Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior 1 2 3 4 ... següent »

Dia per l'Alliberament LGTBI

El 28 de juny, també conegut com a Dia de l'Orgull Gai, es commemora el dia per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, homes i dones Bisexuals i Transexuals . Enguany amb el lema “Estima i sigues com vulguis”.

   
DDY0JIlXoAA7Lvw.jpg

Una jornada on la festa conviurà amb les reivindicacions, tot demanant la plena igualtat jurídica i social per a les persones LGTBI, així com la tolerància per la diversitat d'orientació sexual.

El 28 de juny de 1969 s’inicien 40 anys de lluita del col·lectiu LGTBI, arran dels incidents en el bar gai de Stonewall Inn a Nova York. La batuda que la policia va fer en aquest local va provocar la reacció de la comunitat LGTBI que va sortir al carrer a mostrar el seu rebuig i es va produir un fort enfrontament, que va acabar amb detencions i ferits greus.
La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata: milers de gais, lesbianes, transsexuals i simpatitzants es manifestaren solidàriament, i van contribuir, així, al naixement del Front d’Alliberament Gai.

En poc temps es van fundar organitzacions que defensaven els drets dels col·lectius LGTBI tant als Estats Units com a altres països. El 28 de juny de 1970 va tenir lloc la primera marxa de l'orgull gai a Nova York i Los Angeles per commemorar l'aniversari dels conflictes.

El 26 de juny del 1977 unes quatre mil persones es van manifestar a la Rambla de Barcelona. Va ser la primera manifestació LGTBI a l’estat espanyol i va ser convocada pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya.

Actualment la festa se celebra a diverses ciutats del món, com expressió del sentiment de dignitat de les persones LGTBI i d’una lluita on queda molt per avançar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

 

“T’HAN MALEDUCAT”, LA NOVA CAMPANYA DE L’OFICINA JOVE DE L’ALT PENEDÈS PER A LA PREVENCIÓ DE LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, va felicitar el Consell Comarcal de l’Alt Penedès per definir aquest tema com a prioritari i comprometre’s a treballar per canviar la situació.

   
CARTELLblaudef.jpg

L’Oficina Jove de l’Alt Penedès va presentar ahir dimarts, dia 20 de juny, la campanya“T’han maleducat” (#thanmaleducat) i els treballs preparatoris previs fets amb la resta de tècnics i tècniques de Joventut dels ajuntaments en conveni amb el Consell Comarcal i amb diversos col·lectius de persones joves de l’Alt Penedès.


Amb el lema“El patriarcat perjudica greument la salut”, s’ha fet una campanya visualment impactant que vol arribar a les persones adolescents i joves (de 16 a 30 anys) i fer-les reflexionar sobre les moltes violències de gènere amb què conviuen diàriament. Per difondre el missatge i com a eina de treball, s’han fet pancartes, cartells, tríptics i xapes, que es distribuiran a través dels equipaments municipals per a joves, els instituts de Secundària i les festes majors.


Hi ha 3 models de tríptics, amb frases pensades i triades per les persones joves que van participar en els treballs preparatoris de la campanya i que fan referència a les diferents formes de discriminació derivades del patriarcat (desigualtat de gènere, amor romàntic i violència a la parella, violència sexual i LGTBI fòbia) i a la manera de fer-hi front:“Si veus una agressió no siguis còmplice: si es tolera es fomenta”,“Sabies que hi ha més intersexuals que pel-rojos?”,“Si saps netejar el cotxe o la moto, també saps netejar la cuina”,“No cal que et vacunis; ser gai, lesbiana o trans noés contagiós”,“El primer amor hauria de ser l’amor propi”,“Si tens un parell de collons, jo tinc dos ovaris”.


Xavier Lluch, vicepresident del Consell Comarcal i conseller de Joventut, va afirmar que“hem de canviar la societat de baix a dalt per eradicar la discriminació i els comportaments patriarcals. (...) A la campanya no ens adrecem als homes o a les dones, ni a un o altre col·lectiu, sinó a les persones, perquè per damunt de tot tots i totes som persones. Volem ajudar les persones joves a canviar el món”.


Marta Vilalta, directora general de Joventut de la Generalitat, va explicar que“les violències masclistes encara estan massa presents entre les persones joves; no són cosa dels adults. Per exemple, 1 de cada 3 noies considera normal ser controlada per la seva parella; moltes persones joves consideren normals els assetjaments i el control a través del mòbil i hi ha un increment de la violència sexual en contextos d’oci nocturn i consum de drogues”.


L’educació en el context social patriarcal ha fet que assumim com a normals algunes idees i comportaments masclistes i d’aquí el lema de la campanya“T’han maleducat”.


Intercanvis de feina per allotjament i menjar.

Hi ha forces alternatives per viatjar low cost que t’ajudaran a què el teu viatge sigui més barat, tot i així has de tenir una ment oberta, has de ser capaç d’adaptar-te a moltes situacions, a voler experimentar i sortir de la zona de confort.

   
4.jpg

 

 

De fet, la quantitat de diners que gastis dependrà en gran mesura de la teva capacitat per afrontar aquests nous reptes. 

 

La filosofiaés molt simple: canviar unes poques hores de treball al dia per menjar i allotjament, i a més amb l’oportunitat d’aprendre idiomes i els costums i tradicions locals i de la comunitat. L’objectiu d’aquest tipus d’estadesés promoure el treball en interculturalitat entre persones d’arreu del món i donar l’oportunitat d’implicar-se en la causa generant un impacte directe en la realitat local.

 

Wwoofing (World Wide Opportunities on Organic Farms): http://wwoof.net/ 

Workaway: https://www.workaway.info/ 

Helpex: https://www.helpx.net/ 

Worldpackers: https://www.worldpackers.com/   

Cuidar Casas: https://goo.gl/DXWbCS 

Couchsurfing: https://www.couchsurfing.com/  

Hospitalityclub: http://www.hospitalityclub.org/

Treballa en un parc temàtic durant l’estiu

Si tens un bon nivell d’idiomes pots contactar amb diferents parcs temàtics per a fer arribar la teva candidatura o presentar-te a les seves ofertes. Sovint dins de les condicions de l’oferta l’allotjament hi ve inclòs

   
1497600523_3.jpg

 

 

Durant els mesos d’estiu la demanda de mà d’obra als parcs temàtics es veu augmentada i molts parcs obren processos de selecció per a reforçar la seva plantilla. La demandaés variada, però la majoria de feines que s’ofereixen estan relacionades amb el món de l’hostaleria o el comerç (cuiners, cambrers, dependents i caixes, personal pels hotels...).

Si tens un bon nivell d’idiomes pots contactar amb diferents parcs temàtics per a fer arribar la teva candidatura o presentar-te a les seves ofertes. Sovint dins de les condicions de l’oferta l’allotjament hi ve inclòs.

 

A nivell general:

Llistat de parcs temàtics europeus classificats per països: https://goo.gl/NFtlZl 

Informació sobre els tipus de treball en parcs temàtics i ofertes d’Europa i dels EUA:https://goo.gl/4eW56n 

Informació general i ofertes laborals a diferents parcs temàtics: www.parquestematicos.org 

 

A França:

www.disneylandparis-casting.com 

www.recrute.parcasterix.fr 

www.futuroscope.com/emplois 

 

Al Regne Unit:

www.gulliversfun.co.uk 

www.balppa.org/jobs.cfm 

www.merlincareers.com 

www.adventureisland.co.uk 

 

A Alemanya:

http://corporate.europapark.com/de/jobs-karriere/karriere-im-europa-park/ 

http://jobs.legoland.com/?_ga=2.84347993.1704152741.1495204504-1631622887.1495204502 

http://www.playmobil-funpark.de/en/Jobs.html 

https://www.belantis.de/de/jobs


Punt Mòbil de Salut

Aquest estiu a les Festes Majors, trobaràs el Punt Mòbil de Salut, un estant d’informació juvenil, per tal de facilitar-te informació i assessorament, fonamentalment dirigida a la prevenció i la reducció de riscos, sobretot centrat en temes d’ús i abús de drogues, de sexualitat, i permetre fer-te la prova d’alcoholèmia.

   
20170411_130308_1_bestshot.jpg

Aquestes son les sortides on es podràs trobar:

JULIOL

Lavern (Subirats) - La nit de dissabte a diumenge del 2 de juliol a les 00:30 a la zona esportiva

Santa Margarida i Els Monjos - La nit del dimecres 5 de juliol a les 22:00 a la piscina municipal

La Granada - La nit de dissabte a diumenge del 9 de juliol a les 00:30 a la carretera de Sta Fe

Santa Margarida i Els Monjos - La nit de divendres a dissabte 15 de juliol a les 00:30 a la Plaça Pau Casals

Sant Martí Sarroca - La nit de dissabte a diumenge del 16 de juliol a les 01:00 a la Rambla dels Països Catalans

Sant Cugat Sesgarrigues - La nit de divendres a dissabte 29 de juliol a les 01:00 a la Pista Poliesportiva

El Pla del Penedès - La nit de dissabte a diumenge del 30 de juliol a les 00:30 a la Plaça Pau Fontanals

AGOST

Sant Joan de Mediona (Mediona) - La nit de dimarts a dimecres 2 d'agost a les 01:00 a la Zona Esportiva

Les Cabanyes - La nit de divendres a dissabte 5 d'agost a les 00:30 al c/ trenta-quatre, 6

Sant Llorenç d'Hotrons - La nit de dijous a divendres 11 d'agost a les 01:30 a la Plaça Europa

Guardiola (Font-Rubí) - La nit de divendres a dissabte 12 d'agost a les 01:00 al c/ Santa Maria, s/n

Torrelavit - La nit de dilluns a dimarts 15 d'agost a les 01:30 al c/ de les escoles, 7

Avinyó Nou (Avinyoent del Penedès) - La nit de divendres a dissabte 19 d'agost a les 00:30 a la Plaça de la Vila, 1

Torrelles de Foix - La nit de dissabte a diumenge 27 d'agost a les 01:00 a la Plaça Pau Casals

SETEMBRE

Sant Sadurní d'Anoia a concretar

OCTUBRE

Olesa de Bonesvalls a concretar


Presentació de la campanya de violències per diversitat sexual i de gènere de l'Alt Penedès

Dimarts 20 de juny a les 10h al Consell Comarcal de l'Alt Penedès

   
portada esdeveniment xarxes socials.jpg

Esteu totes convidades a assistir a la presentació de la campanya de violències per diversitat sexual i de gènere de l'Alt Penedès. Us hi esperem!

Apunta't a l'esdeveniment del facebook: https://www.facebook.com/oficinajovealtpenedes/?hc_ref=PAGES_TIMELINE


Intercanvi juvenil que barreja el món artístic amb la mobilitat.

Del 24 al 31 de juliol a Auch, França es realitzarà un intercanvi juvenil per a joves entre 18 i 25 anys on la temàtica principal serà la creació d’un espai artístic i social de forma temporal on generar debat entre joves mitjançant metodologies d’educació no formal: tallers, dinàmiques, jocs, debats…

   
2.png

Aprendran a tenir més autoestima, a viure en solidaritat i democràcia, iés clar, en llibertat, per a trobar solucions i desenvolupar un pensament pràctic i creatiu.

 

Els objectius són:

  • Promoure la diversitat cultural i lluitar contra qualsevol tipus de discriminació
  • Adquirir nous coneixements i eines per a la creativitat
  • Desenvolupar un esperit crític i de tolerància

 

L’únic cost de participacióés el de fer-se soci a La Vibria Intercultural (l’entitat catalana que s’encarregarà d’enviar el grup) 30€ que són vàlids per tot un any. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El preu del bitllet d’avió se subvencionarà un màxim de 275€, xifra que hauria de ser suficient per a cobrir un viatge d’anada i tornada.

 

 

Més informació a: https://goo.gl/GPjHSE  


I Jornada “Adolescència, Drogues i Gènere”

Es va fer el 5 de maig al Palau Macaya de Barcelona.

   
Joves_nature-759768_1920_750x500px.jpg

La Jornada“Adolescència, Drogues i Gènere”, celebrada el passat 5 de maig, va començar amb la intervenció de Joan Colom, Sub-director general de Drogodependències, que va emmarcar l’acte i va donar peu al debat sobre les circumstàncies que envolten el consum de drogues entre els adolescents, les motivacions, creences i actituds, i les especificitats d’aquests consums en raó del gènere.

Isa Duque, la Psico Womanyoutuber feminista, psicòloga i sexòloga, va fer una amena i divertida presentació del seu blog, i va parlar sobre la seva experiència amb el treball preventiu a través de les

pròpies eines dels adolescents. (Vegeu el vídeo creat per la Psico Woman per a la Jornada.)

+ info a: http://drogues.gencat.cat/ca/detalls/Article/adolescencia_drogues_genere


CANVI D'HORARI DE L'ASSESSORIA DE MOBILITAT INTERNACIONAL DURANT EL MES DE JUNY

De l'1 al 29 de juny - dijous de 10 a 13

   
banner-mobilitat.png

Durant el més de juny, l'Assessoria de Mobilitat Internacional atendrà les seves demandes en horari de matí. L'horari serà els dijous de les 10 a les 13 hores i igualment s'haurà de demanar cita prèvia. Per fer-ho s'ha de clicar al següent enllaç:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScbnle5H-D5j7Ko-bJM2NX9f4z2tJx-GwbvCyHBnFQXHHud7A/viewform


XVIII Setmana sense fum (del 25 al 31 de maig)

“Menys fumar i més caminar”

   
setmana-sense-fum2017.jpg

Més informació, materials i activitats de la campanya a:

 

-          http://www.setmanasensefum.cat/index.aspx

 

-          JOVE.CAT« anterior 1 2 3 4 ... següent »


Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | dinamo@ccapenedes.cat
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos