Mikiej
- Mataró: Sant Jordi Jove (intercanvi de llibres, punt de recollida de llibres, crea el teu drac, gimcana juvenil) i programa general Sant Jordi 2017
- Mont-roig del Camp, Miami Platja: Sant Jordi Jove Miami Platja
- la Selva del Camp: Concurs d'Instagram de Sant Jordi
- Teià: Concurs d'Instagram Sant Jordi Jove
- Tordera: 5a Fira de Sant Jordi a càrrec de l'Associació Juvenil La Peixera
- Valls: #SantJordiValls2017

Et recordem que a la seu de la Direcció General de Joventut, del carrer Calàbria 147 de Barcelona, tens un Punt d'Intercanvi de Llibres del Centre de Documentació Juvenil queés actiu tot l'any. Es troba situat davant del taulell de la recepció. Deixa tot tipus de llibres en qualsevol idioma sempre que estiguin en bon estat. També et pots endur els llibres que t’agradin i quedar-te’ls o tornar-los al Punt d’Intercanvi. Passa pel Punt d'Intercanvi de dilluns a divendres de 8 a 18.30 h i dona una nova vida als llibres!

A Catalunya, el dia de Sant Jordiés la festa de tots i totes, els/les catalans/nes, els/les nouvinguts/des i els visitants. Segur que trobaràs la manera de participar i gaudir de la festa. Ah, i esperem que el temps acompanyi!

 

HEBE: Un documental interactiu sobre empoderament juvenil

Es tracta d'un producte que forma part d’una recerca sobre l’empoderament juvenil: els espais, moments i processos que hi intervenen.

   
hebe1.jpg

Elaborat en el marc del Taller de Pedagogia Audiovisual, a partir d'uns tallers de pedagogia fílmica, sis joves han après a narrar-se en imatges, tot explicant allò que els ha servit per créixer i apoderar-se. Podeu consultar-ne el resultat a http://webdoc.projectehebe.com

A part de crear una plataforma interactiva per compartit les experiències d’apoderament dels joves, aquest projecte també ha dissenyat una metodologia participativa d’investigació sobre l’empoderament juvenil. Si us interessa aprofundir sobre aquesta interessant i innovadora metodologia, trobareu tots els detalls a la web del projecte: https://www.upf.edu/hebe

També podeu seguir les evolucions del projecte a @ProyectoHebe
En aquesta recerca han participat les universitats de Girona (UdG), Barcelona (UB), Pompeu Fabra (UPF) i Autònoma (UAB).


“EU volunteers to learn” projecte de voluntariat a l’estiu a Romania.

El projecte “EU volunteers to learn” tindrà lloc de l’1 d’agost al 30 de setembre del 2017 a Panciu, Vrancea, Romania.

   
3.jpg

És un programa subvencionat de la Unió Europea que permet a joves fer un voluntariat un altre país, que inclou el transport, l’assegurança, una remuneració bàsica per manutenció i allotjament i curs de Romanès. Per poder realitzar aquest programa són necessàries una entitat d’enviament que en aquest cas seria COCAT: voluntariat.ltv@cocat.org

 

Hi ha dos projectes oberts dins d’aquesta entitat, que la persona voluntària podrà triar segons els seus interessos propis: en el camp socioeducatiu o en el departament d’oficina, en el camp de l’ICT (tecnologia de la informació i comunicació).

 

Voluntariat socioeducatiu: l’entitat acull a uns 50 infants amb els quals es treballarà fent servir tècniques d’educació no formal. S’hauran de planificar i realitzar activitats dotades de contingut pedagògic, col•laborar amb els treballadors socials amb les visites a les famílies, treballar hàbits d’higiene i menjars, organitzar activitats recreatives...

 

Voluntariat a l’oficina: es dedicarà a la part de comunicació i sensibilització de les activitats i el projecte de l’entitat: creació de materials de promoció i divulgació, tractar de sensibilitzar amb temàtiques concretes, fer propaganda dels actes... A més, tindrà l’oportunitat d’involucrar-se en alguna activitat socioeducativa.

 

Estan buscant una persona jove d’entre 18 i 30 anys, amb coneixement bàsic d’anglès, motivada en realitzar un voluntariat. Per a fer una sol•licitud per a participar en el projecte, les persones candidates hauran d’enviar un currículum i una carta de motivació a l’entitat d’enviament (COCAT), es farà una selecció prèvia i també una entrevista a través d’Skype amb l’entitat d’acollida de Romania.

 

Més informació a: https://goo.gl/AeQetA   

 

Data límit: 30 d’abril del 2017


Atípics selecciona 20 joves a Catalunya que vulguin posar en marxa idees amb impacte positiu

Tens una idea i vols posar-la en marxa? Resideixes a Catalunya? Atípics selecciona 20 joves d'entre 18 i 29 anys que tinguin el temps i l’energia per fer realitat la seva idea.

   
250x250-3-02 (2).png

7 mesos d’acompanyament totalment gratuït amb el qual aconseguiràs construir un projecte sòlid i posar-lo en marxa amb més garanties d'èxit. 30.000 euros en premis per invertir al llançament d’idees. 12 trobades a la natura. 48 dies de convivència i col·laboració. 40 docents, mentors i emprenedors de prestigi. 350 hores de formació i orientació 100% experiencial. Desenvolupament d'una campanya de crowdfunding a Verkami.

Accés il·limitat durant 6 mesos a la gran oferta de cursos de Foxize. #etsatipics?

Convocatòria oberta fins al 14 de maig a www.atipics.cat.


Beques per fer un programa intensiu d’anglès al juliol a Espanya.

Es convoquen 2400 beques destinades a participar en un programa intensiu d’una setmana d’immersió lingüística d’anglès a Espanya que tindrà lloc aquest mes de juliol del 2017. Es valorarà la nota obtinguda a l’assignatura d’anglès.

   
1491818812_2.jpg

Els requisits són haver nascut entre l’1 de gener de l 1997 i el 31 de desembre de 2000 i estar matriculat/da en el curs 2016/17 (a qualsevol modalitat de batxillerat, grau mitjà i formació professional, ensenyaments artístics, esportius i d’idiomes), haver obtingut una beca general del ministeri d’Educació, Cultura i Esports i tenir aprovat el curs anterior amb una nota mínima de 7,50 punts a anglès.

 

L’acomodació serà en un règim d’internat i amb pensió completa.

 

Data límit: 20 d’abril del 2017

 

Més informació a: https://goo.gl/eb1WMX


Oportunitat de Formació Professional Dual a Baviera, Alemanya.

Des del SOC s’ha iniciat un procés de selecció adreçat a joves que tinguin interès per estudiar i treballar a Baviera en el marc del programa Formació Dual a Alemanya i del conveni signat entre els governs de Catalunya i Baviera. Com és habitual aquest projecte compta amb el suport de la xarxa EURES i del Servei Públic d’Ocupació d’Alemanya.

   
1.png

El proper dia 20 i 21 d’abril s’organitzarà a Barcelona una sessió informativa amb els joves que s’hagin interessat, i posteriorment es realitzaran entrevistes a les persones vulguin participar en el procés de selecció.

 

Els requisits de les persones joves que vulguin participar en el procés de selecció, són els següents:  Tenir entre 18 i 30 anys d’edat, haver finalitzat ESO o equivalent, tenir nacionalitat europea, es valorarà molt especialment que els joves tinguin interès a viure i treballar a Alemanya.

 

Elsàmbits formatius i professionals que s’ofereixen són els següents: operaris/àries i tècnic/ques de la indústria mecànica i metal•lúrgica, professionals de la restauració, atenció a la dependència, operaris/àries i tècnic/ques per la construcció, instal•ladors /res de gas, aigua i calefacció i forner/a.

Les persones que estiguin interessades en assistir a la sessió informativa sobre la Formació Dual a Baviera, i participar en el procés de selecció han d’enviar el currículum vitae al correu electrònic mobility-programs@bbw.de  indicant en el títol del correu electrònic“FP DUAL BAVIERA”.

 

Data límit:19 d’abril del 2017

 

 

Més informació a: https://goo.gl/SztYcj

 

 


Comencen les preinscripcions als Camps de treball.

El termini per camps de treball a Catalunya per a menors d’edat i d’intercanvi amb la resta de comunitats autònomes és del 10 d’abril (a partir de les 12 h del migdia) al 18 d’abril (fins a les 12 h del migdia)

   
camp_de_treball.jpg

PORTAL PREINSCRIPCIONS: 

https://www.xanascat.cat/PortalPreinscripcions/

 

Com cada any disposeu de tota la informació al JOVE.CAT: 

http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/vacances_i_estades/camps_de_treball/informacio_camps_treball/

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | dinamo@ccapenedes.cat
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos