Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior ...8 9 10 11 12 13 14 ... següent »

Llums, càmera i… acció!

Sou amants del cinema? Uns/es friquis de les sèries? Us encantaria poder visitar les localitzacions on van ser gravades les vostres escenes preferides? Practiqueu cineturisme!

   
1474889847_Notícia 4.png

Que sabríeu dir quina sèrie es va rodar a la badia de Wallilabou a l’illa de Sant Vincent i la Granadina? O quantes i quines pel•lícules s’han rodat a la universitat d’Oxford?

 Tot i que actualment són poques les persones que practiquen aquesta tendència, a qui no li agradaria reviure en persona aquell escenari de la vostra sèrie o pel•lícula preferida? Actualmentés difícil trobar informació sobre aquest tipus de turisme. Tot i així hi ha algunes plataformes on-line que ofereixen un directori de recerca. El buscador més conegutés Film Locations Worldwide, que malgrat queés una pàgina amb un disseny gràfic poc atractiu,és moltútil per fer recerques per títol, actor/actriu, llocs…

http://goo.gl/n1NK1V

 També volem destacar el buscador Filmaps que té un directori de les localitzacions més populars i que es va construint de manera interactiva amb els i les usuàries.

http://goo.gl/5hfLKh

 I no només podem trobar les pel•lícules rodades per personatges de“carn ióssos”, també les pel•lícules d’animació estan basades i inspirades en localitzacions reals! En aquesta pàgina web http://goo.gl/2ASnWc   s’ha fet un recull dels escenaris que han marcat les nostres infàncies.


Brexit: el procés de UK per sortir de la Unió Europea.

I ara què? és la gran pregunta que s’està fent tothom. Com afectarà aquesta situació a la mobilitat internacional? Què els hi passarà a les persones que viuen i treballen allà? I als programes de voluntariat?

   
1474275944_Notícia 3.png

Tenim poca informació al respecte, però la poca que tenim us la volem transmetre. Posem-nos, primer en situació, el dia 23 de juny es va celebrar el referèndum al Regne Unit on es preguntava:

 

El Regne Unit ha de romandre com a membre de la UE o ha de marxar de la UE?

 

El resultat va ser d’un 51,9% a favor d’abandonar la UE i enfront d’un 48’1% a favor de quedar-se. Per tant, immediatament, el dia 24 de juny començà el procés de desconnexió. La Comissió Europea feia un comunicat a la seva pàgina web oficial, explicant els passos que es seguiran per tal de fer-ho realitat.

 

Des d’ara i durant un període de dos anys, comencen un seguit de negociacions previstes en l’Article 50 del Tractat de la Unió Europea, el qual parla sobre què s’ha de fer en cas que un Estat membre decideixi marxar de la UE. Aquestes negociacions determinaran com s’emprendrà aquest procés i quina serà la posterior relació entre ambdues parts.

 

Mentre aquest pla estigui en marxa, es seguirà aplicant la llei com fins ara i si en dos anys no s’ha arribat a cap acord, el Regne Unit trencarà totalment les relacions amb la UE sense que s’instauri cap altre vincle.

 

Més informació a: http://goo.gl/0FgE2k  

 

I  el programa Erasmus+?

També s’ha fet un comunicat oficial sobre el futur del programa en aquesta pàgina web http://goo.gl/uG3LDx en el qual es diu que“la llei de la UE es continua aplicant en la seva totalitat al Regne Unit fins que aquest deixi definitivament de ser Estat Membre, i que això es trasllada també als projectes finançats pel programa Erasmus+”


Es busca personal en l’àmbit social al Regne Unit.

People in Action és una organització solidària que treballa amb col•lectius desfavorits del seu entorn. Proporcionen treballs de cura especialitzats, suport i servei de rehabilitació tant a les llars com a centres especialitzats. Treballen amb pacients afectats per discapacitats físiques com l’esclerosi múltiple, lesions cerebrovasculars, etc.

   
1474275825_Notícia 2.jpg

Els objectius de l’equip són millorar la qualitat de vida dels pacients, proveint un suport especialitzat i promovent que es desenvolupin de manera independent.

 

Requisits: Busquen a persones que tinguin un mínim de coneixement d’anglès i estudis en l’àmbit social: psicòlegs/es, treballadors/es socials, educadors/es socials, per assistir-los en aquestes tasques. Es demana tenir un coneixement mínim d’anglès (l’equivalència un B2)

 

Condicions: Ofereixen un contracte permanent de 40 hores, un salari de£9.85/hora els dies feiners i de£10.70/hora els caps de setmana (al voltant d’uns£1600 al mes), un vehicle per als desplaçaments, ajuda en l’organització de l’allotjament, formació i assegurança mèdica. 

 

Presentació de la candidatura: S’ha d’enviar el currículum i la carta de motivació en anglès a: eures.grupomixto@sepe.es amb el títol de l’assumpte: OXFORD.

Recordeu que EURES Espanya ofereix suport en el finançament si els candidat/es a les entrevistes viuen més lluny de 50km. Pots trobar més informació sobre això a: https://goo.gl/ZV0tJP

 

 

Data límit: 20 d’octubre del 2016

Més informació a: https://goo.gl/U044ih   Pràctiques a les institucions europees

Convoca: La comissió i el parlament europeu

   
1473939413_Notícia 1.jpg

 

Ets estudiant universitari i t’agradaria fer pràctiques a les institucions europees? A la UE ofereixen una oportunitatúnica de practicar les teves habilitats en un ambient de treball real com a part del teu aprenentatge acadèmic.

La durada d’aquest programa serà de com a màxim de dos mesos i no està remunerat. 

 

Requisits: Han d’ésser estudiants d’una carrera, que tenen incloses les pràctiques els seus plans d’estudis i parlar l’anglès o el francès.

 

Presentació de la candidatura: S’ha d’enviar la sol·licitud a través del correu electrònic a l’adreça traineeships@era.europa.eu. La sol·licitud ha d’incloure el currículum en format Europass i una carta de motivació indicant els objectius generals i específics i la durada de les pràctiques. Per facilitar el procés es recomana fer-ho en anglès o francès.

 

Data límit: sempre obert

Més informació ahttp://goo.gl/VZvxBC

 

Contractació laboral en pràctiques de joves amb formació beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya

Fins el 15 de setembre hi ha temps per presentar sol.licituds al SOC per obtenir subvencions destinades a incentivar la contractació en pràctiques de joves beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

   

La finalitat d'aquestes ajudesés que els joves millorin la seva ocupabilitat adquirint aptituds i competències derivades de la pràctica laboral. El SOC subvenciona els contractes de treball en pràctiques, durant un període de 6 mesos a jornada completa

Les subvencions les poden sol·licitar els ens locals i les entitats senseànim de lucre.

Per obtenir més informació podeu consultar aquest enllaç o bé dirigir un mail a treballiformacio.soc@gencat.cat


Mercat d'Art Jove

Concurs del cartell

   

Des de la Unitat de Joventut de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, s'organitza el Mercat d'Art Jove, un espai de creació i promoció per als/les joves artistes i una mostra de l’aportació cultural dels i les joves, que tindrà lloc el 6, 7 i 8 de desembre de 2016. 

La Unitat de Joventut organitza un concurs per seleccionar el cartell que identificarà el Mercat d’Art Jove de Sant Boi 2016. 
 

Es podran presentar joves de 16 a 35 anys, residents a Catalunya, tot i que tindran prioritat els/les joves santboians/es. 

Els cartells es podran presentar de l’1 al 30 de setembre de 2016, presencialment al Servei d’Informació Juvenil El Punt, a l’Oficina Municipal d’Atenció al Públic o per correu electrònic.
 

Un jurat farà una primera tria de 10 propostes que seran les que formaran part de l’exposició col·lectiva que es farà al Mercat d’Art Jove 2016.
 

Les 10 imatges seleccionades pel jurat seran publicades en facebook. I aquí començaran les votacions populars per escollir les 3 imatges més votades.
 
 

D’entre aquests cartells finalistes, el jurat seleccionarà un cartell guanyador. La persona autora de la imatge guanyadora rebrà un premi format per material d'il·lustració i disseny per un valor de 500€. 


Per a més informació:
 

Servei d'informació Juvenil El Punt
 
 
La Factoria Jove de Can Massallera 
C. Mallorca, 30
 
Tel. 93 652 98 43
 
www.joventutsantboi.cat
www.facebook.com/jovessantboi 
@joventutsantboi.cat
 


PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA PELS ESTUDIS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL:

2n PERÍODE (SETEMBRE)

   
fp.png

Ja es poden consultar els centres i els cicles de formació professional amb vacants a l'apartat "Consulta els centres educatius" de l'ensenyament corresponent: http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/

En els centres i ensenyaments en què, després del procés ordinari de preinscripció i matrícula, quedin places vacants s'estableix un segon període de preinscripció i matrícula al setembre.

Poden participar en aquest segon període les persones incloses en els grups següents:

1.Haver participar en el procés ordinari i no haver obtingut plaça,

2.Haver obtingut plaça en el procés ordinari i no haver-se pogut matricular-se per no haver superat l'avaluació de juny de l’ESO, i

3.No haver participar en la convocatòria ordinària.

Termini de presentació de sol·licituds al centre: del 8 al 12 de setembre de 2016

Publicació de les llistes d’alumnes admesos: 15 de setembre de 2016


MATRÍCULA CURS 2016/17

Recorda que durant aquestes properes setmanes has de realitzar la matrícula dels teu ensenyament al centre on t’han admès.

   

PFI:

-          Matrícula dels alumnes admesos de l’1 al 9 de setembre

 

ESCOLA ADULTS:

-          Matrícula dels alumnes admesos: del 2 al 9 de setembre

-          Matrícula dels alumnes de la llista d'espera: a partir del 12 de setembre

 

FORMACIÓ PROFESSIONAL (CFGM i CFGS)

Segon període de preinscripció i matrícula

-    -  Publicació de les vacants: 7 de setembre

-     - Termini de presentació de sol·licituds al centre: del 8 al 12 de setembre

-     - Publicació de les llistes d’alumnes admesos: 15 de setembre de 2016

-     - Matrícula: 15 i 16 de setembre de 2016

 

EOI:

-          Període de preinscripció:

§  telemàtica: de l'1 al 5 de setembre (fins a les 14 h).

§  telemàtica amb suport presencial a l'EOI: 5 de setembre (fins a les 13 h).

 

Més informació: http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/

 

 


BECA GENERAL

ESTUDIS UNIVERSITARIS

   

Del 16 d'agost al 17 d'octubre pots demanar la beca general d'estudis universitaris:

Hauràs de registrar-te.Un cop emplenada la sol•licitud aquesta s’enviarà telemàticament i l‘aplicació generarà un justificant que cal que guardis.

Podeu dur a terme els tràmits a través de: http://ensenyament.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Beques-de-caracter-general-per-a-estudiants-que-cursin-estudis-postobligatoris-GRAL?category=774ab968-a82c-11e3-a972-000c29052e2c


BEQUES ESTUDIS POSTOBLIGATORIS

NO UNIVERSITARIS

   

Del 16 d'agost al 3 d'octubre pots demanar la beca per estudis postobligatoris (no universitaris: Cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, ensenyaments artístics professionals, ensenyaments esportius, ensenyaments artístics superiors, EOI, cursos d’accés i cursos de preparació a les proves d’accés...)

Hauràs de registrar-te. Un cop emplenada la sol·licitud, aquesta s'enviarà telemàgticament. Cal que guardis el resguard que es genera

Podeu dur a terme els tràmits a través de: http://ensenyament.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/247-beques-ministerio-postobligatoris

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | dinamo@ccapenedes.cat
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos