Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior 1 2 3 4 ... següent »

Beques de “Colegios del Mundo Unido” per fer Batxillerat a l’estranger.

S’ha obert la convocatòria de places (amb beca total o parcial, o sense beca) per estudiar els dos cursos de Batxillerat Internacional en algun dels centres de l'organització Colegios del Mundo Unido.

   
1508322380_3.jpg

Les persones que aconsegueixin alguna d'aquestes places tindran l'oportunitat d'estudiar en llocs com Canadà, Estats Units, Costa Rica, Singapur, Xina,Índia, Swazilàndia, Noruega i Regne Unit, entre d’altres i conviure durant dos anys amb altres nois i noies procedents d'entre 80 i 100 països.

 

Els alumnes que desitgin participar en aquesta convocatòria hauran de passar per un procés de selecció idèntic, amb independència que se sol·liciti plaça amb beca o plaça de pagament. En la selecció dels candidats es valoraran de forma especial aspectes com la maduresa personal, el compromís social, l'interès i respecte per altres cultures, la iniciativa i la creativitat, juntament amb la capacitat per conviure i entaular amistat amb alumnes de tot el món.

 

Per sol·licitar una de les placesés necessari estar cursant 4º de l'ESO o 1º de Batxillerat, haver nascut l'any 2001 o entre l'1 de gener i 31 d'agost de 2002, tenir la nacionalitat espanyola o residència a Espanya en elsúltims vuit anys i amb la nacionalitat en tràmit, comptar amb un bon expedient acadèmic i coneixements bàsics d'anglès.

 

Més informació a: https://goo.gl/Ug5TR8 

 

Data límit: fins al 20 de novembre del 2017


Fira a Barcelona “Study UK. Discover you.”

El British Council organitza aquesta fira a Barcelona sobre estudis al Regne Unit on hi trobaràs més de 40 universitats britàniques a més d’agències educatives

   
1507629177_2.png

Podràs informar-te sobre quin nivell d’anglès necessites i com són les proves d’anglès, sessions informatives sobre com finançar els teus estudis, beques, matrícules, com t’afectarà el Brexit, etc. Tindràs l’oportunitat de parlar directament amb experts de les millors universitats britàniques, col·legis i escoles d’anglès.

 

L’horari serà el dijous dia 19 d’octubre del 2017 al matí de 10:00 a 14:00 i a la tarda de 16:00 a 19:00h a l’adreça:

 

Hotel NH Collection Constanza

Deu i Mata 69-99

08029 Barcelona

 

El programa de xerrades de la jornadaés el següent:

 

11.00 - 11.45: Per què, com i quan sol·licitar plaça en una universitat britànica.

12.00 - 12.45: Escollir la carrera i la universitat correcta.

13.00 - 13.30:¿El Brexit afectarà si començo els meus estudis en 2018?

16:00 - 16.30: Com destacar de les masses (Personal Statement overview).

16.45 - 17.15: Nivells d’anglès i acreditacions.

17.30 - 18:15: 5 passos per trobar feina quan acabis el teu grau.

 

És necessària inscripció prèvia.

 

 

Més informació i inscripcions a: https://goo.gl/PcjMr8


Fes un voluntariat de 12 mesos a Escòcia.

El projecte “Newton Dee Community” està buscant una persona voluntària per a donar suport a persones que tenen diversitat funcional.

   
1507629120_1.jpg

Es tracta d’un dels 11 centres que l’organització benèfica Camphill Village Trust té a Anglaterra i a Escòcia, que proporciona una llar, una feina de qualitat, oportunitats per al desenvolupament personal, amistats i interacció social, educació, inspiració cultural i espiritual en persones adultes amb diversitat funcional i necessitats especials. Es busca una persona d’entre 18 i 40 anys que estigui disposada a implicar-se en tots els aspectes de la vida, que tingui voluntat d’aprendre i oberta de ment. Ha de poder parlar en anglès suficient com per a poder mantenir una conversa.

 

Les tasques que haurà de realitzar són: proporcionar un suport a casa, a la feina de la granja, i als tallers, involucrar-se en la vida social, cultural, i en les activitats educatives. Tenint en compte que la gran majoria de les persones que estan en aquests centres són molt independents la tasca serà més aviat d’acompanyament i suport, i no tant de tenir cura de les seves necessitats més bàsiques.

 

A la persona voluntària se li proporcionarà allotjament, manutenció i diners de butxaca. La durada del projecteés de 12 mesos, a partir de l’agost del 2018.

 

Més informació i inscripcions: https://goo.gl/eTwejJ


EL CONSELL COMARCAL A FAVOR DE LA DEMOCRÀCIA I EN CONTRA DE LA VIOLÈNCIA

Els treballadors i les treballadores del Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’han afegit a la convocatòria de l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i han sortit avui al carrer, a les 12h, durant 15 minuts.

   
20171002 Condemna violència 1 OCT.jpg

Amb aquesta aturada han volgut deixar clar que condemnen l’ús de la violència i la repressió, en qualsevol de les seves formes, per impedir, en qualsevol lloc i en qualsevol moment, el lliure exercici de la democràcia.


Han expressat el seu suport vers totes les persones que van ser agredides o atemorides ahir pels cossos de seguretat de l’Estat espanyol, mentre defensaven pacíficament el dret de tota la ciutadania de Catalunya a decidir el seu futur. I, especialment, a les persones que continuen en estat greu o que han patit danys de més consideració.


Agraeixen a tots els ciutadans i les ciutadanes que ahir van exercir el seu dret al vot, que ho fessin de forma cívica i valenta malgrat l’amenaça persistent de la violència. I reconeixen la feina feta pels milers de persones voluntàries, els treballadors públics, els electes locals i els alcaldes i les alcaldesses, que van fer possible que tothom que ho volgués pogués votar.


Finalment, expressen el seu suport a les institucions catalanes, el Govern català i el Parlament de Catalunya.


SUBVENCIONS PER A NOUS AUTÒNOMS JOVES

L’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès tramita subvencions per afavorir l’emprenedoria de les persones joves acollides al programa de Garantia Juvenil.

   
Anunci Jornada3-10-17.jpg

Per aquest motiu, ha organitzat una sessió informativa per explicar el funcionament d’aquesta convocatòria de subvencions de la Generalitat. La sessió informativa es farà el dimarts 3 d’octubre, a les 11 del matí, a la sala d’actes del Consell Comarcal.

 

La sessió informativa i la línia de subvencions estan adreçades a persones menors de 30 anys que s’hagin fet autònomes a partir de l’1 de setembre de 2016 i que prèviament estaven inscrites al programa de Garantia Juvenil. La sessió tambéés d’interès per als tècnics de Joventut i de Promoció Econòmica i per als gestors que vulguin conèixer aquesta línia de subvencions.

 

L’import de les subvencionsés de fins 9.100 euros si la persona jove s’ha donat d’alta, o es dona d’alta abans que finalitzi el termini de sol·licitud (el 10 d’octubre de 2017), de manera ininterrompuda durant un període de 12 mesos al règim dels treballadors autònoms de la Seguretat Social o a la mutualitat del col·legi professional corresponent.

 

Àlex Llovet, cap de la Secció d’Iniciatives per al Treball dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i responsable d’aquesta convocatòria de subvencions, serà l’encarregat d’explicar el contingut i resoldre els dubtes que puguin sorgir entre les persones assistents.

 

Per inscriure’s a la sessió del 3 d’octubre o per rebre més informació, cal adreçar-se al Servei de Creació d’Empreses de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (Tel. 93 890 00 00 ext. 130 i 135– A/e: procom@ccapenedes.cat).


Beques d’investigació National Geographic.

Les Beques d'aquest programa es concedeixen en els camps de Recerca, Conservació, Educació, Divulgació o Tecnologia i s'engloben, al seu torn.

   
1506333542_4.jpg

S'engloben dins de tres gransàrees: El Viatge Humà (projectes que exploren i documenten l'experiència humana a través del temps per preservar el nostre patrimoni compartit), Vida i Llocs Salvatges (projectes que exploren i documenten la biodiversitat de la Terra per comprendre millor i conservar espècies, hàbitats, processos i ecosistemes) i El nostre Planeta Canviant (projectes que exploren i documenten els sistemes terrestres i oceànics en el present, el passat i el futur per comprendre millor i protegir l'entorn en evolució).

 

Dins d'aquestesàrees, els investigadors/es poden sol·licitar tres tipus diferents d'ajudes concretes per dur a terme els seus treballs. Aquestes subvencions poden ser Beques de Carrera Primerenca (brinden als sol·licitants la primera oportunitat de dirigir el seu propi projecte), Beques Estàndard (dirigides als qui tenen un horitzó clar de finalització del seu projecte, amb resultats mesurables i/o tangibles) o Beques Ràpides (pensades per donar una resposta ràpida davant circumstàncies excepcionals com a desastres naturals o destrucció imminent d'ecosistemes).

 

Les ajudes poden sol·licitar-se online al llarg dels 365 dies de l'any. Depenent del tipus d'ajuda sol·licitada, aquestes poden oscil·lar des dels 5.000 dòlars de les Beques de Carrera primerenca fins als 30.000 de les Beques Estàndard.

 

Més informació a: https://goo.gl/MMgyZu


Programes de beques FARO per a realitzar pràctiques a l’estranger

FARO és un programa promogut i finançat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport d'Espanya el propòsit del qual és fomentar la mobilitat d'estudiants d'últims cursos de totes les universitats espanyoles mitjançant la realització de pràctiques formatives en empreses situades a Europa, Estats Units i Canadà i en empreses espanyoles o multinacionals d'Àsia i Oceania.

   
1505722555_3.jpg

 

 

L'objectiuúltim del programaés afavorir la seva transició del sistema educatiu a la vida laboral mitjançant la millora de les seves competències, aptituds i actituds.

 

El programa FARO té una durada de tres anys, i es desenvolupa entre 2015 i 2018, sent la data límit inici de les estades el 31 de desembre de 2017.

 

Per poder sol·licitar aquestes ajudes es requereix:

  • Ser estudiant, espanyol o estranger menor de 30 anys, amb residència legal a Espanya i estar cursant estudis en una universitat espanyola.
  • Estar matriculat/da en ensenyaments universitaris per a l'obtenció d'un títol de Grau, Llicenciatura, Enginyeria, Enginyeria Tècnica, Arquitectura o Arquitectura Tècnica, i haver superat un mínim del 70 per cent dels crèdits necessaris per a l'obtenció d'aquest títol.
  • Complir amb els requisits d'entrada i estada exigits als països de destinació, prèviament a la seva incorporació.
  • No haver estat beneficiari amb anterioritat d'una beca de Mobilitat (Argo, Faro, Integrants), o de qualsevol altra ajuda finançada per Ministeri d'Educació amb el mateix objecte o finalitat. Important: Noés possible gaudir simultàniament d'una ajuda FARO i una ERASMUS.

 

No podran participar en aquest programa:

  • En aquest cas, recordem l'existència d'un programa dirigit a aquest públic: ARGO (www.becasargo.es)
  • Estudiants de Doctorat, Màster o d'un altre tipus d'estudis de postgrau.
  • Estudiants d'un altre tipus d'Ensenyaments Superiors com són les impartides en els Conservatoris Superiors de Música o les Escoles d'Arts, els denominats títols propis o títols universitaris o homologacions cursades altres països.

 

Més informació a: http://www.mecd.gob.es/mecd/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/general/educacion/202476/ficha.html#dc

Data límit: 28 de novembre del 2017


Pràctiques al Parlament Europeu. Beques Robert Schuman.

Les pràctiques, per a titulats/des universitaris/es, tenen per objectiu permetre'ls de completar els coneixements adquirits durant els seus estudis i familiaritzar-se amb l'activitat de la Unió Europea i, en particular, del Parlament Europeu.

   
1505206194_2.jpg

Les modalitats de pràctiques són les següents:

·         modalitat general, oberta a tots els candidats/es que compleixin els criteris;

·         modalitat de periodisme: els candidats/es han de posseir una experiència professional acreditada bé mitjançant publicacions, bé mitjançant la pertinença a una associació de periodistes d'un estat membre de la Unió Europea, o bé mitjançant una titulació en periodisme reconeguda en els estats membres de la Unió o als països candidats a l'adhesió;

·         modalitat«Premio Sájarov»: aquest programa té per objectiu aprofundir en el coneixement de l'acció del Parlament Europeu en favor dels drets humans i de les normes internacionals en la matèria; es dirigeix a candidats/es amb un interès particular pels assumptes de drets humans.

 

La durada d'aquests períodes de pràctiquesés de cinc mesos i no serà prorrogable en cap cas.

 

Dates dels períodes de pràctiques i dates límit de recepció dels formularis de candidatura:

·         Inscripció: del 15 d'agost al 15 d'octubre a mitjanit. Període de pràctiques: de l'1 de març al 31 de juliol.

·         Inscripció: del 15 de març al 15 de maig a mitjanit. Període de pràctiques: de l'1 d'octubre al 28/29 de febrer.

 

Les persones candidates han de:

·         posseir la nacionalitat d'un Estat membre de la Unió Europea o d'un país candidat a l'adhesió a la Unió Europea, sense perjudici del que es disposa en l'article 5, apartat 2, de les Normes internes;

·         haver complert 18 anys en la data del començament de les pràctiques;

·         posseir un coneixement perfecte d'una de les llengües oficials de la Unió Europea;

·         no haver gaudit d'un període de pràctiques o d'un contracte remunerat de més de quatre setmanes consecutives a càrrec del pressupost de la Unió Europea.

 

Més informació a: https://goo.gl/JrhvmV

 

Data límit: 15 d’octubre del 2017


Servei de Voluntariat Europeu “International Countryside” a Finlàndia.

El Servei de Voluntariat Europeu (SVE o EVS, en anglès) és un programa de la Unió Europea que permet a joves d’entre 18 i 30 anys fer un voluntariat de 6 a 12 mesos en un país de la Unió Europea o països veïns.

   
1504602787_1.png

 

 

El programa inclou allotjament, manutenció, assegurança, diners per a despeses bàsiques i curs de llengua.

El projecte International Countryside es desenvoluparà al nord de Finlàndia a Ostrobothnia, en un entorn rural. El projecte es realitza de l’1 d’octubre de 2017 fins al 31 de maig de 2018. L’objectiu del projecteés aportar una visió multicultural a les ciutats i zones rurals de Finlàndia gràcies als voluntaris/es europeus.

 

L'Associació de Desenvolupament Rural Keskipiste-Leader (https://www.keskipisteleader.fi/fi/etusivu) treballa amb diferents entitats locals amb les quals els voluntaris/es podran col·laborar, tenint l’oportunitatúnica de formar part de la vida rural finlandesa, aprendre l’idioma i obtenir nous contactes.

En concret, la persona voluntària col·laborarà principalment en el centre cultural "Asukastupa" i ajudarà en el seu funcionament diari, ajudant en la petita cafeteria, preparant menjar i cura i neteja diària del lloc. A més, tindrà l’oportunitat de col·laborar de manera puntual amb altres centres culturals i escoles per joves i gent gran, preparant esdeveniments i activitats de lleure.

 

Més informació a http://www.catalunyavoluntaria.cat/wp-content/uploads/2017/08/FitxaInfo-SVE-Countryside.pdf


BEQUES

ESTUDIS UNIVERSITARIS

   
1502960764_3363-map-assoc.jpg

ATENCIÓ! Ja pots demanar,


- l'Acreditació d'un tram de renda familiar, per una banda,

- i beca EQUITAT per a la minoració dels preus públics dels crèdits per al curs 2017-2018, per l'altra.

(Això implica que aquest procediment té dos resultats, l'acreditació del tram de renda, de caràcter informatiu, i posteriorment, la beca Equitat, que implica la minoració del preu públic dels crèdits matriculats per primera vegada).

Pots fer la sol·licitud des de la pàgina: http://agaur.gencat.cat/ca/beques-i-ajuts/convocatories-per-temes/Acreditacio-del-tram-de-renda-familiar-i-de-les-beques-Equitat-per-reduir-el-preu-dels-credits-universitaris-2017-18« anterior 1 2 3 4 ... següent »


Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | dinamo@ccapenedes.cat
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos