Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior ...8 9 10 11 12 13 14 ... següent »

Matriculació Cicles Formatius IOC

del 15 al 25/11 és el període de matriculació al IOC per als cicles.

   
eoi_ioc-color-08-m-gris_c.png

Trobaràs tota la informació a:

https://ioc.xtec.cat/educacio/fp-matriculacio#terminis

 

Quèés l'IOC?

La raó de ser de l'Institut Obert de Catalunya es troba plenament vinculada als objectius del Departament d'Ensenyament

En primer lloc, l'extensió de l'educació, facilitant que pugui arribar al màxim de persones superant les limitacions de l'espai i del temps.

En segon lloc, una educació que ha de posar els interessos, les necessitats i les possibilitats de progrés de les persones en el centre d'un model educatiu flexible i adaptable.

En tercer lloc, una proposta educativa que, en col·laboració amb les altres, impulsa la formació al llarg de la vida.

I, finalment, el treball compartit per presentar una oferta educativa de qualitat i amb voluntat de millora, que vagi incorporant les innovacions en les tecnologies de la informació i de la comunicació amb l'objectiu de donar un millor servei educatiu.

El poder de l’educació no formal” curs internacional als Països Baixos.

Entre el 23 i el 28 de gener del 2017 es portarà a terme un curs per a la promoció de l’impacte de l’educació no formal com a eina per a empoderar als i les joves, per que aquests/es esdevinguin actors de la societat (des del seu context més proper fins a Europa)

   
1479381851_Notícia 2.jpg

La intencióés compartir metodologies, pràctiques i reflexions sobre la temàtica, posant força en:

 

·         Experimentar diferents tipus de metodologies de l’educació no formal.

·         Analitzant els rols i les aplicacions de l’educació no formal al llarg d’Europa.

·         Descobrir i debatre l’estratègia europea al respecte.

·         Lluitar en contra els models consumistes que s’exposa al jovent.

·         Reconsiderar hàbits i pràctiques habituals en el treball amb joves.

·         Entendre els principis de l’educació no formal dins del marc del programa Youth in Action.

 

 

Aquest curs està destinat a persones que treballin en el camp de la joventut i especialment amb la pràctica de l’educació no formal.

 

Data límit: 25 de novembre del 2016

 

Més informació a: https://goo.gl/1yEHZ6  

 

 


“Dare to Care” fes el Servei de Voluntariat Europeu a Lituània.

L’SVE (Servei de Voluntariat Europeu) és un programa de voluntariat de llarga durada a l’estranger, principalment a països d’Europa, que consisteix a participar de forma activa en una organització d’acollida d’un altre país.

   
1479381787_Noticia 1.JPG

L’SVE (Servei de Voluntariat Europeu)és un programa de voluntariat de llarga durada a l’estranger, principalment a països d’Europa, que consisteix a participar de forma activa en una organització d’acollida d’un altre país. L’experiència facilita l’aprenentatge de la cultura i la llengua del país i de competències transversals a través de les tasques desenvolupades a l’entitat en què es realitza voluntariat i durant el dia a dia.

 

“Dare to Care”és un projecte que desenvolupa l’organització lituana Marijampole Children’s Family Home que acull a infants i adolescents sense llar. Les persones voluntàries faran de suport a les treballadores socials en les tasques diàries, organitzant esdeveniments, tallers i activitats, fent d’acompanyants en les excursions o sortides del centre.

 

El perfil de persona voluntària que es buscaés que tingui certa sensibilitat cap a temàtiques socials, que estigui disposada a treballar amb casos en situació de risc, que pugui generar vincle amb els i les participants, que pugui treballar en equip i que vulgui aprendre l’idioma i la cultura.

 

La durada del projecteés de 12 mesos començant el dia 3 de gener fins al 21 de desembre del 2017. La data límit d’inscripcióés el dia 13 de novembre del 2016.

 

 

Més informació a: https://goo.gl/Mnt5ti


Nova regulació de les activitats d’educació en el lleure

Aquest mes de novembre ha entrat en vigor el nou Decret de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors d’edat. La nova regulació substitueix l'anterior per tal d’adaptar les normes a les noves realitats i necessitats socials. La Direcció General de Joventut ha organitzat una sèrie de sessions formatives arreu del territori per difondre el seu contingut entre tots els agents implicats.

   
lleure_web_institucional.jpg_389437133.jpg

Les activitats d’educació en el lleure basades en el voluntariat, la participació i la transformació social compten amb una llarga tradició a Catalunya, contribuint al creixement d’infants i joves. La Generalitat té atribuïda la competència exclusiva en matèria de joventut i en matèria d’esport i lleure. Així mateix, l’Estatut d’autonomia garanteix una certa atribució de competències als ens locals que incideixen en matèries relacionades amb les activitats de lleure.

Des del 1985, la Generalitat regula i controla a Catalunya les activitats d’educació en el lleure adreçades a menors d’edat per garantir la seva seguretat i qualitat, comptant amb el suport del sector del lleure. Aquesta regulació es completa amb les disposicions reglamentàries relatives a les titulacions de les persones dirigents de les activitats i a les instal·lacions on es duen a terme.

El proppassat 1 de novembre va entrar en vigor un nou decret del Govern relatiu a l’educació en el lleure, que s’aplica a activitats organitzades o promogudes per persones físiques o jurídiques, públiques o privades, que es desenvolupen a Catalunya i on participen més de quatre menors de 18 anys. Es tracta d’activitats que es troben fora de l’àmbit familiar i del de les competències del Departament d’Ensenyament.

La nova regulació amplia el tradicionalàmbit d’aplicació a les activitats que tenen un important componentesportiu, de comú acord amb el Consell Català de l’Esport: casals esportius, estades o campus esportius i rutes esportives, activitats que, en aquest cas, tenen com a interlocutor principal el Consell Català de l’Esport.

Pel que fa a les ràtios, s’han modificat aquelles que afecten l’equip de dirigents de les activitats: s’augmenta en les grups on participen menors de 3 anys a un dirigent titulat  per cada vuit participants, i s’estableix un mínim de dues persones dirigents en tots els grups si els participants són menors de 16 anys. L’increment en una persona dirigent més per cada deu participants es flexibilitza: en els grups de 25 o més passa a ser obligatori a partir de fraccions de quatre. D’altra banda, s’incrementa el percentatge de dirigents que han de ser titulats en formació especialitzada.

En la configuració dels equips de dirigents de les activitats s’han tingut en compte els requeriments de les disposicions relatives a les titulacions professionals en matèria d’educació en el lleure, així com la legislació sobre l’exercici de les professions de l’esport.

La regulació de lleure recull per primera vegada la figura del personal de suport logístic, que ha de ser major d’edat, diferenciant-lo de l’equip de dirigents. Es contempla la possibilitat que tingui entre 16 i 18 anys sempre i quan: siguin 2 anys més grans que el més gran dels participants; no superin en nombre el 10% dels participants i fins a un màxim de cinc, i hi hagi algun altre membre de l’equip de suport logístic major d’edat.

L’obligatorietat de la notificació de la realització de les activitats s’amplia a les activitats que tenen més dedues nits de durada, per tal de facilitar l’actuació davant possibles situacions d’emergència. Quant al procediment, la notificació es preveu preferentment per via electrònica a la seu electrònica de la Generalitat o al web Canal Empresa. El termini de notificació establertés de fins a set dies abans de l’inici de l’activitat, si es fa electrònicament, o de vint dies, si es fa presencialment en un registre oficial.

La Direcció General de Joventut, amb la col·laboració dels consells comarcals de Joventut, organitza una sèrie de sessions formatives per donar a conèixer la nova regulació. Les sessions s’adrecen a entitats d’educació en el lleure, altres administracions i entitats o empreses que organitzen activitats de lleure o esportives. La participacióés oberta i gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament.

Més informació:

http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/vacances_i_estades/organitzacio_i_notificacio_d_activitats/organitzar_i_notificar/infografies-decret-267-2016/index.html

 

http://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/nou-Decret-de-lleure

 

http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/vacances_i_estades/organitzacio_i_notificacio_d_activitats/organitzar_i_notificar/sessions-formatives-sobre-el-nou-decret-dactivitats/index.html


El Carnet Jove ja té 30 anys!

Tot i que costi de creure, ja fa 30 anys que tota una generació de joves a Catalunya gaudeixen dels avantatges del Carnet Jove. Per celebrar aquest aniversari tan especial, el Carnet Jove ha preparat una sèrie d’accions que es duran a terme durant el darrer trimestre d’enguany on els i les joves de Catalunya en sereu protagonistes. Te les expliquem!

   
carnet_jove_nova_imatge_300px.jpg_974218930.jpg

Nous temps, nova imatge
Davant la dita popular“renovar-se o morir” el Carnet Jove sempre ha triat la primera opció. Fer anys sempreés una bona excusa per passar per l’estilista, i aixòés el que ha fet el Carnet Jove, renovar la seva imatge. El carnet s’ha cansat del blau i s’ha passat al groc i al negre, una imatge més trencadora i al mateix temps més sòbria.
Per presentar en societat aquest nou“look” el carnet ha comptat amb la col·laboració d’en Peyu, l’humorista català popular per la seva cerca de nyaps arreu de Catalunya al programa APM de TV3. En Peyu protagonitza l’espot de la nova imatge amb un estil molt especial. No te’l perdis!

Com vols que sigui el Carnet Jove del futur? Participa!
Si el Carnet Jove oferís avantatges i serveis que no interessessin o agradessin a ningú no serviria de res. Els més de 550.000 titulars del carnet demostren que sí que ho encerta, però per afinar encara més i oferir un millor servei, a partir del mes de novembre engegarà un procés participatiu entre el jovent català. L’objectiu serà conèixer de primera mà les necessitats i preferències dels joves, per adaptar-les més acuradament a les prestacions del carnet.
Als diferents canals de difusió i a les xarxes socials del Carnet Jove es recolliran les propostes i respostes dels usuaris i es crearan grups temàtics a Facebook que podran debatre sobre els seus interessos. També es faran tallers presencials arreu de Catalunya que s’organitzaran per grups d’edat (12-16, 17-21, 22-25 i 26-30). Finalment, les conclusions s’incorporaran en el procés d’impuls del nou carnet.

Final de festa
Sense els seus titulars i col·laboradors el Carnet Jove no tindria raó de ser.És per això que el Carnet Jove ha organitzat actes de reconeixement per a tothom.
L’11 de novembre a la sala Razzmatazz de Barcelona es celebrarà un concert de reconeixement als titulars amb les bandes musical Bonobos, Doctor Prats i Itaca Band. Les entrades ja es poden adquirir per Internet a un preu simbòlic de 3€. Prèviament a les actuacions, hi haurà un acte de reconeixement a un grup representatiu de joves que, per la seva participació o compromís, representen a la joventut del nostre país i els valors que potencia el Carnet Jove.
Finalment, al mes de desembre es farà també un acte de reconeixement als 3.553 autònoms, empreses i institucions que col·laboren amb el Carnet Jove, gràcies als quals els joves poden gaudir de més de 8.000 avantatges.

Més info: http://jovecat.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/El_Carnet_Jove_ja_te_30_anys


Proves lliures per a l'obtenció de títols de formació professional

sol·licitud fins el 4 de novembre

   
banner-assessoria.png

El Departament d'Ensenyament convoca aquestes proves per tal que les persones que s'han format al llarg de la vida dins i fora del sistema educatiu puguin obtenir directament els títols de tècnic/a o de tècnic/a superior dels cicles formatius de formació professional següents:

Cicles de grau mitjà

 • Atenció a les persones en situació de dependència (LOE)
 • Cures auxiliars d'infermeria (LOGSE)
 • Emergències sanitàries (LOE)

Cicle de grau superior

 • Educació infantil (LOE)
 • Integració social (LOE)

 

Per a més informació http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveistramits/proves/proves-lliures-obtencio-titols/obtencio-titols-fp/


En busca de feina a l’estranger.

Europa està plena d’oportunitats i són moltes les persones joves que es llencen a l’aventura de viure i treballar en un altre país. Però…tens clar què has de tenir en compte per iniciar una recerca de feina a l’estranger?

   
1477900447_Noticia 4.jpg

Els factors que més influeixen en l’èxit o el fracàs d’aquest propòsit són:

 

 • La determinació del o la treballadora. Quines són les teves motivacions? I els teus frens? Què busques? Quines expectatives tens? Tens clars els teus objectius?
 • Les competències personals. Com et relaciones amb les demés? T’adaptes a les situacions? Ets una persona flexible? Oberta? Tens dinamisme i ets treballadora?
 • La formació. Què has estudiat? T’agradaria seguir-te formant? Busques feina dins del teuàmbit o sector?
 • El coneixement de llengües estrangeres. Saps l’idioma del país al que viatges? Tens facilitat per aprendre’n?

Estaries disposat/da a anar a un lloc on l’idioma t’és totalment desconegut?

 

Tenir clar tot aquest mar de dubtes et donarà pistes per iniciar i encaminar el teu procés de recerca de feina. No tenim la recepta màgica per fer que sigui unèxit però, des de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Barcelonès varen fer un recull de consells de joves que havien marxat per a joves que estan a punt de fer-ho i aquests són els“10 Tips per treballar a l’estranger”:

 

 1. Abans de marxar, cal estalviar una mica. Trobar treball a l'estranger pot comportar un temps de recerca i, per si no aconseguim una feina d'hora, hem de tenir un coixí econòmic que ens eviti passar calamitats. També cal assegurar-se de què les targetes de crèdit siguin vigents.
 1. Cal tenir resolta la documentació necessària, sobretot si participeu en un programa de mobilitat. Però sobretot, portar el DNI i/o el passaport i comprovar que no caduquin durant l'estada.És aconsellable tenir també alguna fotocòpia d'aquests documents i, en cas de pèrdua o robatori, posar-se en contacte amb l'ambaixada de l'Estat espanyol al país de destinació.
 1. Estar disposat a trobar-se amb moltes i noves situacions. I atenent això, estar disposat a tastar coses noves: menjars, formes de pensar, maneres de tractar amb el cap o els companys de feina, etc. Anar amb els ulls oberts, les orelles obertes i el cor obert. Aquest tipus d'experiènciaés una de les més enriquidores a nivell d'aprenentatge, hem de ser una esponja.
 1. Confiar molt en un mateix. Prendre la decisió de marxar a treballar a l'estrangerés fàcil, però després arriben les pors de no estar a l'altura de les circumstàncies o de fer-ho malament. Tothom pot aprendre i normalment la gent t'ajuda molt al fet que t'adaptis a la nova situació.
 1. No tenir por a comunicar-se. Quan hom marxa a l'estranger l'idioma s'aprèn molt de pressa, ja queés supervivència. La gent d'altres països sap que som de fora i no jutgen o riuen del nostre domini de la llengua.
 1. Mirar de mantenir una actitud positiva i treure profit de l'experiència, de tot allò bo que pot comportar, tant a nivell personal com a nivell professional.
 1. Planifica el viatge. Marxar a l'aventura no sempre acaba resultant reeixit. Hi ha moltes possibilitats, recursos i moltes persones, entitats o agències que poden ajudar-nos abans de sortir d'aquí. Disposar d'un llistat amb noms d'empreses, saber presentar el currículum en condicions, conèixer les possibilitats reals de feina d'un país determinat, etc.
 1. A l'hora de viatjar resulta molt convenient fer-se el carnet d'estudiant internacional. Aquest carnet us permetrà gaudir d'avantatges i descomptes en molts països.
 1. Tampoc va malament disposar de telèfons i adreces de contacte de tot tipus de serveis per a possibles casos de necessitat o d'emergència.
 1. Cal tenir clares les teves motivacions per marxar a l'estranger. Hi ha moltes raons diferents: aprendre idiomes, millorar la situació professional, tenir una experiència vital, etc. En funció d'això cal determinar quina oportunitatés la més interessant i, a partir d'aquí, preparar millor el projecte atenent una sèrie de factors (duració, país de destí, etc.)

EVS a Irlanda: “Hands of Friendship”.

Convoca: Associació Mundus

   
1477900471_Noticia 3.jpg

Aquest projecte es realitzarà del febrer del 2017 fins al gener del 2018 i consisteix a donar suport a l’àrea de comunicació del Youth Information Center de Donegal. Aquestés un espai per a joves que obre cada dia de 12:00h fins a 18:00h per a donar informació i on es dinamitzen activitats que responen a les necessitats dels mateixos/as.

 

Requisits: Es busca un/a jove d’entre 18 i 30 anys amb coneixements d’anglès, disseny i edició de vídeo. 

 

Condicions: Aquest projecte està finançat pel programa“Erasmus +” i queden inclosos el viatge, l’allotjament (fins a 275€) i la manutenció i els diners de butxaca (300€ al mes). No queda inclosa la quota de participació, que varia segons el país d’origen.

 

Presentació de la candidatura: Envia el CV i la carta de motivació en anglès a [email protected] amb el concepte:“SVE-Letterkenny-Irlanda”

 

+info: https://goo.gl/x4FyZFBeques per estudiar el Batxillerat a EEUU o Canadà

Convoca: fundació Amancio Ortega

   
1476691932_Noticia 2.jpg

La fundació Amancio Ortega amb l’objectiu de recolzar a joves interessats/des a estudiar a Canadà o Estats Units un any equivalent al primer de batxillerat, ha posat en marxa el seu programa de beques. Es convoquen un total de 500 beques (80 per a estudiants de Galícia i 420 per a la resta de comunitats autònomes).

 

Els objectius d’aquestes beques són:

·         Millorar els coneixements de llengua anglesa i la formació integral de l’estudiant.

·         Potenciar la capacitat d’adaptació i aprenentatge en un nou entorn.

 

 

Requisits: Estar cursant 4rt de la ESO

 

Data límit: del 3 d’octubre al 15 de novembre del 2016

 

 

+info: https://goo.gl/12MzSM

 

--

Cambrer/a per a un hotel a Rothenbuch, Bavaria, Alemanya

Convoca: International Placement Services Bavaria + EURES

   
Noticia 1.jpg

 

 

Les principals tasques seran servir begudes i menjar, tenir cura dels convidats/des i equipar i gestionar les sales per festes, reunions, trobades o segons les demandes dels clients/es.També haurà d’ajudar en tasques administratives quan se’l requereixi.

 

Requisits: s’ha de tenir experiència en el sector.

 

Condicions: Aprendre competències lingüístiques en alemany, possibilitat d’un contracte permanent, jornada completa de 40 hores a la setmana, un salari de sortida de 1800€/mes, allotjament per a treballadors/es i possibilitats formatives.

 

Presentació de la candidatura: Enviar la candidatura en alemany o anglès  a:

ZAV-IPS-Bayern@arbeitsagentur.de amb la referència MH-208. Per a les persones estrangeres hi ha la possibilitat de fer l’entrevista via Skype.

 

Data límit per presentar candidatura: 8 de novembre del 2016

 

+info: https://goo.gl/1d55Ie

 

  

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | dinamo@ccapenedes.cat
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos