Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior ...24 25 26 27 28 29 30 ... següent »

Curs de formació “I gender, do YOUth?”

El seminari “I gender, do YOUth?” pretén posar en comú diverses visions i experiències lligades al gènere entre joves i treballadors juvenils de diversos països europeus.

   
Notícia1.jpg

Dates: 24– 30 juny 2015

Lloc: Kobuleti, Geòrgia

 

Objectiu: Donar eines als i les participants per tal d’establir unes estructures de gènere més justes a nivell de l’organització i a nivell social.

 

Continguts:

La perspectiva de gènere en l’educació no formal.

La perspectiva de gènere en diversos contextos europeus.

Interseccionalitat en la desigualtat i la discriminació.

Desigualtats. Rols. Relacions de poder.

Construcció de la igualtat.

Eines per treballar el gènere en l’àmbit juvenil.

 

Perfil: Joves o treballadors juvenils interessats en la temàtica de gènere.

 

Països participants: Espanya, Suècia, Hongria, Itàlia, Grècia, França, Armènia, Bielorússia, Geòrgia, Ucraïna.

 

Més informació: http://bit.ly/1FgIYBA i info@nexescat.org

 

Data límit per aplicar: 15/4/2015

 

 


Formació Professional Dual, una experiència a Alemanya.

L’experiència que presentem és d’una jove del Servei d’Assessorament en Mobilitat Internacional de l’Oficina Jove de l’Alt Penedès. L’Anna, va estudiar Art i Disseny i ens explica quins són els primers passos que ha seguit i hi continua, per a realitzar la Formació Professional Dual a Alemanya.

   

PRÀCTIQUES PROFESSIONALS A ALEMANYA

FORMACIÓ PROFESSIONAL DUAL

 

L’experiència que presentemés d’una jove del Servei d’Assessorament en Mobilitat Internacional de l’Oficina Jove de l’Alt Penedès. L’Anna, va estudiar Art i Disseny i ens explica quins són els primers passos que ha seguit i hi continua, per a realitzar la Formació Professional Dual a Alemanya.

 

La Formació Professional Dualés un programa que et permet realitzar i tenir una estada de pràctiques a l’estranger, normalment a Alemanya. Concretament, l’Anna vol fer les seves pràctiques professionals, emmarcades dins aquest programa, de disseny gràfic.

 

A continuació, ens explica els passos previs que ha fet des de Desembre fins enguany, abans de Marxar a l’estiu a Alemanya.

 

De moment he fet  entrevistes amb el ZAV Zentrale Auslands- Und Fachvermittlung el mes de Desembre, a través de la xarxa Eures, i em van seleccionar. Aleshores em varen assignar un tutor de Frankfurt que tenia totes les característiques del meu perfil professional i del que jo demanava per estudiar a Alemanya (disseny gràfic).  Ens comunicàvem en anglés i per e-mail.

 


Ell es va encarregar de penjar el meu perfil i presentar-lo a diferents empreses, algunes directes i d'altres de col·locació; em va enviar moltes ofertes de feina i vaig fer diverses reunions informatives paral·lelament per tenir més camins per arribar al mateix fi. Finalment, em van entrevistar de nou a ABC Humboldt , un centre per cursar idiomes a Barcelona, qui em va entrevistar va ser una empresa que es diu Sozialwerk Dürener Christen, i em van agafar de nou com a candidata. Ells em va oferir  un lloc com a Dissenyadora gràfica a la Zona de Köln-Düsseldorf i Düren, (Renania del Norte-Westfalia).

 

 

 

Ara, tinc una segona tutora espanyola que em tutoritzarà aquests tres anys (siés que m'hi quedo tres anys perquè jo ja tinc la titulació universitària i encara no sé com ho muntaré però la idea de momentés fer-los), i a ella li podré fer les preguntes que vulgui, ens ajuda a buscar pis i ens col·loca a l'empresa que més ens agradi.

He començat classes a Abc Humboldt, tot just fa dues setmanes. El curs d'Alemany durarà fins el juny,és molt intensiu de 8.30h del matí a 17:30h de la tarda i, estudiar a casa cada dia. En aquest període em treure tres exàmens de nivell : A1,A2,B1. Amb el B1 marxarem cap a Alemanya el mes de juliol, i allà faré unes pràctiques de quatre setmanes a la meva empresa. Després vindré a Espanya, i si m' agrada faré la maleta gran i al setembre o finals d'agost començaré.

 

 


Un cop allà el govern alemany em  subvenciona un curs d'alemany per seguir traient el B2, C1 i C2.  L'Ausbildung (estudis FP Dual)és remunerat també, cobrem 800€ mínim al mes; que siguin més dependrà de l'ofici que faci i el que l'empresa et vulgui pagar.

 

 

 

El programa subvenciona també dos vols d'anada i tornada anuals amb 300€ per vol i una mudança de 500€. Allà pots escollir viure amb una família o pel teu compte però això t'ho pagues tu amb el sou, a vegades en alguna empresa t'acull un treballador a casa seva i t'integra, i et surt més barat.

De moment aixòés tot el que sé, ens van fent sessions informatives i tutories perquè cadascú de nosaltres tenim un destí diferent en quant a la ciutat i a la professió, l'ambientés molt divertit i a classe som poquets. Ja us  aniré informant....”

 

 

 

Esperem que amb l’experiència de l’Anna us animeu a realitzar una estada de pràctiques professionals a un altre país d’Europa!!!

 


CANCEL·LACIÓ: INAUGURACIÓ DE L'OFICINA JOVE DE L'ALT PENEDÈS - 26 de març

Seguint les indicacions del decret de dol establert per la Generalitat amb motiu de l'accident aeri d'ahir de suspensió d'actes oficials durant tres dies com a mostra de condol i suport a les famílies i amics de les víctimes

   
baixa.jpg

Us comuniquem que LA INAUGURACIÓ DE LA OFICINA JOVE DE L'ALT PENEDÈS PREVISTA PER DEMÀ DIA 26 QUEDA SUSPESA.
En aquests moments estem treballant per tal de trobar una nova data d'inauguració, quan tinguem més informació us la farem arribar.
Gràcies per la vostra comprensió.
‪#‎ojaltpenedes‬ ‪#‎infodinamo‬ ‪#‎inauguracioojaltpenedes‬


3A EDICIÓ DEL PROGRAMA “JOVES PER L’OCUPACIÓ” A L’ALT PENEDÈS

20 joves de la comarca participen en aquest programa innovador de suport a l’experiència pràctica de persones joves en situació d’atur

   
Joves per l'ocupació BR.gif

Després de l’èxit de les dues anteriors edicions, el Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha posat en marxa, durant el mes de març d’enguany, la 3a edició de“Joves per l’Ocupació”

 

Durant un any, 20 joves, participaran en un dels dos nous mòduls de formació professionalitzadora de 275 hores de durada: Auxiliar de comerç i atenció al client  i Auxiliar de magatzem i logística.

 

El programa té dos gran objectius: millorar l’ocupabilitat dels joves proporcionant-los una qualificació i unes competències professionals suficients per inserir-se en el mercat laboral, i fomentar el seu retorn al sistema educatiu per a l’obtenció del graduat en ESO o per continuar els estudis reglats.

 

Els joves que hi participen tenen entre 16 i 24 anys, o són menors de 30 anys amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%; estan en situació d’atur i tenen una baixa qualificació o dèficits formatius. Han estat derivats al programa mitjançant un treball en xarxa coordinat entre el Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal, el Servei d’Ocupació de Vilafranca del Penedès i altres agents del territori que treballen amb joves.

 

El programa“Joves per l’Ocupació” combina accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i la possibilitat de contractació laboral en empreses i entitats amb subvencions i bonificacions en la seva contractació. Està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

 

Vilafranca del Penedès, 19 de març de 2015


T’imagines una altra Europa?

Et preocupa el que passa més enllà de les teves fronteres? Vols treballar a nivell local i compartir-ho a nivell internacional? Participa al projecte "E-volution: bringing Europe to another level"!

   
Butlletí_CCAP_N4.jpg

Nexes promou el projecte "E-volution" i busca un grup de persones interessades en participar, a nivell local i internacional, en una reflexió sobre el que està passant a Europa avui en dia, a nivell polític i social i sobre el que podem fer a nivell de la societat civil organitzada.

 

Les primeres activitats del projecte seran una reflexió a nivell local sobre "quina Europa volíem, tenim i volem?", el resultat de la qual es compartirà en un seminari a Torí, Itàlia, amb altres grups de Polònia i Grècia, del 3 al 5 de Juliol 2015 anomenat "Euro-escepticisme, euro-criticisme i els moviments ciutadans: Una altra Europaés possible?".

 

 

+info: http://bit.ly/1AAjh9E i http://bit.ly/1zDfJ6r


24 professionals han assistit al curs sobre “Com orientar en les transicions al llarg de la vida” al Consell Comarcal de l’Alt Penedès

El curs ha estat organitzat per la Gerència de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb el Servei de Joventut del Consell Comarcal. Els destinataris eren els professionals que treballen a l’Administració local fent processos d’orientació educativa i professional amb joves.

   
Orientació transicions.JPG

Al llarg de tres sessions, s’han explicat les novetats de la LOMCE (la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa), els seus terminis d’aplicació, les oportunitats que ofereix el sistema educatiu per a l’aprenentatge al llarg de la vida i l’estratègia europea 2020 per a la reducció del fracàs i l’abandonament escolars.

 

També s’ha abordat el procés orientador, des de l’entrevista d’acollida fins a la presa de decisions, en base al mercat de treball, l’oferta formativa i l’autoconeixement.

 

Finalment, s’ha desenvolupat en què consisteix el sistema d’orientació per competències i quines són les eines i els recursos de què disposen els professionals que es dediquen a orientar els joves que volen planificar el seu futur.


“From singular to plural”

Seminari

   
Butlletí_CCAP_N3.jpg

Dates: 11– 16/4

Lloc: Gaillac, França

 

T'agradaria descobrir queés la intel·ligència col·lectiva? Com es pot treballar més eficaçment en grups i tot això en un context internacional amb joves d'Europa ?

T'agradaria saber quins són els mètodes i eines que ajuden els grups a prendre decisions col·lectives, a dirigir la dinàmica de grups positius i superar els lideratges tradicionals?

 

Condicions: Allotjament, manutenció i part del transport cobert pel programa Erasmus+.

+info: info@nexescat.orghttp://bit.ly/1NbuuHN


Càpsula informativa: T'agradaria tenir una experiència alternativa? Càpsula informativa: Voluntariat internacional i turisme alternatiu

Dijous 16 d'abril a les 19h al Consell Comarcal de l'Alt Penedès

   

Apunta't a la xerrada clicant al següent enllaç:

http://www.dinamo.cat/agenda.php?activitat=703#sthash.KnLwXzqN.dpbs


JM Jazz World 2015 en Croacia

Convoca: Joventuts Musicals Internacional (JMI) i Joventuts Musicals de Croàcia (JM Croàcia).

   
1425898757_Butlletí_CCAP_N1.jpg

Dates: 2– 15/6/2015
Lloc: Grožnjan, Croàcia

 

JMI i JM Croàcia convoquen la World Orchestra Jazz JM, en la qual els músics podran passar una setmana a al costat dels millors músics joves internacionals de jazz.

The World Orchestra Jazz JM està buscant músics amb talent i amb edats compreses entre els 18 i 25 anys, que toquin el saxofon, trombó, trompeta, trompa, tuba, guitarra, baix, bateria, percussió, piano i veu.

 

L'objectiu de World Orchestra Jazz JMés socialitzar, tocar i treballar junts per crear la millor banda jove. A partir del 7/6, es realitzarà una gira de concerts per Bèlgica, Croàcia, Alemanya, Països Baixos i Eslovènia.

 

 

Data límit: 16/3/2015.
+info: 
http://bit.ly/1DCBLIW i http://bit.ly/NxctIS


PROVES D’ACCÉS A CICLES FORMATIUS 2015

De l’11 al 23 de març es pot fer la inscripció per a les proves d’accés a cicles formatius, de formació professional, d’arts plàrtiques i disseny, i a la part general dels ensenyaments esportius.

   

Les proves de grau mitjà seran el 6 de maig i les de grau superior el 13 i 14 de maig.

http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis_i_tramits/proves/proves_acces

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | dinamo@ccapenedes.cat
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos